Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Prečo milujem svoju Cirkev?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ako často sa modlíte? Téma Next Topic: Kto je Ježiš? Kto je Boh?
Strana: z 4

Pierre

Stav: offline

Odoslaný - 14 október 2008 :  11:03:08  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
PavolKukucka:
citácia:
Ohľadom témy napíšem ešte jeden posledný príspevok

Velmi ma tesi, pan Kukucka, ze to bol vas posledny.
Niektore tie protestantske cirkvicky maju platny akurat krst (aj to nie vsetky), no vieme, ze vacsinou treba viac nez len samotny krst. Take nieco moze stacit u dietata, ktore zomrie kratko po krste. Ale u dospeleho cloveka, ktory dosiahol uzivanie rozumu, sa uz ziada viac nez len byt pokrsteny. Su tu podmienky, ktore som vyssie opakovane spomenul, teda priajat pravu vieru i zit podla nej, s tym suvisi i to nevyhnutne prijmanie sviatosti a uznavanie papeza za zastupcu Krista. A dokial Vy neprijmete toto zakladne katolicke ucenie, kamarati urcite nebudeme, pan Kukucka. Teraz som si este dole nakukol do niektorych tem a pobavil sa nad tym co vsetko tam pisete . Keby ste to aspon nemyslel vazne, ale zda sa ze to vazne myslite. Popisal ste teda toho fakt dost, napr. to o tych araboch a turkoch, tie vase vypocty, alebo to o apendixe ako vraj staci skumavka, striekacka... Hmm, viete co pan Kukucka, ked este pozeram co ste popisal i tu, nie len ze viac nepiste do tejto temy, Vy nepiste radsej ani na toto forum celkovo.
A pokial mozno nepiste vobec .

(Minimalne si, prosim Vás, aspon tu vieru trosicku opravte. Doplne si aspon tie najzakladnejsie vedomosti – Detsky katechizmus.)

Stefan:
citácia:
Ešte skúste povedať čo je s ľuďmi, ktorí žili pred Kristom.

Na teorie o tomto si uz presne nespominam, musel by som o tom nieco pohladat..

citácia:
Hmm máte to premyslené, aj keď tieto veci by som skutočne radšej nechal na Boha.

Mame k tomu predsa trosku aj nejake ucenie cirkvi, ktore je od Boha, je neomylne, a nie je dobre ho zamlcovat. A zial v dnesnej dobe tu este posobi nie len amerikanizacia kultury ale aj amerikanizacia viery, kde sa nam sustavne prostrednictvom filmov a dalsich medialnych prostriedkov tlaci antikatolicka viera, bezne v tom zmysle, ze je vraj jedno aku mame vieru, ze na tom nezalezi, ani na nicom podobnom. Netreba akurat robit zlociny (vrazdy a kradeze) a dusa nejako uz len istotne pojde po smrti do neba... A tejto amerikanizacii viery podlieha vela ludi, co vidiet aj na tomto fore, uzasne krasne to tu predviedol pan Kukucka, ze je vraj jedno ci je niekto katolik, ci babtista... Dokonale tu hlasal protikatolicku vieru typu New Age, a ani po upozorneni nechcel od toho ustupit.
Takze, Pan Kukucka, iste aj Vy toto citate, velmi Vas prosim, opravte sa!

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PavolKukucka

Odoslaný - 15 október 2008 :  21:30:30  Zobraziť profil  Pridať PavolKukucka do zoznamu priateľov
MilýPiere
neviem, kde sa staviam vehemente k odporu učenia katolíckej cirkvi (prosím konkrétne)
prosím o konkrétne uvedenie textu, v ktorom katolícka cirkev zatracuje ostatných nekatolíckych kresťanov

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 157  ~  Člen od: 20 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 05 október 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 15 október 2008 :  22:33:14  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

prosím o konkrétne uvedenie textu, v ktorom katolícka cirkev zatracuje ostatných nekatolíckych kresťanov

Pôvodne zaslal PavolKukucka - 15 október 2008 :  21:30:30

"Kto nie je pokrsteny, nemôže byť spasený" konkretnu literaturu neviem. po druhom vatikanskom koncile sa zmenila kurat obsah slova "pokrstený"

ako opora je to v Pisme, v slovach Pána Ježiša.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 16 október 2008 :  01:32:07  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
PavolKukucka:
citácia:
neviem, kde sa staviam vehemente k odporu učenia katolíckej cirkvi (prosím konkrétne)

Bolo toho viac, napr. posledne dokonale krasne ste sa postavil proti uceniu cirkvi tu, vase slova, pane:

citácia:
.. nástupcom (nie zástupcom) Krista, po ňom ďaľší a ďaľší, dnes sv. otec Benedikt XVI. Benedikt XVI. je zároveň i hlavou Katolíckej cirkvi. Dobre´so všimnime tieto dve veci, opakujem, Benedikt XVI. okrem toho že je nástupca Kristov

Papez je zastupca Krista (to je neomylne ucenie cirkvi), a vy ste sa tu tomu postavil na odpor a tvrdite, ze nie je zastupca, ale ze je nieco ine, dokonca ze je vraj nastupca. Cize podla vas papez vystriedal Krista, nastupil namiesto neho. Znova vam teda opakujem: Papez je zastupca Krista a nastupca sv. Petra. Nie nastupca Krista!!! Papez zatial Krista nevystriedal. Kristus je nadalej stale zvrchovany Pán a král, a papez mu je stale podriadeny. Papez je len jeho zastupcom, a nie nastupcom!!!

A nieco sa mi k tomu i podarilo najst, jeden krasny neomylny dokument o papezovi:

Florentský koncil:
Definujeme, že svätá Apoštolská stolica a rímsky veľkňaz vlastnia primát nad celým zemským okruhom a že rímsky veľkňaz je nástupcom svätého Petra, prvého spomedzi apoštolov, a prvým Kristovým zástupcom ...

citácia:

A preco prosite prave o toto, ked ani ja tu netvrdim, ze ich zatracuje, ze by mali ist len do zatratenia? Hovorim nieco trochu ine. A dalej uz som vam vzadu kazal precitat text z neomylneho cirkevneho ucenia - Unam Sanctam, mate ho tam vzadu oznaceny i farebne, pane. Takze znova:

Unam Sanctam:
... Podriadit sa rímskemu velknazovi je teda pre vsetkych uplne nevyhnutne na spasu: to vyhlasujeme, tvrdime a definujeme.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 16 október 2008 :  10:13:40  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Takze co je nevyhnutne na spasu? Podriadit sa papezovi. A su nekatolici podriadeni papezovi? Nie su.

Takze Vas prosim, pan Kukucka, opravte si tie svoje postoje, ktore su v hrubom rozpore s neomylnym ucenim cirkvi, to ze hlavne ze sme krestania a je vraj jedno ci je niekto katolik ci babtista.., ako ste vzadu zahlasil. I to o tom kto je papez, ze vraj nie je zastupca ale nastupca Krista.

Vsetko je to presne naopak nez ako ste hlasal.
Papez je zastupca Krista a nie nastupca. A nie je jedno ci je niekto katolik, ci babtista alebo iny protestant. Byt katolikom je nevyhnutne. A tych protestantov tu nezatracujem, neposielam vsetkych do pekla, ale do neba sa ich duse po smrti tiez vacsinou nemozu dostat. Aby sa im otvorilo nebo, musia sa najprv vzdat bludov, prijat pravu vieru, sviatosti, podriadit sa papezovi... To je zakladna nevyhnutnost.
Zial, vsetky tie protestantske cirkvicky a sekticky pomocou svojich bludov v tom ludom, ktorych si odchytili, vyslovene brania. Cize tieto cirkvicky a sekticky su tu pre duse vacsinou akurat na skodu. A ludi, ktori v nich uviazli, mozeme len lutovat a modlit sa za nich, aby sa od kazdej tej cirkvicky a sekticky oslobodili a nasli tu pravu cestu do neba, ktora vedie iba cez pravu Kristovu cirkev - Katolicku cirkev.

A tak Vas znova velmi prosim, pane, zmente tie svoje postoje a nazory, s ktorymi ste tu prisiel.

PavolKukucka

Odoslaný - 17 október 2008 :  17:55:08  Zobraziť profil  Pridať PavolKukucka do zoznamu priateľov
Ako to tak sledujem, vidím, že vaše "skalopevné presvedčenie" nezmením. Nevadí, o to mi ani nejde. Len Vás chcem varovať pred dvoma vecmi:
- dobre si prečítajte, čo som napísal a až potom odpovedajte
- nesúďte, lebo budete súdení a odsúdení, a odsúdi vás práve ten baptista, evajelik (lebo ich ich skutky vás odsúdia, chováte sa ako kňaz alebo levita v podobenstve o milosrdnom samaritánovi)

- a čo sa týka náuky katolíckej cirkvi, treba si ju preštudovať a študovať celú a neustále, lebo vaše (nektorých) opovrhovateľov mojich slov môžem prirovnať k jehovistom (a to ani nie sú kresťania), ktorí večne obmlielajú niekoľko naučených kapitol z vraj biblie.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 157  ~  Člen od: 20 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 05 október 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 17 október 2008 :  18:25:28  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
Ja mam jehovistov rad. Pokym mi neklopu na dvere. Dnes klopali.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 445  ~  Člen od: 06 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 03 júl 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 18 október 2008 :  13:35:12  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
PavolKukucka: Mam teda tomu vasmu textu rozumiet tak, pane, ze idete nadalej trvat na vsetkom, co ste doteraz povedal, vratene toho posledneho, ze sv. Peter a nasledni papezi vraj nie su zastupcovia Krista, ale nastupcovia?

A co sa tyka spomenuteho cirkevneho ucenia, pane, nenajdete ziadne neomylne cirkevne ucenie, ktore by protirecilo alebo inak popieralo to neomylne ucenie, ktore som tu uviedol ja. Prave naopak, v pripade neomylnych dokumentov, mozeme najst len dalsie, ktore to zasa len znova potvrdzuju.

A kto sa sprava ako levita v podobenstve: Tí, ktori ludom uviaznutym vo falosnych cirkvickach a sektach pomahaju aspon modlitbou aby aspon niektori z nich nasli cestu do pravej cirkvi (a vdaka tymto modlitbam sa i bezne stavaju zazraky obratenia na pravu vieru), alebo tí, ktori ich tam nechavaju s poznamkami typu, ze to je jedno, ba dokonca ze je to vraj aj dar?

PavolKukucka

Odoslaný - 19 október 2008 :  11:51:37  Zobraziť profil  Pridať PavolKukucka do zoznamu priateľov
Piere
čo som napísal, nenapísal som z rozmaru a stojím si za tím.
Ale treba si skutočne prečítať všetko čo som napísal, lebo napísal som aj o tom, že sviatosť krstu rovna plrávoplatne vysluheje nielen katolícky kňaz, ale i evanjelický lajk, baptistický kazateľ (a to potvrdí hociktorý katolícky kňaz). Asi pred 7 rokmi jeden manželský pár prechádzal z evanjelickej cirkvi do cirkvi katolíckej. Prijali sviatosť birmovania a sviatosť euchariestie. Vtedy som sa pýtal nášho kňaza, a prečo ich nepokrstil? A on nato: Oni boli pokrstení, ako deti v evanjelickom chráme. Túto sviatosť už prijali. A náš kňaz je biskupský administrátor, takže čosi o tom vie, a väčšina mojich informácií pochádza od neho.

PavolKukucka

Odoslaný - 19 október 2008 :  12:19:49  Zobraziť profil  Pridať PavolKukucka do zoznamu priateľov
A už skutočne naposledy sa vyjadrím ktejto téme
(nech si už potom píše, čo píše, nech sa vyjadruje o tom čo o ňom, či o mne, ako chce, na túto tému už odpovedať nebudem)
1.) prečo je tak ťažko nájsť medzi radovými veriacimi spoločnú reč medzi katolíkmi a inými cirkvami? (Opakujem, medzi radovými, lebo predstavitelia týchto církví už našli mnoho spoločného čo ich spája, Ján Pavol II. pri návšteve východného Slovenska bol si uctiť pamiatku evanjelických mučeníkov (a prosím nestotožnovať s Košickými mučenníkmi, to je niečo iné), niekoľko krát do roka sa konajú na mnohých miestach Slovenska, dokonca v každých väčších mestách spoločné ekumenické bohoslužby, ktorým predsedá kňaz či predstaviteľ všetkých zúčastnených cirkví, misionári katolíckej cirkvi a iných cirkví spolu aktívne spolupracujú pre dosiahnute blaha obyvateľstva konkrétnej misie). No opakujem, prečo je tak ťažko nájsť medzi radovými veriacimi spoločnú reč medzi katolíkmi a inými cirkvami?
- pre tvrdohlavosť, spupnosť, panovačnosť, pýchu a povýšenosť "pravých" katolíkov, ktorí často prestanú chodiť do kostola len preto, lebo tam zrazu začne chodiť bývalý komunista sused, či bývalý predseda MNV, alebo učiteľka zástupkyňa a vedúca pionierskeho oddielu
- pre tvrdohlavosť, spupnosť, panovačnosť, pýchu a povýšenosť "pravých" katolíkov, ktorý silou mocou žiadajú od zástupcov iných cirkví aby "mali spoločnú reč v reči", ale o spoločnej reči skutkov, ktorú navrhujú predstavitelia iných cikrví ani len počuť nechcú
"Božie kráľovstvo sa Vám odníme, a dostanú ho neviestky a zločinci, lebo oni mali srdce otvorené a spoznali hodinu Pánovho príchodu, kým vy, podobáte sa hrobom, ktoré sú vo vnútri plné smradu a hniloby, hoci sú zvonku "OK" alebo zvonku vyumývaným nádobám, ktoré vo vnútri prechovávajú všetku neprávosť sveta".

zmurka

Odoslaný - 19 október 2008 :  13:56:49  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
citácia:
A už skutočne naposledy sa vyjadrím ktejto téme
(nech si už potom píše, čo píše, nech sa vyjadruje o tom čo o ňom, či o mne, ako chce, na túto tému už odpovedať nebudem)
1.) prečo je tak ťažko nájsť medzi radovými veriacimi spoločnú reč medzi katolíkmi a inými cirkvami? (Opakujem, medzi radovými, lebo predstavitelia týchto církví už našli mnoho spoločného čo ich spája, Ján Pavol II. pri návšteve východného Slovenska bol si uctiť pamiatku evanjelických mučeníkov (a prosím nestotožnovať s Košickými mučenníkmi, to je niečo iné), niekoľko krát do roka sa konajú na mnohých miestach Slovenska, dokonca v každých väčších mestách spoločné ekumenické bohoslužby, ktorým predsedá kňaz či predstaviteľ všetkých zúčastnených cirkví, misionári katolíckej cirkvi a iných cirkví spolu aktívne spolupracujú pre dosiahnute blaha obyvateľstva konkrétnej misie). No opakujem, prečo je tak ťažko nájsť medzi radovými veriacimi spoločnú reč medzi katolíkmi a inými cirkvami?
- pre tvrdohlavosť, spupnosť, panovačnosť, pýchu a povýšenosť "pravých" katolíkov, ktorí často prestanú chodiť do kostola len preto, lebo tam zrazu začne chodiť bývalý komunista sused, či bývalý predseda MNV, alebo učiteľka zástupkyňa a vedúca pionierskeho oddielu
- pre tvrdohlavosť, spupnosť, panovačnosť, pýchu a povýšenosť "pravých" katolíkov, ktorý silou mocou žiadajú od zástupcov iných cirkví aby "mali spoločnú reč v reči", ale o spoločnej reči skutkov, ktorú navrhujú predstavitelia iných cikrví ani len počuť nechcú
"Božie kráľovstvo sa Vám odníme, a dostanú ho neviestky a zločinci, lebo oni mali srdce otvorené a spoznali hodinu Pánovho príchodu, kým vy, podobáte sa hrobom, ktoré sú vo vnútri plné smradu a hniloby, hoci sú zvonku "OK" alebo zvonku vyumývaným nádobám, ktoré vo vnútri prechovávajú všetku neprávosť sveta".

Pôvodne zaslal PavolKukucka - 19 október 2008 :  12:19:49

Milý Paľko Kukuč - vidí sa mi, že dobre zavádzaš...

1. Radoví veriaci nemajú problémy so spoločnou rečou s kýmkoľvek - aj z iných vierovyznaní. Veď radoví veriaci už len veľa nenadiskutujú o ekumenizme či o blahu obyvateľstva v misiách, alebo o ďalších závažných teologických rozporoch, na základe ktorých sa oddelili iné denominácie od Katolíckej cirkvi ...

2. Nemám problém, keby som v kostole videla aj všetkých členov komunistickej strany z mesta, vrátane predsedov a vedúcich pionierskych oddielov - ja sa len poteším. Naozaj.

3. A žeby predstavitelia iných cirkví navrhovali spoločnú reč skutkov a katolíci ju odmietajú pre nejakú spoločnú reč v reči? A preto sú katolíci tvrdohlaví, spupní, panovační, pyšní a povýšení??? Zavádzaš. Čo je to spoločná reč skutkov? A čo je to spoločná reč v reči? Tak myslím, len tárajstvo. (vo všetkej úcte k tebe ako človeku)

4. Najdôležitejšie je mať otvorené srdce (ako neviestky a zločinci) a spoznať hodinu Pánovho príchodu? Jaaaaaj - to sú mi novoty... A čo tak - najdôležitejšie je, v akom stave nás nájde náš Pán pri našom odchode z tohto sveta?

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 19 október 2008 :  15:30:00  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
a o tom aj hovorí podobenstvo o dvanástich pannách - mám na mysli, to čo žmurka - náš duchovný stav a pripravenosť na Ženíchov/Pánov príchod.
Je to asi veľmi ťažké pozrieť sa na KC pozitívnymi očami , ale treba to skúsiť ...

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 19 október 2008 :  21:34:58  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
juja, 10 pannach, nie 12

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 21 október 2008 :  17:03:17  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
sorry

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

stefan

Odoslaný - 22 október 2008 :  12:28:33  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
Tak som o veci okolo ex cathedra vyhlásení uvažoval a dospel som k záveru, že v histórii kresťanstva pápež oficiálne ex cathedra hovoril iba dva krát. Neoficiálne však takto mohol hovoriť viac krát a osobne aj bulu Unam Sanctam považujem za tú, ktorá spadá pod charizmu neomylnosti pápeža.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 514  ~  Člen od: 31 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 25 november 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 03 november 2008 :  18:33:39  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
PavolKukucka:
citácia:
čo som napísal, nenapísal som z rozmaru a stojím si za tím.

- Takze odmietate uznat neomylne ucenie cirkvi a mienite nadalej tvrdit, ze papez vraj nie je zastupca Krista, ale jeho nastupca, atd...
Pan Kukucka, len o kusok dalej pisete nieco o pyche a spupnosti, no s takou nehoraznou pychou aku mate Vy, sa clovek len tak nestretne, ale toto az hranici s hlupostou. Kazdy z nas katolikov, co sme tu, sa obcas pomyli. Stane sa obcas, ze si niekto mysli, ze hlasa staru katolicku nauku, no zahlasi presny opak, ale ked sa mu to jasne ukaze, ze zahlasil nieco, co je v priamom rozpore s neomylnym ucenim cirkvi, tak to uzna a cuvne. A preto Vy, pane, bud sa zacnite spravat podobne, alebo opustite toto forum! (Nie len tuto temu.)

citácia:
napísal som aj o tom, že sviatosť krstu rovna plrávoplatne vysluheje nielen katolícky kňaz...
Asi pred 7 rokmi jeden manželský pár prechádzal z evanjelickej cirkvi do cirkvi katolíckej. Prijali sviatosť birmovania a sviatosť euchariestie. Vtedy som sa pýtal nášho kňaza, a prečo ich nepokrstil? A on nato: Oni boli pokrstení, ako deti v evanjelickom chráme. Túto sviatosť už prijali. A náš kňaz je biskupský administrátor, takže čosi o tom vie

- Pan Kukucka, a tvrdil som niekde azda opak? Co? Ved celkom hore mate moj prispevok kde uvadzam, ze niektore protestantske cirkvicky maju akurat platny krst. Vo veci krstu hovorim predsa to iste, tak co tu stvarate, prosim Vas?

- A k tomu ekumenizmu. Nieco spomenula Zmurka a ja este dodam, ze vsetky tieto a dalsie ekumenicke aktivity predsa nic nemenia na pravde, ze tie portestantske cirkvicky a sekticky su falosne. A tym, ze sa usilujeme v ramci ekumenizmu splu dobre vychadzat, sa na tej pravde tiez nic nemeni.

- A tiez Vas, mily pane, ubezpecujem, ze ani mne absolutne vobec nevadi ked do kostola zacne chodit nejaky bývalý komunista, naopak, som tomu len velmi rad. Kiezby sa navratili k Bohu a jeho cirkvi vsetci komunisti sveta.

- A na tie ostatne nezmysly, co ste nasledne racili vyplodit, mily pane (reč v reči, poznanie hodiny panovej, atd. ), som velmi rad, ze uz reagovala Zmurka, a ja uz reagovat ani nejdem.

Strana: z 4 Previous Topic: Ako často sa modlíte? Téma Next Topic: Kto je Ježiš? Kto je Boh?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06