Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Prijimanie
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: boh,viera,cirkev Téma Next Topic: Ak ma maš rád
Strana: z 5

Zarenka

Stav: offline

Odoslaný - 14 júl 2008 :  21:35:02  Zobraziť profil  Pridať Zarenka do zoznamu priateľov
Ja nie som ta, ktora ich uci. Ja ich k tomu povediem.
Cirkev ich uci.

A to vsetci ludia rozvedeni alebo nezosobaseni su pre
teba odpisani? Takto budes ucit svoje deti?
ZE: nepriblizujte sa k nim, oni su pokriveni!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 56  ~  Člen od: 28 máj 2008  ~  Posledná návšteva: 15 apríl 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 14 júl 2008 :  21:36:20  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
odpísaní v čom, podľa Teba?
Iste Cirkev učí a rodičia podľa učenia Cirkvi sa držiac, vychovávajú a to od ich prvého dňa.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 14 júl 2008 :  21:38:23  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Ale tazko sa rozprava o rodicovstve so slobodnymi..

Pôvodne zaslal Zarenka - 14 júl 2008 : 21:19:14

Deti sice nemam, ale mam dojem že aj ako dieťa môžem vidieť svojich rodičov a vidieť druhých rodičov.Kedže som dospelý, nie je pre mna problem aj porozmýšlať.

Nqaavyše pracujem ako učiteľ, mam sa možnosť stretnuť s rôznymi rodičmi, a počas vyučovacieho procesu sa aj ja na chvíľu stávam rodičom. Takže od rodičovstva nemam až tak daleko.

Mi pripada potom ten krst nie kv ôli strachu zo zatratenia, ale krst pre paradu, či neskoršie pre romanticku svadbu v kostole.

A na zaver take kratke zamyslenie: Hovoríš, že chceš dieťatu to dobre, ale sama na svoju dušu zabudaš. Predpokladam že si uvedomuješ, že aj keby si obrátila celý svet, tak ti to ku spáse nepomôže, ked umýselne žiješ bez Boha? Vieš že dieťa si berie prave najväčší príklad z rodičov a ty mu ideš skôr potom príkladom ako ísť do pekla a nie do neba? mMi to potom pripada komicke tvrdiť" že krstiš kvoli spase, ked mu ukazuješ ako nebyť spasený.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zarenka

Odoslaný - 14 júl 2008 :  21:45:13  Zobraziť profil  Pridať Zarenka do zoznamu priateľov
Keby som chcela krstit pre paradu ako keby robit svadbu v kostole,
tak to asi by som si tu svadbu urobila sama, nemyslis?
A to, ze sa chcem spasit sama skrze svojich deti.. pozor alesko,
nie som idiot, ani naivka a tiez mam precitane co-to zbiblie.
Tak mi nemusis davat lekcie. Poznam pripad, kde dieta narkomanov
je prikladovym krestanom. Myslis, ze je pokriveny? Myslis, ze moje
deti, ked bubu "dospele" ako ty a budu "moct aj rozmyslat!"ako ty,
vezmu si priklad zo mna????????

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 56  ~  Člen od: 28 máj 2008  ~  Posledná návšteva: 15 apríl 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 14 júl 2008 :  21:46:36  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Ja nie som ta, ktora ich uci. Ja ich k tomu povediem.
Cirkev ich uci.

Pôvodne zaslal Zarenka - 14 júl 2008 : 21:35:02

rodič je prvý ktorý ma privadzať deti ku Kristovi, hovorí sa tomu domáca cirkev. rodič učí dieťa svojim príkladom, ako učiteľ sa s tým dosť často stretávam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zarenka

Odoslaný - 14 júl 2008 :  21:50:11  Zobraziť profil  Pridať Zarenka do zoznamu priateľov
A akoze tym, ze nie som zosobasena, ako sa lisim od tych
sobasenych v domacom zivote?
Myslis si, ze mam 8ruk, pijem biciu krv a praktizujem
satanske ritualy sdetmi kazdy vecer pred spanim????????????

Ales

Odoslaný - 14 júl 2008 :  21:50:47  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Keby som chcela krstit pre paradu ako keby robit svadbu v kostole,
tak to asi by som si tu svadbu urobila sama, nemyslis?
A to, ze sa chcem spasit sama skrze svojich deti.. pozor alesko,
nie som idiot, ani naivka a tiez mam precitane co-to zbiblie.
Tak mi nemusis davat lekcie. Poznam pripad, kde dieta narkomanov
je prikladovym krestanom. Myslis, ze je pokriveny? Myslis, ze moje
deti, ked bubu "dospele" ako ty a budu "moct aj rozmyslat!"ako ty,
vezmu si priklad zo mna????????

Pôvodne zaslal Zarenka - 14 júl 2008 : 21:45:13

pozor, zle si ma pochopila.
netvrdim že sa chceš spasiť skrze deti. ale že druhým chceš ku spase pomahať a sama sa o svoju spasu malo staraš.

Ales

Odoslaný - 14 júl 2008 :  21:53:15  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
A akoze tym, ze nie som zosobasena, ako sa lisim od tych
sobasenych v domacom zivote?
Myslis si, ze mam 8ruk, pijem biciu krv a praktizujem
satanske ritualy sdetmi kazdy vecer pred spanim????????????

Pôvodne zaslal Zarenka - 14 júl 2008 : 21:50:11

nie, to nikto netvrdí. Ale byť zosobašený, to nie je len o papieri a o obrade.

Zarenka

Odoslaný - 14 júl 2008 :  21:59:08  Zobraziť profil  Pridať Zarenka do zoznamu priateľov
Samozrejme, to si uvedomujeme vsetci. Ale je to vo vztahu
manzela a manzelky. moje deti nebudu vidiet rozdiel, az kym
nebudu dost inteligentne na to, aby im v hlave matala otazka, preco
sa maminka a otecko nesobasili v kostole. Potom to zrejme bude
tough im to "spravne" vysvetlit. A ked dospeju, pri "spravnej" vychove,
o ktoru sa teraz snazim pochopia, co je spravne a co nespravne.
Ok?

Aj ako nezosobasena ich mozem naucit modlit sa, ist v nedelu na sv.
omsu.. nemyslis?

Ales

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:03:13  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no a potom ked budu dost inteligentne aby pochopili to čo im katecheta povie v škole, a zistia že ich jednak učite žiť s Bohom, ale sami Boha odmietate? nezda sa ti to také "vodu kážem, víno pijem"?

juja

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:05:15  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
zarenka, to nebude len o mátaní tejto jednej otázky, toho bude podstatne viac v prípade, že ich sa budete snažiť viesť v katolíckej viere, napr. len tak ten problém, že spoveď, odpúšťanie, prijímanie Eucharistie, sú tiež veľmi významnou podmienkou spásy, ako i duchovnej posily v boji proti hriechu a Ty a ocino sa toho nezúčastňujete...

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zarenka

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:10:18  Zobraziť profil  Pridať Zarenka do zoznamu priateľov
To si este pockam par rokov na taku zozitu otazku.

To som zacala s tou najjednoduchsou v zavislosti od veku, vies?

juja

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:12:40  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Zari a vidíš, práve teraz v tomto postoji robíš tú najzákladnejšiu chybu, predstav si, že si Ťa Pán túto noc povolá, hm...a tvoja duša takto zaťažená...ja by som sa veru v tomto bála a tiež preto pôjdem zaseki na spoveď, aby som opäť bola v čistejšom kontakte s Bohom, cez Jeho Telo a Krv!

Judith

Zarenka

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:16:16  Zobraziť profil  Pridať Zarenka do zoznamu priateľov
Aaaa, to mas parvdu. Naozaj to potrebujes!! Ponahlaj sa,
aby si to stihla pred spanim. Len si predstav, keby si ta Panboh
povolal a ty takto.. Svihni si. Prestan sa bat za mna a zacni sa radsej za seba, co ty na to??

Ales

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:16:59  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ty si tu najzakladnejšiu zmeškala.....vieš, pri krste sa knaz pýta: Veríte v ....Boh, v Ježiša...v Cirkev .... ak maš po krste určite si spomenieš. Ak si odpovedala ano, a nežiješ tak ako je to spravne pred Bohom, tak si proste klamala. Ludi môžeš oklamať, Boha nie.

Je otázka, či to tvoje učenie detí duch. životu, ked ho sama neabsolvuješ, nie je aj pokrytectvom.

juja

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:17:49  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Potom nevieš vôbec v čom je podstata kresťanskej lásky, je to aj obava o dušu blížneho...

Judith

Ales

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:18:02  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Aaaa, to mas parvdu. Naozaj to potrebujes!! Ponahlaj sa,
aby si to stihla pred spanim. Len si predstav, keby si ta Panboh
povolal a ty takto.. Svihni si. Prestan sa bat za mna a zacni sa radsej za seba, co ty na to??

Pôvodne zaslal Zarenka - 14 júl 2008 : 22:16:16

ako kresťania nesemie zosdpovednosť aj za druhých. Teda aspon do miery, že je našou povinnosťou ta upozorniť.

Zarenka

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:18:55  Zobraziť profil  Pridať Zarenka do zoznamu priateľov
A vies odpoved na tu tvoju otazku?

Ales

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:19:25  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
To si este pockam par rokov na taku zozitu otazku.

To som zacala s tou najjednoduchsou v zavislosti od veku, vies?

Pôvodne zaslal Zarenka - 14 júl 2008 : 22:10:18

no lenže ako môžeš niekoho učiť, či mu ísť príkladom ked ty sama v tom nie si zajedno?

Ales

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:20:30  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
A vies odpoved na tu tvoju otazku?

Pôvodne zaslal Zarenka - 14 júl 2008 : 22:18:55

na rečnícku otázku si odpovedá každý sam za seba.

Zarenka

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:21:43  Zobraziť profil  Pridať Zarenka do zoznamu priateľov
Myslim, ze takto by sme mohli debatovat este dlho.
Ty ako ucitel ucis o filozofoch. Znamena to, ze si filozof?
A predsa musis robit vsetko pre to, aby si tie deti naucil
o tom co najviac, lebo to je tvoja povinnost, no nie?

Ales

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:23:41  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Zarenka - 14 júl 2008 : 21:35:02

nie nie su odpisani. Budem ich milovať. Ale to neznamena že budem schvalovať ich činy, kedže svojim konanim tiež davaju obra zo Katolickej cirkvi. Na jednej strane tvrdia že su katolici, a na strane druhej sa katolicky ani nespravaju.

A svoijim deťom vysvetlím, že taký život je život v hriechu. Mojou povinnosťou je žiť tak, aby som im mohol ísť príkladom. A aj vtedy, ak zlyham, aby som im mohol ísť prikladom, že si svoju chybu viem priznať, olutovať to a napraviť to, bez vyhovarania sa.

Zarenka

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:24:47  Zobraziť profil  Pridať Zarenka do zoznamu priateľov
alesko, "vodu kazem, vino pijem"..
Tak asi podla teba sa mam rozviet s otcom mojich deti
a zosobasit sa s druhym v kostole..
Super co? To by asi potom bolo podla tvojich pravidiel.
Tak nakoniec voda alebo nie?

Ales

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:25:11  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Myslim, ze takto by sme mohli debatovat este dlho.
Ty ako ucitel ucis o filozofoch. Znamena to, ze si filozof?
A predsa musis robit vsetko pre to, aby si tie deti naucil
o tom co najviac, lebo to je tvoja povinnost, no nie?

Pôvodne zaslal Zarenka - 14 júl 2008 : 22:21:43

učim fyziku a matematiku.
ale mojou prvoradou povinnosťou je deti vychovávať a nie vzdelávať. Lebo samotné vzdelanie nie je to čo tým žiakom/študentom pomáha do života. Aj mna osobne potiahol priklad učiteľa.

Ales

Odoslaný - 14 júl 2008 :  22:26:37  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
alesko, "vodu kazem, vino pijem"..
Tak asi podla teba sa mam rozviet s otcom mojich deti
a zosobasit sa s druhym v kostole..
Super co? To by asi potom bolo podla tvojich pravidiel.
Tak nakoniec voda alebo nie?

Pôvodne zaslal Zarenka - 14 júl 2008 : 22:24:47

ak daný človek bol rozvedený(a vy ste len civilne zosobašení), tak vaše manželstvo pred Bohom ani neexistuje. takže tým pádom ani v cirkevnom manželstve nežiješ - pred Bohom je platný sobáš v kostole, za platných okolností.

Strana: z 5 Previous Topic: boh,viera,cirkev Téma Next Topic: Ak ma maš rád  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06