|
Odoslaný - 02 júl 2008 : 15:36:54
|
|
|
Odoslaný - 02 júl 2008 : 22:16:23
|
prpeač radek, ale to že som HS neznamena že nemôžem mať, alebo nemam deti. su take manželstva, kde manžel až po jendom či dvoch dietatoch sa priznal manželke že je HS. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 02:29:40
|
citácia: prpeač radek, ale to že som HS neznamena že nemôžem mať, alebo nemam deti. su take manželstva, kde manžel až po jendom či dvoch dietatoch sa priznal manželke že je HS. Pôvodne zaslal alesko - 02 júl 2008 : 22:16:23
Alesko položím Ti otázku, ktorú dávaju deťom v školách -
Keď človek s fyzickým postihnutím - od narodenia (napr. nemá nohy) splodí dieťa, to dieťa sa narodí tiež s nejakým fyzickým postihnutím, alebo nie?
tá istá otázka, len s tým rozdielom, že o tie nohy prišiel už počas života, teda po narodení a nejakom úraze. |
Boh existuje pre toho, kto v neho verí.
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
Albert Einstein ______ Na každého rovným metrom. |
Krajina: Denmark ~
Počet príspevkov: 296 ~
Člen od: 24 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 04 február 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 08:52:34
|
nemôžeš prirovnávať Hs k fyzickym narušeniam.
ak sa rozhodnem pre Hs počas života, tak to sa do génov určite nedostane. Takže je skôr na mieste či človek je Hs(teda ma take sklony) od narodenia a či to tiež sa prenesie do génov. Ale to pochybujem, pretože ak su rodičia hetero a narodi sa HS, tak to potom nebude problem v genoch. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 11:28:51
|
radek ma napada ešte jedna vec: ak HS nie je choroba, tak vlastne nemôže byť dedičná. A to že nie je choroba je dane cez WHO. Teda nehcem tvrdiť že len choroby sa dedia. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 12:46:21
|
citácia: Keď človek s fyzickým postihnutím - od narodenia (napr. nemá nohy) splodí dieťa, to dieťa sa narodí tiež s nejakým fyzickým postihnutím, alebo nie? Pôvodne zaslal Chocholoušek - 03 júl 2008 : 02:29:40 No schvalne, ako to bude? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 15:05:41
|
Maťo odpoviem, až keď odpovie Alesko, ktorý sa tomu šikovne vyhol A ty sa môžeš tiež pridať. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 15:39:51
|
citácia: Maťo odpoviem, až keď odpovie Alesko, ktorý sa tomu šikovne vyhol  A ty sa môžeš tiež pridať. Pôvodne zaslal Chocholoušek - 03 júl 2008 : 15:05:41 Ku comu sa mam pridat? Polozl si recnicku otazku a teraz sa bojis na nu odpovedat? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 16:47:00
|
Maťo položil som otázku a čakám na odpovede. Ešte som nezažil diskusiu, kde by človek položil otázku druhým a aj keď oni by mu neodpovedali, navrhli by jemu, aby ju zodpovedal... Urobím to až potom, keď odpovie-te.
Ak si myslíš, že napíšem otázku a potom sa na ňu bojím odpovedať, tak už len to samo o sebe by bolo dosť zvláštne, nemyslíš? Čo myslíš, keď hrá človek šach, koľko ťahov dopredu musí premýšlať, aby nespravil chybu a eventuálne vyhral?  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 21:18:50
|
ty sa tiež vyhýbaš odpovedi....
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 22:06:15
|
Vidím, že sme už ako v materskej škôlke...
Tak sa aj napriek tomu, že som čakal, že mi milý Alesko odpovieš na priamu otázku priamou odpoveďou, pokúsim o odpoveď na vlastnú otázku 
Keď človek s fyzickým postihnutím - od narodenia (napr. nemá nohy) splodí dieťa, to dieťa sa narodí tiež s nejakým fyzickým postihnutím, alebo nie?
tá istá otázka, len s tým rozdielom, že o tie nohy prišiel už počas života, teda po narodení a nejakom úraze.
1) Môže sa narodiť postihnuté, ale nemusí. Je to to isté, keď sa ten fyzicky postihnutý človek narodil úplne fyzicky zdravým rodičom.
2) Tu je pravdepodobnosť, že sa dieťa narodí fyzicky postihnuté ešte nižšia, pretože jeho postihnutie sa odohralo už počas jeho života, teda po nejakom úraze.
Napriek tomu pripúšťam, keďže je to môj názor, že skutočnosť môže byť iná a ja sa mýlim. V tom prípade čakám, že mi to niekto ozrejmí  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 22:46:27
|
môj osobný názor je, že ak sa mi zlomí noha, či odrežú mi palec, tak to na genetiku nemá mať ako vplyv, takže nielen nižšia, ale skôr priamo nulová.
Ale to že sa narodim bez noh, neznamena že aj moj potomok bude bez noh. čiže mi z toho vyplýva, že aj dieťa HS môže byť hetero. Problem Hs je však ten, že človek sa s HS nenarodí, takže tým pádom Hs nemusí byť ovplyvnená geneticky |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 22:48:21
|
a čo sa týka tej materskej školky, stravil som tam posledne dva roky mojho života. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 22:56:40
|
citácia: môj osobný názor je, že ak sa mi zlomí noha, či odrežú mi palec, tak to na genetiku nemá mať ako vplyv, takže nilen nižšia, ale skôr priamo nulová. Pôvodne zaslal alesko - 03 júl 2008 : 22:46:27
Nulová byť nemôže, preto som písal, že tá prevdepodobnosť je nižšia - ale nie nulová. Nulová nie je preto, lebo aj zdravým partnerom (ktorí sa tak narodili a ako si správne poznamenal, na gény ich úraz nemá žiadny vplyv) sa môže narodiť fyzicky postihnuté dieťa. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 22:58:45
|
okej v pohode, ale čo to znamena že zdravým rodičom sa narodí postihnuté dieťa? čo všetko má na to vplyv? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 23:03:08
|
citácia: okej v pohode, ale čo to znamena že zdravým rodičom sa narodí postihnuté dieťa? čo všetko má na to vplyv? Pôvodne zaslal alesko - 03 júl 2008 : 22:58:45
Tak odborníkom v tom nie som, ale je zrejmé, že niekde sa stala "chyba" čo samozrejme nemožno viniť žiadneho z rodičov. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 23:04:36
|
takže HS je alebo nie je geneticky prenositeľná? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 23:07:18
|
citácia: ...ale je zrejmé, že niekde sa stala "chyba" čo samozrejme nemožno viniť žiadneho z rodičov. Pôvodne zaslal Chocholoušek - 03 júl 2008 : 23:03:08
čo mi z toho vyplýva, že mi chceš podsunuť , že HS sa človek narodí, a že tá chyba sa stala už pri rodičoch. Dobre som to pochopil? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 23:13:31
|
No predovšetkým treba poznamenať, že homosexualita nie je založená na fyzickej báze, ale psychickej. Bežného homosexuála nijak neodlíšiš od heterosexuála, ani keď ho vyzlečieš...
Homosexualita sa nedá geneticky, ani nijak inak prenášať. Porovnám neporovnateľné, je to tiež "chyba" ako pri narodení fyzicky postihnutého. Preto som aj zámerne dal chybu do úvodzoviek... Dôležité však je si uvedomiť, že človeka, ktorý sa narodí ako homosexuál nemožno odsudzovať, kritizovať, nadávať mu a pohoršovať sa nad tým. Pretože ON SA TAK NARODIL ! Je to rovnaké, ako keby sme sa pohoršovali nad človekom fyzicky postihnutým. Slušný človek to nie že nerobí, ale ani na to nepomyslí, že by mal odsudzovať takého človeka. Tak isto, ako nemožno zmeniť človeka, ktorý sa narodil slepý, nemožno odsudzovať inak orientovaných ľudí. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2008 : 23:23:10
|
1. pokiaľ viem, tak rkc človeka homosexuala(ani inak orientovaného) ani neodsudzuje, ani nenadava, ani nekritizuje. Takže v tomto zastavaš postoj rovnaky s rkc. Rkc odsudzuje činy, a nie človeka. Ak vieš rozlišiť činy človeka a konkretneho človek tak vieš o čom hovorím. ak nie, tak je mi ľúto. Potom aj pochopíš "Milujte svojich nepriteľov", že nejde o to milovať to čo nepriatelia robia, ale milovať konkretných ľudí. Vzhľadom na príspevky v iných témach vážne pochybujem, že tebe milovať tvojich nepriateľov pojde ľahko. 2. pokiaľ si čital lekarske veci, tak by si zistil, že človek sa HS nenarodí, ale rozhodne pre HS, a to je rozdiel.
A čo sa týka použitia slova "slušný človek" a čo by mal taký "slušný človek robiť" je zaujimave že to hovoríš ty, ktorý tu prezentoval svoje odsudzovanie, nadavanie, kritizovanie a pohoršovanie. Takže vodu kážeš, víno piješ. Inými slovami, sám sa neriadiš tým, čo tu hovoríš. či dvojaký meter - ty môžeš a rkc nie? alebo sex. inak orientovaní ľudia sa nemajú odsudzovať(kritizovať...) a ľudia inak nabožensky oriebtovaní sa už môžu? Ked ukazuješ prstom, najprv sa pozri na seba. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2008 : 23:33:40
|
citácia: prpeač radek, ale to že som HS neznamena že nemôžem mať, alebo nemam deti. su take manželstva, kde manžel až po jendom či dvoch dietatoch sa priznal manželke že je HS. Pôvodne zaslal alesko - 02 júl 2008 : 22:16:23
To ale neodporuje tomu, co jsem napsal. Protože pokud je někdo vrozeně homosexuální a má děti, nežije v souladu se svou orientací. (je to poměrně dost necitlivý postoj k manželce či manželovi, mít s ním děti a potom svou orientaci přiznat a dát mu košem. Taky je to divný příklad pro své děti - využít druhého rodiče a odejít. Jak to ty děti vnímají? Druhý rodič jen jako pomůcka na plození vlastních dětí?)
A pokud je to tak, že svou orientaci "pozná" až má děti, zřejmě to není něco, co má vrozené, když mu nedělalo před tím problém žít v manželství. |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2008 : 23:42:52
|
citácia: Dôležité však je si uvedomiť, že človeka, ktorý sa narodí ako homosexuál nemožno odsudzovať, kritizovať, nadávať mu a pohoršovať sa nad tým. Pretože ON SA TAK NARODIL ! Je to rovnaké, ako keby sme sa pohoršovali nad človekom fyzicky postihnutým. Slušný človek to nie že nerobí, ale ani na to nepomyslí, že by mal odsudzovať takého človeka. Tak isto, ako nemožno zmeniť človeka, ktorý sa narodil slepý, nemožno odsudzovať inak orientovaných ľudí. Pôvodne zaslal Chocholoušek - 03 júl 2008 : 23:13:31
Otázka je, jestli to, že se někdo nějak narodí, je dostatečným důvodem pro to, aby jeho jednání někdo nekomentoval.
Pokud se někdo narodí jako heterosexuál, a svede Ti ženu, je to zřejmě dost dobrý důvod nejen pro to, abys to odsoudil, ale zřejmě mu i rozbil hubu.
Myslím, že když se někteří lidé narodí (případně vlivem prostředí stanou, je to vpodstatě jedno) jako homosexuálové, není to žádná překážka pro to, aby církev jednoznačně učila, že podle Božího zákona, jak v něj věří křesťané, je homosexuální jednání vždy těžkým hříchem (se všemi důsledky pro spásu člověka), podobně jako je těžkým hříchem smilstvo a nevěra. |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 08 júl 2008 : 22:34:43
|
citácia: citácia: prpeač radek, ale to že som HS neznamena že nemôžem mať, alebo nemam deti. su take manželstva, kde manžel až po jendom či dvoch dietatoch sa priznal manželke že je HS. Pôvodne zaslal alesko - 02 júl 2008 : 22:16:23 To ale neodporuje tomu, co jsem napsal. Protože pokud je někdo vrozeně homosexuální a má děti, nežije v souladu se svou orientací. (je to poměrně dost necitlivý postoj k manželce či manželovi, mít s ním děti a potom svou orientaci přiznat a dát mu košem. Taky je to divný příklad pro své děti - využít druhého rodiče a odejít. Jak to ty děti vnímají? Druhý rodič jen jako pomůcka na plození vlastních dětí?) A pokud je to tak, že svou orientaci "pozná" až má děti, zřejmě to není něco, co má vrozené, když mu nedělalo před tím problém žít v manželství. Pôvodne zaslal rad.ek - 07 júl 2008 : 23:33:40
v poho, nie som proti tvojmu názoru, skôr som sa snažil upozorniť na logicku chybu: ty si predpokladal, že ked niekto je Hs tak nebude mať potomkov a preto nie je HS dedičná. Len proste su aj taki HS, ktorí deti majú. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2008 : 01:37:01
|
Radek: To, že homosexualita není dědičná, že neexistuje gen na homosexualitu, je asi zřejmé každému.
- Mne je z toho článku zrejmé akurát to, že dosiaľ nebol objavený gén (nuž ale bol snáď objavený napr. gén pre hlavu?). To ale neznamená, že homosexualita nemôže byť dedičná, pretože môže ísť o multifaktoriálnu dedičnosť (viaceré gény - možno malého účinku - plus prostredie) - tomu nasvedčuje aj veta z Tebou uvedeného článku: "U mužů mohou podle nejnovější vědecké studie genetické faktory ovlivnit sexuální chování maximálně ve třiceti pěti procentech, u žen v osmnácti procentech případů." ...Čo rozumieš pod "genetickými" faktormi Ty?
Protože homosexuálové, pokud se drží své orientace, nemůžou mít potomky. Proto i všechny homosexuální geny by byly logicky určené k vyhynutí.
- Tak ma napadá, že v stredoveku bolo zrejme logické, že Slnko sa otáča okolo Zeme  Napr. autozomálne recesívny znak (prejaví sa až keď sa stretnú obe alely recesívne) sa môže vyhnúť selekcii a aj keď je pre nositeľa nevýhodný, môže sa v genofonde udržiavať, prenášať do ďaľších generácií a "unikať" vyhynutiu: Aj keby takýto recesívny homozygot (pri monohybridizme) bol neplodný, alebo mal 100 percentnú úmrtnosť, ešte stále by tu bola 50 percentná pravdepodobnosť, že jeho rodičia splodia aj heterozygotov, ktorí budú fenotypovo zdraví, ale budú mať jednu alelu recesívnu, ktorú odovzdajú ďaľším potomkom.
Proto se docela divím, že vědci podle článku mohli někdy předpokládat, že homosexualita je dědičná. - Veru. Mohli sa spýtať rovno Teba a ušetrili by si prácu. |
Počet príspevkov: 60 ~
Člen od: 23 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 14 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2008 : 15:24:26
|
Nedá sa povedat, že neni v génoch. Mám kamaráta,ktorý prednedávnom na mna vyrukoval s tým, že má priatela ...a ked som si pospomínala, tak už v 2 -hej triede na základke mal také hlášky, že: "mohli by príst aj holí chalani" (reakcia na komickú debatu druháčikov ,ktorý si nahlas predstavovali čo by sa stalo, keby arabelin prsten pričaroval holé baby)
|
Počet príspevkov: 65 ~
Člen od: 26 apríl 2008 ~
Posledná návšteva: 09 november 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 júl 2008 : 00:40:42
|
citácia: Radek: To, že homosexualita není dědičná, že neexistuje gen na homosexualitu, je asi zřejmé každému.- Mne je z toho článku zrejmé akurát to, že dosiaľ nebol objavený gén (nuž ale bol snáď objavený napr. gén pre hlavu?). To ale neznamená, že homosexualita nemôže byť dedičná, pretože môže ísť o multifaktoriálnu dedičnosť (viaceré gény - možno malého účinku - plus prostredie) - tomu nasvedčuje aj veta z Tebou uvedeného článku: "U mužů mohou podle nejnovější vědecké studie genetické faktory ovlivnit sexuální chování maximálně ve třiceti pěti procentech, u žen v osmnácti procentech případů." ...Čo rozumieš pod "genetickými" faktormi Ty? 
Rozumím tomu tak, jak to tam bylo napsané - že podle dostupných vědeckých poznatků neexistuje gen pro homosexualitu (Myslím, že na základě nějakých studií s jednovaječnými dvojčaty, kteří mají stejnou genetickou výbavu). Jinak řečeno, vědci neví, které geny by mohli homosexualitu způsobovat, a pokud chceme homosexuála poznat mezi heterosexuály, musíme se ho zeptat, protože geny nám to neřeknou. To že je zřejmě homosexualita způsobená nějakou kombinací genů, která spolu s vlivem prostředí vede k homosexualitě, je asi další logický krok jak si to vysvětlit, ne?
citácia: Protože homosexuálové, pokud se drží své orientace, nemůžou mít potomky. Proto i všechny homosexuální geny by byly logicky určené k vyhynutí.
- Tak ma napadá, že v stredoveku bolo zrejme logické, že Slnko sa otáča okolo Zeme  Správně, ve středověku, s tehdejšími předpoklady a poznatky, nebylo nelogické si to takto vysvětlovat.
citácia: Napr. autozomálne recesívny znak (prejaví sa až keď sa stretnú obe alely recesívne) sa môže vyhnúť selekcii a aj keď je pre nositeľa nevýhodný, môže sa v genofonde udržiavať, prenášať do ďaľších generácií a "unikať" vyhynutiu: Aj keby takýto recesívny homozygot (pri monohybridizme) bol neplodný, alebo mal 100 percentnú úmrtnosť, ešte stále by tu bola 50 percentná pravdepodobnosť, že jeho rodičia splodia aj heterozygotov, ktorí budú fenotypovo zdraví, ale budú mať jednu alelu recesívnu, ktorú odovzdajú ďaľším potomkom. Pôvodne zaslal Jabloň - 10 júl 2008 : 01:37:01 No, jeví se mi to tak, že pokud se nějaká vlastnost dědičně přenáší pouze heterozygoty, míra výskytu této vlastnosti by se měla zmenšovat. A nakonec je tato vlastnost určena k vyhynutí. Ale hádat se nechci. Proto ta otázka v mém úvodním příspěvku.
citácia: Proto se docela divím, že vědci podle článku mohli někdy předpokládat, že homosexualita je dědičná.- Veru. Mohli sa spýtať rovno Teba a ušetrili by si prácu.  Pôvodne zaslal Jabloň - 10 júl 2008 : 01:37:01 Myslím, že bych jim moc nepomohl, kdyby se mě zeptali. Ale nějaký názor na věc mám. Třeba si ho díky tobě poupravím. |
rad.ek |
|
|
|
|
|
|