|
Odoslaný - 08 august 2008 : 10:05:37
|
citácia: Pierre -je tam medzi moslimami a nami este rozdiel, ze zena musi prejst automaticky na moslimsku vieru, ked si zoberie moslima, Pôvodne zaslal radar - 02 august 2008 : 12:33:44
To si takto zhruba moze vziat aj pohanku, ak prejde na moslimsku vieru. To by uz predsa ani nedavalo zmysel takto uvadzat, ze si moze vziat krestanku, ale deti uz budu moslimske. Ak by bola aj ona moslimka, tak by to bola už samozrejmost, by sa akurat uvadzalo, ze ona musi prestupit na islam. Ale tu asi ide prave o to, ze si moze vziat krestanku aj bez toho aby na islam prestupila. Pohanka na islam prestupit musi, krestanka a zidovka nemusi, ale inak iste nejaký tlak ten muz na ne vyvijat asi bude, aby radsej na ten islam predsa len presli. Teda moslim si moze vziat moslimku, krestanku alebo zidovku, inu uz nie, iba ak prestupi na islam. Vieme, ze moslimovia krestansku a zidovsku vieru ciastocne uznavaju, co je iste aj ten dovod preco si mozu vziat krestanku alebo zidovku. |
|
|
|
Odoslaný - 08 august 2008 : 10:19:09
|
citácia: Myslim, ze prirodzenou moralkou cloveka je monogamia,tak nas stvoril Boh.On nestvoril muza a trebars 3 zeny, aby si ich zobral za manzelky. Pôvodne zaslal radar - 02 august 2008 : 12:33:44
Ta zakladna prirodzena moralka pripusta aj mnohozenstvo (muz moze mat viac manzeliek), inak by to Boh svojim spravodlivým a svatym muzom Stareho zakona nikdy netoleroval. Ako napr. nikdy netoleroval homosexualne vztahy, tie su uz v rozpore so zakladnou moralkou. A ta zakladna moralka sa vyzaduje aj od pohanov, hoci nepoznaju praveho Boha a teda ofiko ani jeho najzakladnejsi zakon. Ten ale maju mat vo svedomi. Napr. v Sodome a Gomore tiez nemali jeho zakon, no znicil ich lebo sa tam vo velkom zacala porusovat aj ta najzakladnejsia moralka – velmi sa tam rozsirila homosexualita a z toho vychadzajuca celkova zvratenost.
A ano, Boh na zaciatku dal muzovi jednu zenu, nie viac, a tak to teda ma byt najspravnejsie. Ale zasa aj predpokladame, ze ked tvoril jednotlive zivocisne druhy, tiez asi nedal levovi, jelenovi a inym stvorenym samcom hned aj hárem samíc. No bezne ho maju (tie dostojnejsie suchozemske cicavce zijuce v spolocenstve s hierarchiou, cize zvierata, ktore su urovnou k ludom najblizsie). Plus ten spomenuty fakt, ze Boh od ludi tu zakladnu moralku vyzadoval vzdy, aj v starozakonnej dobe, a vidime ze to mnohozenstvo bolo plne pripustne.
Teda zda sa, ze z pohladu tej najzakladnejsej moralky, ktora sa vzdy vyzadovala ako nevyhnutne minimum, muz este moze mat viac manzeliek. Ale napr. opacne by to uz bola velka zvratenost, zena nemoze mat viac muzov. To je uz nepripustne.
Ta moralka ma svoju hlboku logiku, totiz ked muz ma viac zien, moze mat vdaka tomu v rychlom case vela deti, od desiatich manzeliek moze mat behom roka aj 10 deti, takze jeho rod sa stane velmi pocetnym, silnym, mocnym rodom. No nema logiku aby zena mala hárem muzov, keby ich mala aj sto, tym viac deti mat nebude, vzdy porodi iba to jedno ci dvoje (dvojčata), ako kazda ina zena, preto je teda uplny nezmysel aby zena tych muzov mala viac. Tot zakladna prirodna moralka s hlbokou logikou. Je identicka ako u niektorych vyssich druhov zvirat, ale i tuto zakladnu moralku mali ludia vzdy trochu pozdvyhnutu vyssie nez zvierata, su v nej aj veci, ktore sa uz na zvierata tolko nevztahuju. A este k tomu mnhomužstvu a mnohozenstvu, myslim, ze to vacsina zien trochu vo svedomi i citi (nemusia byt ani krestanky), ze je to nepripustne a amoralne aby mali viac muzov. Akurat chybu robia, ked si myslia, ze to tak isto citia aj muzi. Mnohi muzi prave citia zeby aj boli schopni rovnako milovat aj viac zien. Citia trosku v sebe ten stary prirodny zakon, ze je take nieco možne, a vidime, ze mnohi muzi to aj skutocne praktizuju, ale ak maju uz vyssiu moralku (krestansku), tak to samozrejme odmietnu, aspon by to mali odmitnut a z hladiska tej vysej moralky to povazovat za absolutne nepripustne.
|
|
|
|
Odoslaný - 08 august 2008 : 11:54:44
|
zopar silnych slov... skuste trosku vazit, co napisete... ani ja v uplnej miere s homosexualitou nesuhlasim a uz vobec nie s tym, aby dostavali taketo partnerstva do opatery deti... ale mam brata homosexuala a aj napriek tomu ho milujem a vazim si ho... odhliadnuc na jeho orientaciu je to skvely clovek... a v takom pripade slova ako buzerantstvo a pod. dost zarazaju a aj ublizuju, nie je to prilis prijemne citanie...
a co mna mozno trosku hneva, ak sa prilis kvetnato a so 100% jednostrannym nazorom k tejto teme vyjadruju ludia, ktori nemaju osobnu skusenost... ja som na to tiez dost inak reagovala, kym som nepoznala niekoho homosexualneho osobne... skuste spoznat, zazit vo svojej blizkosti a potom pisat a hodnotit... telka a vobec vsetky media ako to predkladaju, v skutocnom zivote to vyzera dost inak... |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4 ~
Člen od: 08 august 2008 ~
Posledná návšteva: 11 august 2008
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 august 2008 : 12:05:01
|
2veronka7: Jasne. Uz som sa predtym k tomu vyjadril ale mozem to znova zopakovat: Homosexuala volam buzerantom len vtedy ked svoju homosexualitu aj s niekym praktizuje alebo chce praktizovat. Pokial si ale nehlada partnera, ani nezdiela tie nezmyselne nazory (homosexualne manzelstva a adopcia deti homosexualom), buzerantom ho nevolam. Vtedy je to pre mna dobry slusny homosexual. |
|
|
|
Odoslaný - 08 august 2008 : 12:32:11
|
citácia: Ta zakladna prirodzena moralka pripusta aj mnohozenstvo (muz moze mat viac manzeliek), inak by to Boh svojim spravodlivým a svatym muzom Stareho zakona nikdy netoleroval
On to netoleroval preto, ze ide o prirodzenu moralku, ale preto, ze vtedajsi svati muzi sa este v tomto ohlade vplyvom prostredia nedokazali zmenit. Vsetko ide postupne, aj duchovny a moralny zivot vyvoleneho naroda sa len postupne zdokonaloval
citácia: Ale zasa aj predpokladame, ze ked tvoril jednotlive zivocisne druhy, tiez asi nedal levovi, jelenovi a inym stvorenym samcom hned aj hárem samíc.
Toto by som ja osobne vobec neprirovnavala, lebo zvierata sa nemozu slobodne rozhodovat. |
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 august 2008 : 13:05:02
|
Radar: On to netoleroval preto, ze ide o prirodzenu moralku, ale preto, ze vtedajsi svati muzi sa este v tomto ohlade vplyvom prostredia nedokazali zmenit. Vsetko ide postupne, aj duchovny a moralny zivot vyvoleneho naroda sa len postupne zdokonaloval
- Teda prostredie moze byt nadradene moralke? No neviem, pochybujem, na take nieco sa da prihliadnut akurat pri odpustani hriechov, inak to znie trosku divne, to by potom Boh kludne mohol pripustit aj tu vtedy znacne rozsirenu homosexualitu.
- A dokonca prave ze Boh izraelitom vzdy zakazoval podliehat vplyvu okoliteho prostredia. Dal im presne zakony, a nedaval im ich postupne ako isli storocia, tam nebol vyvoj, dal im tie zakony zhruba naraz v jednom obdobi za cias Mojzisa. A oni casto aj pod nimi klesali, upadali a nezdokonalovali sa.
- Skor tu vidime, ze urcitu nevyhnutnu zakladnu moralku vyzadoval vzdy, az Novym zakonom ju naplnil do tej vyssej dokonalosti.
|
|
|
|
Odoslaný - 13 august 2008 : 20:41:44
|
|
|
Odoslaný - 14 august 2008 : 18:08:11
|
Velky omyl, Milan. Homosexual je jedinec, ktoreho sexualna tuzba sa akurat zameriava na osobu rovnakeho pohlavia, teda na muza. Vobec ale svoje sexualne chutky nemusi zacat praktizovat. Slusny homosexual zije v celibate. Pripadne moze skusit sa preliecit na hetero, a ak sa liecba podari, vo vacsine pripadov byva uspesna, moze sa ozenit a zit ako klasicky hetero. A ak sa nepodari, tak bude teda v celibate.
A to iste sa tyka aj pedofilov, zoofilov, nekrofilov, atd...
|
|
|
|
Odoslaný - 14 august 2008 : 18:17:45
|
Termin homosexual zahrna aj muzov aj zeny. Len pre uplnost. |
Počet príspevkov: 445 ~
Člen od: 06 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 03 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 august 2008 : 18:26:22
|
Ano, no homosexualne zeny bezne volame lesby, lesbičky, ako asi vsetci vieme. A co som uviedol vyssie, plati samozrejme aj pre kazdu lesbicku. Bud preliecenie alebo celibat. |
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2008 : 13:18:13
|
A este k tym moslimom. Uz som sa o tom zmienil, pokial ludia niekde este nepoznaju svojho spasitela a jeho Novy zakon, dobre robia ak sa riadia aspon moralkou Stareho zakona, pod tuto moralku by vsak uz prilis nemali klesat. A vidime ze v moslimskych krajinach pod nu neklesaju.
Paradoxne su to prave stare krestanske krajiny, ktore uz davno klesli dokonca aj pod tuto moralku. Prv sme moslimov moralne prevysovali, dnes sme velmi hlboko pod nimi.
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2008 : 16:33:33
|
citácia: Nevezmeš si ženy k žene prvej, aby si ju sužoval odkrývajúc jej hanbu, za jej života. 3. Moj. 18:18. citácia: (Dobre by bolo keby sa človek nedotýkal ženy… Rímskym 7 : 1) Či aj mi nemáme právo, jesť a piť? Či nemáme právo mať pri sebe sestru ženu, ako ostatní apoštolovia, aj bratia Pánovi, aj Kéfas.(Peter) 1. Korinť. 9:4- 5. ...prosím ťa za svoje dieťa, ktoré som splodil vo väzení, za Onezima. Filemon. 10 Pavlove listy. šalamun mal 300 manželiek a 700 súložníc |
Počet príspevkov: 357 ~
Člen od: 30 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 06 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2008 : 16:13:07
|
Nevezmeš si ženy k žene prvej, aby si ju sužoval odkrývajúc jej hanbu, za jej života. 3. Moj. 18:18.
- Toto je nejaky trosku nestastny preklad. Tu sa totiz hovori o sestre tej zeny. Muz si nesmel vizat za dalsiu manzelku sestru svojej zeny. O tom hovori ta 3. Mojzisova, cize kniha Levitikus 18:18.
prosím ťa za svoje dieťa, ktoré som splodil vo väzení, za Onezima. Filemon. 10
- Tato veta ma vo svojom kontexte zasa uplne iny zmysel nez do akeho si ho tu strcil. Apostol sv. Pavol tu totiz hovori obrazne. (A aj samo o sebe je trochu nezmysel aby mal vo vazeni dieta.) Zmysel tej vety je: Sv. Pavol Onezima "splodil" – cize vo vazeni ho obratil na krestansku vieru.
šalamun mal 300 manželiek
- Sice to skutocne prehnal, je to povazlive, ale priamo vtedajsi Bozi zakon a starozakonnu moralku tymto este neporusil.
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2008 : 16:43:47
|
Piere-Pripominam, ze Boh naozaj stvoril muza a zenu, nie muza a viacere zeny, a len jednemu muzovi a jednej zene povedal, ze budu jednym telom. Toto je zamer Stvoritela.A na toto nam aj dava milost. V tomto sa netreba prirovnavat k zvieratam, lebo u nich nejestvuje moralka. Teraz trochu iny priklad,v SZ napr. zidia milovali iba svojich sukmenovcov, takto si vysvetlovali prikazanie Miluj blizneho ako seba sameho.Takze my sa v ziadnom pripade k tymto veciam nemame vracat, pre nas naozaj musi byt smerodajne, ze nam Stvoritel dal jasne najavo, ze mnohozenstvo je smrtelny hriech.A nemame sa vyhovarat na nasu ludsku prirodzenost, ta je nachylna na skoro uplne vsetko. Takze treba pamatat, ze pri poslednom sude taketo vyhovaranie sa u krestana neobstoji. Lebo nasa prava prirodzenost, ta z raja pred dedicnym hriechom, je mat jedneho muza, ci jednu zenu.To, ze si pripadne nachylny na striedanie partneriek, to je uz ta skazena prirodzenost, nie ta tvoja prava cista, z raja pred dedicnym hriechom |
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2008 : 16:58:34
|
Radar: Vsak ja sa nehadam. Ja tu ale predsa hovorim o starozakonnej moralke, ktora mnohozenstvo naozaj pripustala. Aj najvacsi Bozi milacikovia mali viacero legalnych manzeliek. Ale pre krestnana je to samozrejme uz hriech. Po prichode Krista sa toto uz zmenilo. Mozeme suhlasit, ze po Kristovi sa to uvadza do toho povodneho Bozieho planu, kde Boh muzovi stvoril len jednu zenu (nie viac).
A u krestana-katolika legalne mnohozenstvo vlastne ani nie je technicky uskutocnitelne (na rozdiel od starozakonnej doby), kedze katolik sa sobasi cirkevne, a cirkev mu dve manzelky nikdy nedovoli. Vzdy to bude uz len cudzolozstvo, ak si pocas zivota svojej zakonitej manzelky zozenie este dalsiu zenu/zeny. |
|
|
|
Odoslaný - 21 september 2008 : 11:18:07
|
citácia: - Sice to skutocne prehnal, je to povazlive, ale priamo vtedajsi Bozi zakon a starozakonnu moralku tymto este neporusil.
Tymto odpovedám aj Matovi. Sv. Dávid dal zabiť Uriaša, aby sa zmocnil jeho ženy, s ňou splodil Šalamuna. Ten dal zavraždiť popredných otcových ľudi v kráľovstve, ako aj svojho najstaršieho brata, aby sa zmocnil tronu. " Jeho ženy naklonili srdce jeho k bohom cudzím". Davidov syn krvismilnil so svojov sestrou Tamar. Ona hovorí: ...radšej hovor rýchlo s kráľom, lebo on neodoprie mňa tebe. 2. Sam. 13:13. Piere s akou moralkou toto možno zosúladiť? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 september 2008 : 11:31:53
|
Je rozdiel dieťa mať , alebo splodiť, Pavol píše aj toto: citácia: Či aj mi nemáme právo, jesť a piť? Či nemáme právo mať pri sebe sestru ženu, ako ostatní apoštolovia, aj bratia Pánovi, aj Kéfas |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 september 2008 : 20:29:38
|
yyyno:
citácia: e rozdiel dieťa mať , alebo splodiť,
Ver mi, cteny yyyno, sv. Pavol dieta so ziadnou zenou vo vazeni nesplodil. Skutocne tuto metaforou pouzil na cloveka, ktoreho obratil vo vazeni na vieru. Postaral sa iste i o jeho krst, cim sa hlbsie stal jeho duchovnym otcom.
citácia: Či aj mi nemáme právo, jesť a piť? Či nemáme právo mať pri sebe sestru ženu, ako ostatní apoštolovia, aj bratia Pánovi, aj Kéfas
Tu sv. Pavol hovori za skupinu. Kefas, cize sv. Peter mal manzelku, a asi i niektori dalsi apostoli. Ale sv. Pavol uz nie, vyjadruje to i celkom jednoznacne v niektorych listoch. Sv. Pavol zil v celibate a kazdemu to iste i vrelo odporucal, ak chce zivot zasvatit Bohu.
citácia: Tymto odpovedám aj Matovi. Sv. Dávid dal zabiť Uriaša, aby sa zmocnil jeho ženy, s ňou splodil Šalamuna. Ten dal zavraždiť popredných otcových ľudi v kráľovstve, ako aj svojho najstaršieho brata, aby sa zmocnil tronu. " Jeho ženy naklonili srdce jeho k bohom cudzím". Davidov syn krvismilnil so svojov sestrou Tamar. Ona hovorí: ...radšej hovor rýchlo s kráľom, lebo on neodoprie mňa tebe. 2. Sam. 13:13. Piere s akou moralkou toto možno zosúladiť?Pôvodne zaslal yyyno - 21 september 2008 : 11:18:07
S nijakou, mily yyyno, tu sa dopustali hriechov. Avsak o Davidovi bezpecne vieme, ze to nasledne i velmi olutoval. Robil pokanie.
|
|
|
|
Odoslaný - 27 september 2008 : 19:08:57
|
Takze David je teda uplne v poriadku. Spravil vazny hreich, ale olutoval to (zabitie toho muza koli zene).
Ale dalej, mily yyyno, tam okrem pravdy pises zasa aj nezmysli a zavádzacky. Podme na to:
citácia: Davidov syn krvismilnil so svojov sestrou Tamar. Ona hovorí: ...radšej hovor rýchlo s kráľom, lebo on neodoprie mňa tebe. 2. Sam. 13:13.
Takze jedna sa o jedneho z Davidovich synov, ktory sa volal Amon, znasilnil sestru Tamar (mali spolocneho otca a inu matku) a ten Tamarin vyrok, nuz, mozno si to myslela, ale je nezmysel aby u otca krala Davida s tymto niekto pochodil. Tiez dalsia moznost je, ze to povedala len preto aby ju pustil a ona mohla utiect. A bolo to takto:
Keď mu však podávala jesť, chytil ju a vravel jej: "Poď, sestra moja, ľahni si ku mne!" Ale ona mu povedala: "Nie, brat môj, nezneucti ma! Veď sa v Izraeli takéto nesmie robiť! Nedopusť sa tej nehanebnosti! Kdeže ja potom pôjdem so svojou hanbou? A ty budeš v Izraeli ako nejaký nehanebník. Ale hovor s kráľom, on ma neodoprie tebe." Lenže nechcel ani počúvať na jej hlas a keďže bol mocnejší než ona, znásilnil ju a ležal s ňou. ... ... Keď sa kráľ Dávid o tom všetkom dopočul, veľmi sa rozhneval. (2 Sam 13, 11-21)
No a teraz toto o dalsom synovi Salamunovi:
citácia: ...Šalamuna. Ten dal zavraždiť popredných otcových ľudi v kráľovstve, ako aj svojho najstaršieho brata, aby sa zmocnil tronu.
Tu sa Salamun nedopustil ziadneho hriechu, vsetko konal spravodlivo, trest smrti si uvedeni ludia zasluhovali. I svojho brata zabil plnym pravom. Salamun bol urceny naslednik tronu. Najstarsi syn dedi tron len ak otec nerozhodne inak. A otec kral David urcil za naslednika tronu Salamuna, nie jeho brata, no ten brat sa este dokonca pred otcovou smrtou s pomocou dalsich ludi dal vyhlasit za krala. Pokusil sa uchmatnut kralovstvo. A takato nehoraznost sa tresta smrtou s uplnou samozrejmostou, lenze dobry Salamun mu vtedy aj napriak tomu udelil milost. Ale jeho brat po case zasa zacal intrigáncit aby sa len nejako dostal na vrchol, a vtedy ho uz Salamun dal popravit.
Bolo to niekolko nehoraznosti naraz, odmietnutie respektovat volu otca a krala, vyhlasenie sa za krala, a to dokonca ked este kral otec zije a ani sa nijako nevzdal tronu. A ked dostane milost, casom znova intriganci. Za taketo spravanie by som pravdepodobne i ja svojho brata zabil. Ty nie? Co je vela to je vela.
citácia: Jeho ženy naklonili srdce jeho k bohom cudzím".
Ano, toto je uz pravda a je to hriech. Salamun bol cestny muz, akurat mal jednu velku slabost, a tou boli zeny, a tie ho neskor aj zviedli do nestastia. No a ci to potom aj olutoval, alebo nie, uz nevieme.
|
|
|
|
Odoslaný - 05 november 2008 : 13:32:08
|
ahojte ,
viete čo? ked idem na svoje súkromné správy, tak mi tam hlási že: máte novú sukromnú správu,chcete si ju prečítat?
No a ked odsúhlasím, že "ano"....tak ma to hodí na správu starú už dávno prečítanú...a túto novú si neviem nejak otvorit. Neviete mi poradit, kde robím chybu?
Srdečná vdaka. |
Počet príspevkov: 65 ~
Člen od: 26 apríl 2008 ~
Posledná návšteva: 09 november 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 november 2008 : 14:13:58
|
Obcas sa stane (neviem preco), ze sukromne spravy hlasia ze mas x novych sprav, aje ked nemas ziadnu. Ak tam lae nejaka skutocne je, bude vyznacena tucnym pismom az kym si ju neprecitas.
Poslal som Ti jednu testovaciu, uvidime, ci pride... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 november 2008 : 15:13:13
|
Ano, je to tak. Dakujem |
Počet príspevkov: 65 ~
Člen od: 26 apríl 2008 ~
Posledná návšteva: 09 november 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 november 2009 : 16:46:02
|
Nikdy som si nemyslel, že sa budem musieť k tejto téme, navyše symbolicky po skoro presne roku aj vrátiť.
1) PREČO mám zablokované prispievať aj do iných sekcií, okrem tzv. "Volnej" diskusie?
2) Prečo boli štyri moje témy zamknuté a PCManiakov tiež? Na šiestej, siedmej, ôsmej atď. strane vo "Volnej" diskusií sú NEzamknuté témy, ktoré na rozdieľ od mojich, nemajú absolútne nič spoločné zo zameraním fóra a aj tak sa tam mohlo diskutovať bez cenzúry a neboli zamknuté.
3) Prečo tu vládne dvojitý meter?
4) Prečo je administrátor voči mne zaujatý?
Študovaním veľa strán a veľa rokov dozadu v archívoch fóra som sa dozvedel, že ešte v rokoch 2006,2007, čiastočne aj 2008, ale najmä starších, kedy už paradoxne platili pravidlá, ktoré platia aj v súčasnosti, sa mohlo diskutovať oveľa voľnejšie a nebola natolovaná toľká cenzúra, ako dnes. Prečo?
Prečo vodu kážete a víno pijete? |
Boh existuje pre toho, kto v neho verí.
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
Albert Einstein ______ Na každého rovným metrom. |
Krajina: Denmark ~
Počet príspevkov: 296 ~
Člen od: 24 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 04 február 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 november 2009 : 16:12:40
|
Myslím si, že najskôr sa to robí preto, lebo katolíci sú mnohokrát konfrontovaní a urážaní vo svojom okolí. Ak je toto fórum určené najmä pre katolíkov, hádam by nemuseli byť tak ostro konfrontovaní aspoň tu. Sú aj iné fóra, kde sa majú možnosť vyjadriť všetci, pričom nie sú tam tieto pravidlé ako tu. Ale, ak si zájdete na pokec azet.sk, v miestnosti "Milujem Ježiša" nájdete minimum veriacich. Zato proti viere a kresťanom fúru. Preto považujem za dobré, ak aspoň jedno fórum je moderované. Vďaka za pochopenie . |
katolíčka
|
Počet príspevkov: 137 ~
Člen od: 01 október 2009 ~
Posledná návšteva: 18 február 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 november 2009 : 20:21:10
|
citácia: Nikdy som si nemyslel, že sa budem musieť k tejto téme, navyše symbolicky po skoro presne roku aj vrátiť. 1) PREČO mám zablokované prispievať aj do iných sekcií, okrem tzv. "Volnej" diskusie? 2) Prečo boli štyri moje témy zamknuté a PCManiakov tiež? Na šiestej, siedmej, ôsmej atď. strane vo "Volnej" diskusií sú NEzamknuté témy, ktoré na rozdieľ od mojich, nemajú absolútne nič spoločné zo zameraním fóra a aj tak sa tam mohlo diskutovať bez cenzúry a neboli zamknuté. 3) Prečo tu vládne dvojitý meter? 4) Prečo je administrátor voči mne zaujatý? Študovaním veľa strán a veľa rokov dozadu v archívoch fóra som sa dozvedel, že ešte v rokoch 2006,2007, čiastočne aj 2008, ale najmä starších, kedy už paradoxne platili pravidlá, ktoré platia aj v súčasnosti, sa mohlo diskutovať oveľa voľnejšie a nebola natolovaná toľká cenzúra, ako dnes. Prečo? Prečo vodu kážete a víno pijete? Pôvodne zaslal Chocholoušek - 09 november 2009 : 16:46:02
zhrnute:
lebo sa neviete vpratat do koze a porusujete tu dane pravidla, tu je administrator pan, jeho pravidla je ako pismo sväte, co tu nedokazete pochopit?
ze to nie je demokraticke?
tu sa na demokraciu nikdo nehra, ste na katolickom fore, tu moc demokraciu nemusia, nakoniec, ak je ta demokracia ? celkovo alebo u nas ?
ak si prestudujete starsie prispevky, tu uz vyleteli iny prispievatelia co mohli nieco tomuto foru povedat a dat, ale tak to chodi, sme tu len hostami, treba to respektovat alebo sa pratat
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|