Všetky fóra
 O fóre
  Voľná diskusia
   Niečo o inkvizícii |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 12:35:16
|
ozaj, neveite ako sa zaraba Soda bikarbona? na pitie sqamozrejme, nie do prania. Dakujem za vysvetlenie |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 12:40:20
|
Asi treba rozmiesat s vodou...pomer neviem, ale urcite pisu. |
Počet príspevkov: 445 ~
Člen od: 06 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 03 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 12:43:35
|
Máte pálenie záhy? 
Dajte dve malé lyžičky sódy do pohára /veľkého - min 3 dcl/. Zalejte, pomiešajte a rýchlo vypite. |
Počet príspevkov: 514 ~
Člen od: 31 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 25 november 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 13:06:33
|
to iba vodu? som myslel že aj ocot sa dava
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 13:18:57
|
No nie som lekar, ale soda bb (bc, pordon...bi-carbona, nedoslo mi lol ) sa dava kvoli neutralizacii kysleho prostredia v zaludku, sama je zasadita...vzorec si uz nepamatam.
Davaj na to ocot, dalsiu kyselinu, by nebol asi dobry napad. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 14:49:37
|
citácia: 1) Odmietate teda aj "prirodzenú" antikoncepciu? 2) Ak sú na svete nejaké nemanželské deti, znamená to, že nie všetci ploditelia nemanželských detí sa rozhodnú pre potrat. 3) Nikdy mi nevadilo, keď moje partnerky mali predo mnou viac partnerov. Ani im. Nezovšeobecňujme. 4) Nemanželský sex menej zaväzuje? V niečom áno. Napr. človek musí byť pri výbere partnerov stále v strehu, musí dbať viac na bezpečnosť...atď. I keď to Ste asi na mysli nemal. Keby aj platilo že nezaväzuje, tak z toho nevyplýva, že je ohrozený druh. Stačí sa pozrieť do prírody: Tam manželstvo v našej podobe neexistuje a prežitie druhov to nijako neohrozuje. Vo väčšine ľudských kultúr zrejme manželstvo existuje, ale nie všade je nerozlučné. Nie je to podobné, ako keby nejestvovalo vôbec? A nijako to neohrozuje prežívanie a úspešnú reprodukciu týchto kultúr. Pôvodne zaslal Jabloň - 25 jún 2008 : 15:21:03
1) neodmietam billingsovu metódu. 2) to som ani netvrdil, je jasné, že nie vždy pri nemanželskom sexe, budúce dieťa rieši matka potratom, ale je tu na to omnoho väčšia pravdepodobnosť. 3) s tým som tiež počítal, ale nenapísal som to 4) druhýkrát sa odvolávate na to, ako to existuje u zvierat. Medzi človekom a zvieraťom je jeden zásadný obrovský rozdiel, ktorý Vaše argumenty robí zbytočnými. Zviera = PUDY Človek = SLOBODNÁ VôLA Je jasné, že zviera koná na základe inštinktu a to som už na fóre tiež viac rozoberal, čiže porovnávať človeka a zviera ohladom sexuálneho života je velmi nelogické. Záverom: ide mi hlavne o to. Keď niektorý chcú žiť mimo manželstva sexuálne: 1) nech nezabíjajú nenarodené deti (netvrdím že každý zabíja) 2) nech sa nechovajú ako správny katolíci, alebo čo je častejší prípad a horšie, len aby si ospravedlnili svoje konanie, budú útočiť na katolícku cirkev, že to je nezmyselné pravidlo, a budú to všemožne obhajovať. Ak chce byť niekto katolík správny, nech sa snaží potlačiť svoje sexuálne chúťky. Ak sa mu to pravidlo nepáči, musí sa s tým zmieriť a ak to nedokáže, tak opakujem nech neobviňuje cirkev že aký má zákon, ale nech obviňuje seba že je slabý. A ak to vadí ateistovy, to nechápem, lebo dodržiavanie nejakých katolíckych pravidiel mu je ukradnuté tak prečo by sa pozastavoval nad mimomanželským sexom?
|
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 14:59:18
|
citácia: Azuritko chcem sa spytat na vas nazor na polygamiu...konkretne polygyniu. So zameranim na redukciu clenov kultur. Pôvodne zaslal Slayer - 25 jún 2008 : 16:38:17
Slayer snažíte sa o spam? Alebo ste taký nedočkavý ked píšete či sa nevyhýbam vašej otázke??? Fakt rád by som počul seróznu odpoved, lebo ja niesom 24 hodín denne za počítačom. Nikdy som sa nad polygýniou nejako nezamýšlal. Ale ked som to pred začatím písania mojej odpovede skúsil napadlo ma na rýchlo niečo také: V dnešnej dobe sa dá pozorovať, že udržať jedno manželstvo s jednou ženou je strašný problém. A udržať manželstvo s viac ženami? Medzi ženami by určite panovala mierna možno až veľká rivalita a až nenávisť, aby sa tá či tá viac zapáčila mužovi. Jedna by si zmyslela že už s ním nechce žiť, iná by ho možno podvádzala. No bol by to minimálne riadny chaos. Ďalšia vec je uživiť tolkú rodinu. To by si mohol jedine nejaký boháč dovoliť. A zase v dnešnej dobe to v podstate nieje nič výnimočné taká mimomanželská polygýnia. Mnoho chlapov sexuálne žije s viac ako jednou ženou, často aj tajne strieda raz jednu raz druhú. Takže podla mňa polygýnia nie. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 15:16:20
|
citácia: Slayer snažíte sa o spam? Alebo ste taký nedočkavý ked píšete či sa nevyhýbam vašej otázke??? Fakt rád by som počul seróznu odpoved, lebo ja niesom 24 hodín denne za počítačom. Pôvodne zaslal Azuritko - 26 jún 2008 : 14:59:18
Iste, dostanete ju. Vyzeralo to tak, par odpovedi ste uz stihli medzicasom dat inde, tak preto. Iste, v podstate s niekt vasimi argumentami suhlasim, avsak neodpovedali ste mi na druhu cast mojej otazky: ci aj polygynia podla vas zapricinuje redukciu clenov kultur... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 20:15:32
|
citácia: No nie som lekar, ale soda bb (bc, pordon...bi-carbona, nedoslo mi lol  ) sa dava kvoli neutralizacii kysleho prostredia v zaludku, sama je zasadita...vzorec si uz nepamatam. Davaj na to ocot, dalsiu kyselinu, by nebol asi dobry napad. Pôvodne zaslal Slayer - 26 jún 2008 : 13:18:57
Myslím, že máš pravdu. Ak sa nemýlim, tak: NaHCO3 + HCl ------------ NaCl + H2O + CO2 (môže odísť vrchom - väčšinou, alebo spodom ). Nejde o úplnú neutralizáciu celého objemu kyseliny, ale o zníženie kyslosti žalúdočného obsahu, dostanuvšieho sa do pažeráka. |
Počet príspevkov: 60 ~
Člen od: 23 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 14 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 20:26:26
|
Zle som sa vyjadril. Samozrejme, uplne to neutralizovat by bolo este horsie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 20:29:42
|
Ciii ale poriadna prietrz je tu v KE. Uz asi 5 hodin tu vkuse hrmi a leje. Noe nech sa hlasi do pohotovosti. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 21:04:03
|
aj v tn bolo tak od tretej do piatej... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 02:36:16
|
citácia: 1) neodmietam billingsovu metódu. 2) to som ani netvrdil, je jasné, že nie vždy pri nemanželskom sexe, budúce dieťa rieši matka potratom, ale je tu na to omnoho väčšia pravdepodobnosť. 3) s tým som tiež počítal, ale nenapísal som to 4) druhýkrát sa odvolávate na to, ako to existuje u zvierat. Medzi človekom a zvieraťom je jeden zásadný obrovský rozdiel, ktorý Vaše argumenty robí zbytočnými. Zviera = PUDY Človek = SLOBODNÁ VôLA Je jasné, že zviera koná na základe inštinktu a to som už na fóre tiež viac rozoberal, čiže porovnávať človeka a zviera ohladom sexuálneho života je velmi nelogické. Záverom: ide mi hlavne o to. Keď niektorý chcú žiť mimo manželstva sexuálne: 1) nech nezabíjajú nenarodené deti (netvrdím že každý zabíja) 2) nech sa nechovajú ako správny katolíci, alebo čo je častejší prípad a horšie, len aby si ospravedlnili svoje konanie, budú útočiť na katolícku cirkev, že to je nezmyselné pravidlo, a budú to všemožne obhajovať. Ak chce byť niekto katolík správny, nech sa snaží potlačiť svoje sexuálne chúťky. Ak sa mu to pravidlo nepáči, musí sa s tým zmieriť a ak to nedokáže, tak opakujem nech neobviňuje cirkev že aký má zákon, ale nech obviňuje seba že je slabý. A ak to vadí ateistovy, to nechápem, lebo dodržiavanie nejakých katolíckych pravidiel mu je ukradnuté tak prečo by sa pozastavoval nad mimomanželským sexom? Pôvodne zaslal Azuritko - 26 jún 2008 : 14:49:37
1) Na moje tvrdenie: "Sex je potreba, ktorá musí byť naplnená. Keby tomu tak nebolo, ľudstvo by dávno vyhynulo" Ste odpovedali: "v tejto vete máte odpoveď: jeden z dôvodov prečo aj nie sex s antikoncepciou..." Ak som to správne pochopil, tak v antikoncepcii vidíte ohrozenie druhu. Avšak aj prirodzená antikoncepcia je stále antikoncepcia a Vy s ňou súhlasíte! Prečo? Nejde aj v tomto prípade o ohrozenie druhu? 2) Možno to platí v prípade, že partneri nie sú manželia a antikoncepciu nepoužívajú, alebo ju nepoužívajú správne. Ja tu vidím práve priestor pre širokú osvetovú propagáciu antikoncepcie, ktorá nenúti človeka potláčať svoju prirodzenosť. Navyše, možnosť, že sa žena rozhodne pre potrat predsa existuje aj v manželstve. Trúfate si zodpovedne odhadnúť, či je väčšia šanca, že na potrat pôjde žena žijúca v manželstve, alebo žena správne užívajúca antikoncepciu? 3) Ďakujem za diskrétnosť  4) Mám v úmysle sa na podobnosť medzi človekom a ostatnými živočíchmi odvolávať dovtedy, kým mi nedokážete (Vy, alebo niekto iný), že tie podobnosti nejestvujú. Môžete začať s dôkazom, že človek slobodnú vôľu má a ostatné živočíchy nie.
Správny katolík má potlačiť svoje sexuálne chúťky? To Ste zrejme trochu prehnali. Nič také KC neučí. Čo sa týka ostatných pripomienok, nuž, neviem, kto je a kto nie je správny katolík. Skôr by som rozlišoval katolíkov na tých, čo dodržiavajú všetky nariadenia predstaviteľov KC a tých, čo dodržiavajú len niektoré. Nemusíte súhlasiť. Ja si však myslím, že pokiaľ členovia KC budú používať vlastný rozum, vždy budú klásť otázky, či majú pravdu oni sami, alebo tí, ktorí ich názory, či správanie odsudzujú (či už zvonka, alebo z radov Cirkvi). Tomu sa nedá zabrániť. Prečo by vlastne členovia KC nemohli kritizovať jej pravidlá a prípadne sa aj dožadovať ich reforiem? Zákaz kritiky je predsa vlastný totalitným, diktátorským režimom. A Katolícka cirkev predsa taká nie je..... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 08:23:48
|
citácia: Avšak aj prirodzená antikoncepcia je stále antikoncepcia a Vy s ňou súhlasíte! Pôvodne zaslal Jabloň - 27 jún 2008 : 02:36:16 Ak pod pojmom "prirodzena antikoncepcia" myslite prirodzene metody planovania rodicovstva, nazyvat ich antikoncepciou je nezmysel! Nemyslite? |
Počet príspevkov: 177 ~
Člen od: 17 december 2007 ~
Posledná návšteva: 07 september 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 09:49:56
|
citácia: Iste, dostanete ju. Vyzeralo to tak, par odpovedi ste uz stihli medzicasom dat inde, tak preto. Iste, v podstate s niekt vasimi argumentami suhlasim, avsak neodpovedali ste mi na druhu cast mojej otazky: ci aj polygynia podla vas zapricinuje redukciu clenov kultur... Pôvodne zaslal Slayer - 26 jún 2008 : 15:16:20
No ono ja prezeram fórum rad za radom, odpoviem kde viem odpovedať a jedna odpoveď mi z rozmýšlaním trvá niekedy aj 10 minút. Za tedy je možné že dá niekto ďalšiu otázku, ale už mám potom mišung kde je a kde nieje nová otázka tak to už neprehladávam ale nechám na neskôr. Ak redukciou členov kultúr myslíte úbytok obyvateľov. Neviem ako vyzerá reálne mnohomanželstvo. Ale predpokladám, že žena poväčšinou má tak 3 deti za život. A v polygýnii takej väčšej (3 a viac) má poväčšinou 1 maximálne 2. Ale neviem či to je tak, nikdy som sa s tým nestretol iba odhadujem mne logický záver. Ak to tak nieje tak to redukciu nespôsobuje. Inač neodpovedal som na druhú časť lebo som si to nejak dobre neprečítal bo ma hned prinútilo premýšlať na polygýniou, tak pardon  |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 10:08:56
|
citácia: 1) Na moje tvrdenie: "Sex je potreba, ktorá musí byť naplnená. Keby tomu tak nebolo, ľudstvo by dávno vyhynulo"Ste odpovedali: "v tejto vete máte odpoveď: jeden z dôvodov prečo aj nie sex s antikoncepciou..." Ak som to správne pochopil, tak v antikoncepcii vidíte ohrozenie druhu. Avšak aj prirodzená antikoncepcia je stále antikoncepcia a Vy s ňou súhlasíte! Prečo? Nejde aj v tomto prípade o ohrozenie druhu? 2) Možno to platí v prípade, že partneri nie sú manželia a antikoncepciu nepoužívajú, alebo ju nepoužívajú správne. Ja tu vidím práve priestor pre širokú osvetovú propagáciu antikoncepcie, ktorá nenúti človeka potláčať svoju prirodzenosť. Navyše, možnosť, že sa žena rozhodne pre potrat predsa existuje aj v manželstve. Trúfate si zodpovedne odhadnúť, či je väčšia šanca, že na potrat pôjde žena žijúca v manželstve, alebo žena správne užívajúca antikoncepciu? 3) Ďakujem za diskrétnosť  4) Mám v úmysle sa na podobnosť medzi človekom a ostatnými živočíchmi odvolávať dovtedy, kým mi nedokážete (Vy, alebo niekto iný), že tie podobnosti nejestvujú. Môžete začať s dôkazom, že človek slobodnú vôľu má a ostatné živočíchy nie. Správny katolík má potlačiť svoje sexuálne chúťky? To Ste zrejme trochu prehnali. Nič také KC neučí. Čo sa týka ostatných pripomienok, nuž, neviem, kto je a kto nie je správny katolík. Skôr by som rozlišoval katolíkov na tých, čo dodržiavajú všetky nariadenia predstaviteľov KC a tých, čo dodržiavajú len niektoré. Nemusíte súhlasiť. Ja si však myslím, že pokiaľ členovia KC budú používať vlastný rozum, vždy budú klásť otázky, či majú pravdu oni sami, alebo tí, ktorí ich názory, či správanie odsudzujú (či už zvonka, alebo z radov Cirkvi). Tomu sa nedá zabrániť. Prečo by vlastne členovia KC nemohli kritizovať jej pravidlá a prípadne sa aj dožadovať ich reforiem? Zákaz kritiky je predsa vlastný totalitným, diktátorským režimom. A Katolícka cirkev predsa taká nie je..... Pôvodne zaslal Jabloň - 27 jún 2008 : 02:36:16
1)Tak ako katarína napísala nieje to antikoncepcia v pravom slova zmysle ale je to Prirodzená metóda plánovania rodičovstva. Nezabraňuje sa tam umelo počatiu. A čo sa už aj tu písalo niekde, tak určité antikoncepciu môžu spôsobiť smrť vznikajúceho človeka v tele matky a celkovo ja osobne som skeptický k tabletkám. Vždy z mierou a nie často. To je môj postoj k normálnym liečivám. Ale antikoncepcia tablety v žiadnom prípade. Ale kondóm nespôsobí priamo ani nepriamo smrť dieťaťa. Neviem o tom. Ale zabraňuje prirodzenému, a sexuálny akt je potom iba sebaukájaním. Velmi sa potom nelíši od onanie lebo ide v princípe o to isté aj keď teraz to už môže byť kôli láske inej osoby, ale kedy to je kôli láske pri striedaní partnerov, čo je väčšinou dôvod používania antikoncepcie? 2) Zodpovedne si to odhadnúť netrúfam. Ale je logické že žena používajúca antikoncepciu zjavne dieťa nechce. A čiže ak náhodou sa stane, že zabudne na antikoncepciu alebo proste nezapôsobí tak ako má, zase je veľká pravdepodobnosť, že to vyrieši potratom. A potrat v manželstve nie je nepravdepodobný, ale neviem aký by mohol byť dôvod. Jedine keby sa manželstvo rozpadá alebo podobne. 3) Ale neznamená to, že s tým súhlasím. 4) No lepší dôkaz nejestvuje ako som dal o pudoch a slobodnej vôly. A to je najlepší dôkaz a najjednoduchšie pochopiteľný a nijako nevyvrátiteľný ani nespochybniteľný.
Tak zlé vyjadrenie. Katolík má svoje sexuálne chúťky odovzdávať Bohu, aby ich dokázal prežívať tak ako to Boh chce (použité z modlitby z Maťovho príspevku ) Koľko ľudí toľko chutí, ale viera v Boha u katolíka zahŕňa aj vieru v katolícku cirkev okrem iného. Čiže spochybňovať hriech od katolíka nieje príliš katolícke. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 11:33:23
|
citácia: Ak pod pojmom "prirodzena antikoncepcia" myslite prirodzene metody planovania rodicovstva, nazyvat ich antikoncepciou je nezmysel! Nemyslite? Pôvodne zaslal Katarina - 27 jún 2008 : 08:23:48
Presne tak. Pojem prirodzena a umela antikoncepcia je v svojej podstate nezmyselny. Metody prirodzeneho planovania rodicovstva nemaju nic spolocne s antikoncepciou. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2008 : 00:29:11
|
citácia: citácia: Ak pod pojmom "prirodzena antikoncepcia" myslite prirodzene metody planovania rodicovstva, nazyvat ich antikoncepciou je nezmysel! Nemyslite? Pôvodne zaslal Katarina - 27 jún 2008 : 08:23:48 Presne tak. Pojem prirodzena a umela antikoncepcia je v svojej podstate nezmyselny. Metody prirodzeneho planovania rodicovstva nemaju nic spolocne s antikoncepciou. Pôvodne zaslal Mato - 27 jún 2008 : 11:33:23
Slovo ANTIKONCEPCIA je zložené z predpony "anti" - tzn. "proti" a "koncepcia" , z lat. "conceptio" - tzn. "prijatie", alebo "počatie". Všetko, čo smeruje k úmyselnému zabráneniu počatia (či už latex, molekuly hormónov, alebo informácia o neplodných dňoch) teda je antikoncepciou. A ak človek zisťuje neplodné dni z dôvodu, aby sa mohol milovať so ženou bez úmyslu splodiť dieťa, správa sa "proti počatiu", čiže antikoncepčne.
Ku Tvojej otázke, či z faktu, že niektoré samičky zožerú samčeka po kopulácii niečo pre nás vyplýva odpovedám, že nie. Pretože zatiaľčo homosexualita sa vyskytuje u človeka aj u niektorých ostatných živočíchov, teda porovnanie existuje tak požieranie samcov samicami po kopulácii u človeka opísané nebolo a teda nie je čo porovnávať.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2008 : 00:44:22
|
Odpoveď pre Pierra ohľadom zoofílie:
Takéto uvažovanie degraduje manželstvo na sexuálny vzťah. Keby však homosexuálom šlo len o sex, nesnažili by sa o legalizáciu so všetkým, čo k tomu patrí: napr. právo byť informovaný o zdravotnom stave partnera, status manžela v dedičskom konaní, adopcia detí... Navyše, nespomínam si, že by vo fóre niekto tvrdil, že prirodzenosť homosexuality má byť dôvodom na zavedenie homosexuálnych manželstiev. Napr. ja som sa snažil dokázať, že homosexualita nie je neprirodzená, pretože sa vyskytuje aj v prírode, aj u ľudí - aj keď v menšine (viď môj text o ľavákoch), a teda (ne)prirodzenosť nie je dostatočným argumentom na ich zákaz. To je rozdiel. To, že môžu existovať aj iné dôvody, prečo by sa spoločnosť pred niektorými deviáciami mala chrániť je už iná téma. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2008 : 14:02:21
|
Pozeram ze tu si ateisti spravili pekne rodeo . Nechce sa mi to ani citat cele, tak skakane som si to tu obzrel, no co mi trosku udrelo do oci:
Poviem: Násilné presadzovanie myšlienok, prenasledovanie Židov v Európe, s náležitými pogromami, usmrcovanie inak zmýšľajúcich, pálenie kníh, intolerancia sexuálnych menšín, vojenské výboje, hromadenie majetku, centralizácia moci, absencia demokratických volieb, mysticizmus, zbožťovanie čelných predstaviteľov
- Takze: Prenasledovanie myslienok – to sa deje aj v demokratickych krajinach, je viacero veci, ktore je zakazane hlasat a sirit, teda paralelu najdeme vsade, aj v demokraciach. Prenasledovanie zidov – to cirkev na rozdiel do nacistov nikdy nemala vo svojom uceni. Usmrcovanie inak zmyslajucich – doslova inak zmyslajuci neboli usmrcovani, usmrcovani boli akurat aktivni hlasatelia tych niektorych inych myslienok, no taki su trestani aj v demokratickych krajinach. Intolerancia sexuálnych menšín – mno, tak ta je spravna, nemozeme tolerovat amoralnost, a tato intolerancia bola uz davno a aj v inych kulturach (Judaizmus, Islam...). Vojenské výboje – tie su zasa bezne aj v demokratickych krajinach. Absencia demokratických volieb – Papez je predsa voleny, ale cirkev je skutocne trochu monarchisticka, cize pralelu najdes aj so vsetkymi starymi monarchami. Zbožťovanie čelných predstaviteľov – To predsa v cirkvi nikto nerobi, ani papeza nezbostujeme, za Boha ho nepovazujeme ani nahodou, take nieco sa u nas ani nesmie a ak by to niekto zacal konat, bol by to hruby antikatolicky blud.
Takze co mame? Zasa skoro nic, len prazdnu bublinu.
|
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2008 : 14:21:37
|
Jabloň: Takéto uvažovanie degraduje manželstvo na sexuálny vzťah.
- Ale ved to predsa vobec nie je pravda. Azda clovek zoofil nedokaze aj inak milovat svoje zviera, nez len sexualne? Ja zoofil nie som a svoje zvieratka som miloval. A ked mi nejake umrelo, aj slzicka mi veru sem tam vypadla. Preco si mysliet ze zoofil miluje iba sexualne? Rovnako sa moze trapit zdravotnym stavom svojho milovaneho zvierata ked je chore, podobne ako aj ten homosexual. Takze ako sme si inde ukazali, podla uvedenych uvah o normalnosti homosexuality sa zoofila zda byt tiez rovnako normalna.
Napr. ja som sa snažil dokázať, že homosexualita nie je neprirodzená, pretože sa vyskytuje aj v prírode, aj u ľudí - aj keď v menšine
- Podobne sa vyskytuje zoofilia, pedofilia, nekrofilia, atd., atd. Cize podla uvedeneho je toto vsetko normalnost, prirodzenost.
|
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2008 : 17:37:19
|
citácia: Slovo ANTIKONCEPCIA je zložené z predpony "anti" - tzn. "proti" a "koncepcia" , z lat. "conceptio" - tzn. "prijatie", alebo "počatie". Všetko, čo smeruje k úmyselnému zabráneniu počatia (či už latex, molekuly hormónov, alebo informácia o neplodných dňoch) teda je antikoncepciou. A ak človek zisťuje neplodné dni z dôvodu, aby sa mohol milovať so ženou bez úmyslu splodiť dieťa, správa sa "proti počatiu", čiže antikoncepčne. Pôvodne zaslal Jabloň - 28 jún 2008 : 00:29:11 Antikoncepcia ("proti pocatiu") sa spravidla charakterizuje ako umyselny a priamy zasah do ludskeho organizmu za ucelom zabranenia moznemu oplodneniu, pocatiu (= zasah proti zivotu). Prirodzene metody PR (sledovanie plodnych a neplodnych dni), je logicky jasne, ze tu nepatria (nejde predsa o ziadny umely a neprirodzeny zasah cloveka, resp. nejde o ziadny zasah cloveka). Z principu veci - mozno sa takto branit niecomu, co podla zakonitosti ani nemoze nastat? Co sa tyka Tebou spominaneho "antikoncepcneho" spravania - pozri napr. temu o cieloch manzelstva. A neda mi este jedna poznamka: vyraz "milovat sa" degradujes len na sex, kym hlavny vyznam tohto slova (milovat) je podstatne odlisny. Mozno vobec "sa milovat" bez umyslu (v zmysle - bez pripustenia moznosti) splodit dieta? Laska manzelov je vzdy otvorena zivotu, aj ked teoreticka moznost pocat je minimalna, resp. ziadna. |
Počet príspevkov: 177 ~
Člen od: 17 december 2007 ~
Posledná návšteva: 07 september 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2008 : 17:53:22
|
Pri homonymach neexistuje nic ako absolutny hlavny zmysel...len hlavny zmysel vzhladom na nieco. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 jún 2008 : 02:30:45
|
1) Pozrite moju odpoveď na Maťa a Katarínu. Dodám len, že som hovoril o prežití druhu, nie o onánii, ani o láske. Aj sex v neplodných dňoch je teda len sebaukájaním? 2) Pýtal som sa na ženu správne užívajúcu antikoncepciu. 3)  4) Na moju výzvu, aby Ste dokázali, že človek slobodnú vôľu má, Ste odpísali: "No lepší dôkaz nejestvuje ako som dal o pudoch a slobodnej vôly. A to je najlepší dôkaz a najjednoduchšie pochopiteľný a nijako nevyvrátiteľný ani nespochybniteľný."
Objavil sa tu "dôkaz" týkajúci sa smutných psov. Myslím, že jeho autorom Ste boli Vy. Nuž, smutný môže len ten, kto má psychiku. Byť smutný "dlho" a "moc" je depresia. To už psychický problém je. Koľko je však "dlho" a "moc"? Čo je "dlho" a "moc" pre človeka a čo pre psa? Psom sa dokonca predpisujú aj antidepresíva a lieky proti úzkosti. Spomínali Ste experimenty so psami. Možno Ste mali na mysli Pavlovove pokusy, ktoré popisujú mechanizmus vzniku podmienených reflexov. Tie však existujú aj u človeka. Pavlov tak nachádzal medzi človekom a ostatnými živočíchmi súvislosti, nie rozdiely. Reč bola aj o tom, ako súvisí rozhodovanie s príjemnými pocitmi. Vždy sa rozhodujete pre to, čo je pre Váš mozog "najpríjemnejšie". Beriete však do úvahy viacej možností než zviera, pretože ste inteligentnejší. Odopriete si príjemný hriech len preto, že veríte, že odmena za to bude v nebi príjemnejšia než samotný hriech (to je samozrejme len špekulácia, Vaše pohnútky môžu byť rôzne, ale vždy NEJAKÉ SÚ). Podstata je však taká, že sa vždy rozhodnete pre to, čo sa Vám v danej chvíli (z takého, alebo onakého dôvodu) javí lepšie, čo sa Vášmu mozgu zdá byť v konečnom dôsledku najpríjemnejšie - tak, ako zviera. História je neopakovateľná. Nikdy sa nebudete môcť vrátiť v čase a dokázať, že miesto A ste si v danej chvíli mohli vybrať B. To, že boli v ponuke obe neznamená, že Ste sa reálne mohli rozhodnúť inak, než Ste sa rozhodli. Váš mozog spracoval pre a proti a rozhodol sa tak, ako sa rozhodol. Nevidím dôvod veriť tomu, že u zvierat je to principiálne inak. Základné štruktúry mozgov máme rovnaké a nejestvujú dôkazy, že by psychické procesy prebiehali v inom orgáne. Čím je tá - ktorá časť mozgu fylogeneticky staršia, tým viac sa medzidruhovo podobá (nuž, hold, evolúcia). Najmenej podobné (porovnávam náš mozog a mozgy iných živočíchov) sú oblasti najmladšie, ktoré sú s najväčšou pravdepodobnosťou asociované s vedomou činnosťou a uvažovaním. Môžeme nanajvýš tak tvrdiť, že myslenie a rozhodovanie je u nižších živočíchov než sme my na "nižšej úrovni". Ale nie, že neexistuje vôbec, resp. že existuje len u človeka. Píšete: Koľko ľudí toľko chutí, ale viera v Boha u katolíka zahŕňa aj vieru v katolícku cirkev okrem iného. Čiže spochybňovať hriech od katolíka nieje príliš katolícke. Skúsme sa zamyslieť nad tým, či týmto výrokom nepopierate právo katolíkov byť teológmi, alebo, či nepopierate teológiu ako vedu. Pochybnosť je pri kritickom myslení nevyhnutná. Kritické myslenie je jednou zo základných vlastností vedcov a nevyhnutnosť vedeckého pokroku. Ak sa nemýlim, tak teológia sa vyjadruje aj ku hriechom. Ak je teológ zároveň katolíkom, nemal by podľa Vašich slov možnosť kriticky uvažovať nad predmetom svojho výskumu, alebo teológia kritické myslenie nepoužíva. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 jún 2008 : 02:47:41
|
citácia: - Takze: Prenasledovanie myslienok – to sa deje aj v demokratickych krajinach, je viacero veci, ktore je zakazane hlasat a sirit, teda paralelu najdeme vsade, aj v demokraciach. Prenasledovanie zidov – to cirkev na rozdiel do nacistov nikdy nemala vo svojom uceni. Usmrcovanie inak zmyslajucich – doslova inak zmyslajuci neboli usmrcovani, usmrcovani boli akurat aktivni hlasatelia tych niektorych inych myslienok, no taki su trestani aj v demokratickych krajinach. Intolerancia sexuálnych menšín – mno, tak ta je spravna, nemozeme tolerovat amoralnost, a tato intolerancia bola uz davno a aj v inych kulturach (Judaizmus, Islam...). Vojenské výboje – tie su zasa bezne aj v demokratickych krajinach. Absencia demokratických volieb – Papez je predsa voleny, ale cirkev je skutocne trochu monarchisticka, cize pralelu najdes aj so vsetkymi starymi monarchami. Zbožťovanie čelných predstaviteľov – To predsa v cirkvi nikto nerobi, ani papeza nezbostujeme, za Boha ho nepovazujeme ani nahodou, take nieco sa u nas ani nesmie a ak by to niekto zacal konat, bol by to hruby antikatolicky blud. Takze co mame? Zasa skoro nic, len prazdnu bublinu. Pôvodne zaslal Pierre - 28 jún 2008 : 14:02:21
Ak ma pamäť neklame, išlo o diskusiu Kajfáša s Aleškom o význame pripomínania si minulosti v ktorej Aleško vyzval Kajfáša, aby poukázal na paralely medzi nacizmom a RKC. Takže: 1) Nevyvrátil si, že tieto paralely s nacizmom existujú. (Napr. neomylnosť nie je práve ľudská vlastnosť). Navyše, pápež je len "zástupcom". Prvotná cirkev - apoštoli - Ježiša za Boha nepovažovali? Čo sa týka volieb: pápež je síce volený kardinálmi, ale kto volí kardinálov? 2) To, že existujú aj medzi nacizmom a inými -izmami nedokazuje, že nie sú zločinmi, ani to, že históriu si netreba pripomínať.
Kajfáš, by sa Ti mal poďakovať za podporu  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|