Všetky fóra
 O fóre
  Voľná diskusia
   Homosexualita |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 22:36:19
|
Cirkev to má "pomotané" vo vlastných radách až až...
Porovnávaš pedofílneho sadistu (ktorý s vysokou pravdepodobnosťou ubližuje druhým ľuďom) s homosexuálom? Na rozdieľ od neho, homosexuál nikomu neubližuje, aj keď netvrdím, že taký neexistuje - je tam priama úmera s heterosexuálnymi ľuďmi. Ani nevieš, koľko ľudí s homosex. orientáciou sa okolo Teba pohybuje... Čo by si robil, keby sa Ti Tvoj najlepší kamarát, ktorý Ťa pozná už od detstva priznal, že je homosexuál? Zavrhol by si ho, odsúdil by si ho, nadával by si naňho? Tu je ten pravý dôvod prečo sa homosexuáli boja priznať sa so svojou orientáciou. Spoločnosť na Slovensku ešte nie je na to dostatočne mentálne pripravená. |
Boh existuje pre toho, kto v neho verí.
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
Albert Einstein ______ Na každého rovným metrom. |
Krajina: Denmark ~
Počet príspevkov: 296 ~
Člen od: 24 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 04 február 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 00:32:51
|
Jeden o koze, druhy o voze.
Ale uz hned podla prveho prispevku bolo zejme, ze tu nie je zaujem o diskusiu, preto ma to neprekvapuje. Pre pokoj svedomia som to vsak musel vyskusat. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 00:49:51
|
Pýtam sa. Kto nie je schopný odpovedať, ten nie je súci ani na diskusiu. Je mi ľúto... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 00:54:53
|
A co sa pytas?
Najprv vyhlasis, ze homosexualita nie je chorba, lebo sa s nou ludia rodia. Hned na to, vyhlasis, ze vlastne nie preto, ze sa s nou rodia, ale preto, ze neublizuju. Otazku, ci su chudaci postihnuti downovym syndromom uplne v poriadku, lebo sa s tym narodili a nikomu neublizuju s prehladom ignorujes.
Na otazku o tom kto ma co pravo odsudzovat si dostal obsirnu odpoved, tu vsak tiez s prehladom ignorujes a pokracujes dalej v utokoch a demagogii. Dobre sa zamysli, co vlastne chces a zacni sa podla toho spravat. Prah tolerancie prispievatelov Tvojho typu je od urcitej doby velmi nizky. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 01:08:52
|
citácia: A co sa pytas? Najprv vyhlasis, ze homosexualita nie je chorba, lebo sa s nou ludia rodia. Hned na to, vyhlasis, ze vlastne nie preto, ze sa s nou rodia, ale preto, ze neublizuju. Otazku, ci su chudaci postihnuti downovym syndromom uplne v poriadku, lebo sa s tym narodili a nikomu neublizuju s prehladom ignorujes. Na otazku o tom kto ma co pravo odsudzovat si dostal obsirnu odpoved, tu vsak tiez s prehladom ignorujes a pokracujes dalej v utokoch a demagogii. Dobre sa zamysli, co vlastne chces a zacni sa podla toho spravat. Prah tolerancie prispievatelov Tvojho typu je od urcitej doby velmi nizky. Pôvodne zaslal Mato - 26 jún 2008 : 00:54:53
Nejako sa Ti to podarilo pomotať... Tvojej druhej vete nerozumiem, preto odporúčam ešte raz prečítať môj príspevok. Nič také som netvrdil a nevidím medzi tým súvislosť. Priznám sa, nechápem tiež AKÝ súvis majú ľudia postihnutí Downovým syndrómom s homosexuálmi? /to je otázka/. Áno, tie detičky za to tiež nemôžu, tak isto ako homosexuáli, len s tým rozdieľom, že homosexualita sa nedá diagnostikovať a teda to choroba nie je. To dieťa keď vyrastie na to už príde samé, že je "trošku" iné ako jeho rovesníci. To je problém, že spoločnosť homosexualitu berie ako chorobu, za niečo nečisté a v skutočnosti sa s nimi stýkaš možno každý deň, podávate si ruky a nejako ti nevadia, keďźe o nich nevieš... Opakujem otázku, AKO by si sa zachoval ku kamarátovi, ktorý by sa ti priznal so svojou homosex. orientáciou?
Viem, že tolerancia je nízka, však toto fórum je kresťansky založené a nepríjemné otázky sú naozaj nepríjemné. V tom prípade táto téma nemala nikdy vzniknúť, ten, kto ju založil by mal vedieť, že sa tu nebudú vyskytovať len názory kresťanského duchu (podľa pravidla 8). |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 01:57:01
|
citácia: citácia: A ako presne diskriminuju homosexuali heterosexualov?:D:D Pôvodne zaslal Slayer - 14 máj 2008 : 17:38:30 V suvislosti s romami, ktori sa z velkej casti zivia rodinnymi pridavkami, ci socialnymi davkami, sa hovori o tzv. pozitivnej diskriminacii produktivnych ludi, ktori sa ich snazia vymanit s ich marazmu. Ako pomenovat diskriminaciu heterosexualov suvislosti s homosexualmi. Ta je predsa zjavna- len oni su zodpovedni za prezitie buducich generacii. len oni su "nuteni' starat sa o potomstvo. {vies kolko namahy aj penazi stoji vychova jedneho dietata} Keby sme vsetci boli homo.. vymreli by sme v starobe hladom lebo by sme nemali potomkov, ktori by sa o nas starali. Homo.. maju v lete starost o pekne pocasie pocas dovlenky a slovac, sice ties,... aby svietilo slnko, bol jemny piesok, cista voda,... a aby sa miesacka nepoj...kazila. Pôvodne zaslal yyyno - 22 máj 2008 : 20:51:19
Heterosexuáli nemajú povinnosť plodiť deti. Čo s tými, ktorí deti mať nechcú? Čo s tými, čo deti mať nemôžu? Zakážeme teda manželstvá aj takýmto? Treba zaviesť dane pre slobodných? |
Počet príspevkov: 60 ~
Člen od: 23 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 14 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 03:07:24
|
"Pretože príťažlivosť rovnakých pohlaví nie je niečo, čo si slobodne volíme, nie je sama o sebe hriechom. Neznamená to ale, že je dobré, ak sa podľa nej správame."
No neznamená to ani, že je zlé, ak sa podľa nej správame.
"Alkoholici majú chorobnú túžbu po poháriku. Ľudia, čo sa prejedajú majú chorobnú túžbu po jedle. Samotné tieto túžby nie sú hriechom, ale neznamená to, že je dobré, ak sa im podriadime a budeme sa podľa nich správať."
Iste. Je však túžba heterosexuála po opačnom pohlaví nutne chorobná? Kde je tá hranica? Nemá sa heterosexuál správať podľa svojich túžob? Má radšej uprednostniť rovnaké pohlavie? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 10:20:23
|
Nieje dobré zábijať? Podľa Vás nieje ani zlé zabíjať. :) nezmysel Ja som sa stretol s tým prípadom čo tu spomínane s kamarátom ale iba na icq. Nezavrhol som ho. Ale to nič nemení na veci že nesúhlasím s homosexualitou, a že je to z veľkej časti iba to rozhodnutie. Lebo človek sa môže rozhodovať. A to, že sa rozhoduje k neprirodzeným veciam je jeho vlastná chyba. Ale treba si celú túto tému prečítať lebo už sa to tu bude iba dookola to isté točiť. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 12:08:43
|
ked sa mi pripali ryža na kastrol, ako sa to da odstraniť pbez poškrabania? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 12:19:02
|
Namocit do vody a nechat sa tam mocit. Ryzu odporucam robit v mikrovlnke. |
Počet príspevkov: 445 ~
Člen od: 06 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 03 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 12:32:12
|
mikrovlnku nemam škoda... ale už to išlo.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 14:17:30
|
citácia: Nieje dobré zábijať? Podľa Vás nieje ani zlé zabíjať. :) nezmysel Ja som sa stretol s tým prípadom čo tu spomínane s kamarátom ale iba na icq. Nezavrhol som ho. Ale to nič nemení na veci že nesúhlasím s homosexualitou, a že je to z veľkej časti iba to rozhodnutie. Lebo človek sa môže rozhodovať. A to, že sa rozhoduje k neprirodzeným veciam je jeho vlastná chyba. Ale treba si celú túto tému prečítať lebo už sa to tu bude iba dookola to isté točiť. Pôvodne zaslal Azuritko - 26 jún 2008 : 10:20:23
Dúfam, že to nie je reakcia na mňa, pretože ja som o zabíjaní nehovoril. Vychádzajúc z Vašeho príspevku nadobudol som dojem, že všetko, čo je neprirodzené, je zlé. Ja som ľavák. Ľaváci sú vo svete v menšine. Z hľadiska štatistiky sme tiež devianti a zrejme na tom nič nemení ani tá skutočnosť, že pravdepodobne ide o vrodenú predispozíciu. Keby ma rodičia nútili písať pravou rukou, zrejme by som sa to naučil. Mali to spraviť? Človek sa predsa podľa Vašich slov môže rozhodovať. Pridám vlastný názor. Myslím si, že nezáleží na tom, či je homosexualita klasifikovaná ako choroba, ani na tom, či je morálna, ale len na tom, či sú homosexuáli so svojou orientáciou spokojní. Ak si žijú svoje životy a nikomu neubližujú (diskriminácia heterosexuálov? nám naše práva nik v tejto súvislosti neobmedzuje) nemám dôvod byť proti ich spôsobu života. Čo sa týka adopcie detí, neviem. To je naozaj otázka pre psychológov - tu záleží len na dôkazoch. No poznáme prípady, keď dieťa vyrastá v neúplnej rodine a vyrastie z neho jedinec po každej stránke porovnateľný s ostatnými. Nikto ani nespochybňuje, že rodinné príspevky neúplným rodinám patria a netreba im ich odnímať v mene rodín "normálnych" (však Juja?). Argumenty, že budú v takýchto rodinách vyrastať ďaľší homosexuáli resp., že dieťa sa nenaučí "správne" vzorce správania nie sú ničím podložené. V prírode sa homosexualita vyskytuje, živočíchy ju neskrývajú a oddávajú sa homosex. praktikám aj pred očami mláďat a napriek tomu je homosex. správanie stále v menšine a ďaľší potomkovia sa neustále rodia. A ešte čosi: Ak si kresťanskí rodičia adoptujú dieťa, nik im nezakazuje vychovávať ho v kresťanskom duchu. Snáď by to mohlo platiť aj pre homosexuálov. Veď jedno, aj druhé sú vecou sloboného rozhodnutia, nie?  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 14:27:51
|
Jabloň, netvrdil som že zabíjate ale poukázal na Váš nezmysel. ľavák sa nedožaduje žiadnych práv. A je to vec fyzická nie psychycká a na zvyšok reagovať nemusím lebo ako som už vyžšie písal zase by som sa opakoval alebo by som iba citoval to čo tu už v tejto téme napísané je. Treba podrobne pozrieť a vyvodiť si z toho čo uznáte zavhodné. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 14:56:31
|
citácia: Nieje dobré zábijať? Podľa Vás nieje ani zlé zabíjať. :) nezmysel Ja som sa stretol s tým prípadom čo tu spomínane s kamarátom ale iba na icq. Nezavrhol som ho. Ale to nič nemení na veci že nesúhlasím s homosexualitou, a že je to z veľkej časti iba to rozhodnutie. Lebo človek sa môže rozhodovať. A to, že sa rozhoduje k neprirodzeným veciam je jeho vlastná chyba. Ale treba si celú túto tému prečítať lebo už sa to tu bude iba dookola to isté točiť. Pôvodne zaslal Azuritko - 26 jún 2008 : 10:20:23
Neprirodzenosť... Treba najprv definovať čo je prirodzené a čo nie. V prírode medzi zvieratami existujú homosexuálne sklony, spomeniem napr. levov. Zaujímavé a pre niektorých horúca novinka, že v prírode tiež existuje homosexualita. To sa On asi trošku "sekol" nemyslíte?  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 17:38:42
|
citácia: Jabloň, netvrdil som že zabíjate ale poukázal na Váš nezmysel. ľavák sa nedožaduje žiadnych práv. A je to vec fyzická nie psychycká a na zvyšok reagovať nemusím lebo ako som už vyžšie písal zase by som sa opakoval alebo by som iba citoval to čo tu už v tejto téme napísané je. Treba podrobne pozrieť a vyvodiť si z toho čo uznáte zavhodné. Pôvodne zaslal Azuritko - 26 jún 2008 : 14:27:51
Azuritko! Netvrdil som, že tvrdíte, že zabíjam. Tvrdil som, že som o zabíjaní nehovoril, čím som chcel povedať, že nechcem porovnávať zabíjanie so sexuálnou orientáciou. Takisto nechcem prirovnávať obžerstvo ku homosexualite, ani alkoholizmus ku homosexualite, ani obžerstvo a alkoholizmus navzájom, ani obžerstvo a zabíjanie... (mimochodom: ani vina pri zabití nie je vždy rovnaká. Je rozdiel, či niekoho zabijete neúmyselne pri dopravnej nehode, či v afekte, či plánovane ako nájomný vrah atď, atď... ) Môžete namietnuť, že homosexualita a zabíjanie sú zlé, pretože sú neprirodzené. Tu je opäť tak trochu problém, pretože keď chcete hovoriť o prirodzenosti nevyhnete sa paralelám z prírody, ktorým sa (podľa Vašej reakcie na moje pripomienky ku diskusii o duši) očividne vyhnúť chcete. A v prírode sa vyskytuje aj zabíjanie, aj homosexualita. (Ku Vášmu tvrdeniu o slobodnej vôli - človek ju má a zvieratá nie? Dokážte!). Počul som aj názor, že je to proti prirodzenosti ČLOVEKA. Ale čo to znamená? Aj keď nepoužiíjeme príklady z prírody, ostáva nám ešte história ľudstva. A tu sa opäť presviedčame, že zabíjanie a homosexualita ku človeku patria. Sú teda prirodzené? Dôvod, prečo zabíjanie OSOBNE považujem za takpovediac horšie než homosexualitu je ten, že viem nájsť viac argumentov proti zabíjaniu než proti homosexualite (pochopiteľne, vzhľadom ku mojej osobe, nanajvýš tak ku závažnosti spoločenských dôsledkov). Odmietate porovnávať ľaváctvo a homosexualitu tvrdením, že ľaváci sa nedožadujú žiadnych práv. Dovoľujem si konštatovať, že tu vidím určitý posun vo Vašom názore, alebo nepochopenie z mojej strany. V príspevku: z 26 júna 2008 : ( 10:20:23) bolo totiž ťažisko Vašej argumentácie v tvrdení, že homosexualitu nepovažujete za prirodzenú. Teraz sa však odvolávate na "dožadovanie práv". To sú dve odlišné veci. Ale budiž: Ľaváci sa dnes nemusia dožadovať svojich práv preto, lebo ich majú zabezpečené. Nie je to tak dávno, čo boli ľavoruké deti v školách násilne preúčané. Keby sa tieto praktiky do škôl vrátili (či keby sa nebodaj zakazovali manželstá ľavákov ), vrátilo by sa aj "dožadovanie práv". Zdôrazňujem, že ľaváctvo som použil ako príklad, že odlišný neznamená vždy nesprávny a že odlišnosti netreba vždy potláčať. Vraj ľaváctvo je vec fyzická a homosexualita psychická? Stačilo by si uvedomiť, že preúčanie ľavákov spôsobuje zmeny v ich psychike a hneď tu máme súvislosť. Ale skúsme ešte jeden pohľad: Psychické procesy sú VŽDY viazané na mozog, čiže na fyzický objekt, hmotu. Mohli by ste snáď uviesť príklady, kedy to neplatí? Fyzikálnymi a chemickými vplyvmi na úrovni spojov nervových buniek sa dá ovplyvniť nálada (liečba depresií). Možno by dnes Ježiš nepovedal : "Smutná je moja duša až na smrť", ale: "Smutný je môj mozog až na smrť." Zmeny v niektorých oblastiach mozgovej kôry (poranenia) spôsobujú konkrétne zmeny v správanií, v prežívaní vyšších citov, v poznávacích procesoch... Spomínaná depresia ovplyvňuje aj sexuálne správanie - znižuje, alebo zvyšuje (zriedkavejšie) záujem o sex. Takže s tvrdením, že psychika nie je bezpodmienečne viazaná na hmotu nesúhlasím. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 17:48:50
|
citácia: ľavák sa nedožaduje žiadnych práv. Pôvodne zaslal Azuritko - 26 jún 2008 : 14:27:51
Duh? Preco asi? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 10:32:21
|
Jabloň. Pri slove zabíjanie, homosexualita, prirodzenosť. Ako Vám reaguje Váš mozog? Evokuje Vám zabíjanie prirodzenosť? Evokuje Vám homosexualita prirodzenosť? Mne nie. To, že to robili aj v minulosti neznamená, že je to prirodzené. Tak určite zabíjanie je horšie ako homosexualita, ale v tom mojom príspevku som homosexualitu a zabíjanie nemal v úmysle priamo porovnávať, ale podal som ten istý význam. Lebo keď poviete že niečo nieje dobré, ekvivalent nieje, že niečo nieje zlé. Aj zvieratá majú mozog a nemávajú psychycké problémy. Sú možno "smutné" keď dlho nevidia svojho pána, či osobu, ktorá na ich mozgu pôsobí lepšie, ako niekto cudzí, ktorý na ich mozog pôsobí nepríjemne. Teraz si nespomeniem kto robil a ako sa volá ten jav. Ale myslím že to sú podmienené reflexi? niesom istý ale to je ďalší dôkaz toho, že zvieratá sa nemôžu rozhodovať sami. Konajú na základe vonkajších podnetov takým spôsobom, čo im pôsobí lepšie na mozog. Ale človek si to môže odoprieť. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 11:28:45
|
citácia: Neprirodzenosť... Treba najprv definovať čo je prirodzené a čo nie. V prírode medzi zvieratami existujú homosexuálne sklony, spomeniem napr. levov. Pôvodne zaslal Chocholoušek - 26 jún 2008 : 14:56:31 A? Medzi zvieratami existuju napr. aj pripady, ked samicka po pareni zozerie samca. Co z toho pre nas vyplyva? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 13:23:35
|
citácia: citácia: Neprirodzenosť... Treba najprv definovať čo je prirodzené a čo nie. V prírode medzi zvieratami existujú homosexuálne sklony, spomeniem napr. levov. Pôvodne zaslal Chocholoušek - 26 jún 2008 : 14:56:31 A? Medzi zvieratami existuju napr. aj pripady, ked samicka po pareni zozerie samca. Co z toho pre nas vyplyva? Pôvodne zaslal Mato - 27 jún 2008 : 11:28:45
To su zivocichy, napr. pavuk. Nemozno porovnavat pavuka s levom... Naviac to s homosexualitou nema nic spolocne  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 13:29:10
|
citácia: Jabloň. Pri slove zabíjanie, homosexualita, prirodzenosť. Ako Vám reaguje Váš mozog? Evokuje Vám zabíjanie prirodzenosť? Evokuje Vám homosexualita prirodzenosť? Mne nie. To, že to robili aj v minulosti neznamená, že je to prirodzené. Tak určite zabíjanie je horšie ako homosexualita, ale v tom mojom príspevku som homosexualitu a zabíjanie nemal v úmysle priamo porovnávať, ale podal som ten istý význam. Lebo keď poviete že niečo nieje dobré, ekvivalent nieje, že niečo nieje zlé. Aj zvieratá majú mozog a nemávajú psychycké problémy. Sú možno "smutné" keď dlho nevidia svojho pána, či osobu, ktorá na ich mozgu pôsobí lepšie, ako niekto cudzí, ktorý na ich mozog pôsobí nepríjemne. Teraz si nespomeniem kto robil a ako sa volá ten jav. Ale myslím že to sú podmienené reflexi? niesom istý ale to je ďalší dôkaz toho, že zvieratá sa nemôžu rozhodovať sami. Konajú na základe vonkajších podnetov takým spôsobom, čo im pôsobí lepšie na mozog. Ale človek si to môže odoprieť. Pôvodne zaslal Azuritko - 27 jún 2008 : 10:32:21
Je to instinkt. Zvierataju maju len instinkt a podla neho sa spravaju. Samozrejme, ked by sme umiestnili vedla seba 5 psov a priviedli kona, ktoreho by videli prvy krat v zivote, ani jeden pes by sa nespraval rovnako. Prvy by sa trebars zlakol a utiekol, druhy sa pomaly "spoznaval" s konom a priblizoval sa, treti by len cumel, stvrty by sa s nim hned siel hrat atd. Takze aj medzi zvieratami su rozne "osobnosti", charakteristicke crty, tak isto ako medzi ludmi.
Ludia na rozdiel od zvierat, maju aj instinkt aj myslenie, t.j. mozu sa sami rozhodovat aj napriek tomu, ze im instinkt radi nieco ine. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 14:06:19
|
Moj psík si neraz za objekt svojej sexualnej vasne volil moju nohu, objal si ju podobne ako sučku a zacal sa na nej odbavovat (Dobre to pozna vacsina chovatelov psikov). Teda dalo by sa povedat, ze ten moj psik si zvolil na sex iny živočišny druh - cloveka. Ked si človek zvoli na sex iny zivocisny druh, hovori sa tomu Zoofilia. Takze zoofialia je podla toho zrejme normalna, kedze zvierata sa jej bezne dopustaju. A kedze je normalna, tak by sme ju mali aj zaknom zlegalizovat, vsak ked sa niekto chce oženit s kozou, a vidiet ze sa obaja maju radi, tak preco im branit, no nie? 
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 14:09:12
|
citácia: citácia: Neprirodzenosť... Treba najprv definovať čo je prirodzené a čo nie. V prírode medzi zvieratami existujú homosexuálne sklony, spomeniem napr. levov. Pôvodne zaslal Chocholoušek - 26 jún 2008 : 14:56:31 A? Medzi zvieratami existuju napr. aj pripady, ked samicka po pareni zozerie samca. Co z toho pre nas vyplyva? Pôvodne zaslal Mato - 27 jún 2008 : 11:28:45
navyše, prejav homosexuality nemusí nutne byť prejavom Hs sklonu. Napr. v období párení si kočka vyebrie 1 kocura, tak tí sotatní ak nezoženu partnerku, tak si uvolnia HS energiu. Ale to neznamena že pri najbližšej priležitosti sa nevratia naspať k partnerke.
A toto by som podčiatkol, kvoli tomu, že Cirkev nema zaujem zmeniť človeka, z HS na hetero, alebo hvoorí že ten človek je zlý ed ma take sklony. Cirkev kritizuje praktizovanie HS stykov. Takže porposiím rozlišovať postoj k človeku a postoj k jeho činnosti. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 15:37:06
|
Pierre 10 bodov , fajin argument. Chocholoušek, No povedal by som, že rôzna reakcia psov je preto, že každému spôsobuje niektorý podnet iný prejav na mozgu. Čiže napr. pes bojazlivý sa zľakne koňa, tak utečie zaručene. Nezostane stáť lebo dostane ten podnet do hlavy. Človek bojazlivý, stretne ženu, hanbí sa ale povie si, čo ja budem utekať, musím sa prekonať a nadviaže kontakt. To pes nikdy nespraví. To by musel napríklad mať pri koňovi žrádlo. To by potom konal na základe toho, čo by bolo pre ňeho väčším podnetom. Čiže teoreticky má každé zviera svoju "osobnosť" ale nemôže sa rozhodnúť ju zmeniť, lebo vznikla čisto na základe prostredia v ktorom žije. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 16:12:13
|
Oprava: zle som to rozanalyzoval Oba pripady povazujem za sexualny pud. 1, utek 2, kontakt
V prvom pripade si muz chce zachovat hrdost, neriskovat odmietnutie. V tom druhom je to jasne.
Avsak aj prvy pripad vedie k jednemu cielu - rozmnozovaniu. Hrdostou ziskava muz na atraktivite, resp. na sile, cim je vhodnejsi partner pre parenie a ochranu rodiny. Ak by ho odmietla, citil by sa slaby, a tak radsej ten boj hned vzda - avsak tu sa dostavame k dalsiemu problemu a tymm je zbabelost. Preto sa rozhodne prekonat tento strach a vybojovat si samicu.
V druhom pripade sa rozhodne ist priamo na vec. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 16:58:03
|
citácia: Pierre 10 bodov  , fajin argument. Chocholoušek, No povedal by som, že rôzna reakcia psov je preto, že každému spôsobuje niektorý podnet iný prejav na mozgu. Čiže napr. pes bojazlivý sa zľakne koňa, tak utečie zaručene. Nezostane stáť lebo dostane ten podnet do hlavy. Človek bojazlivý, stretne ženu, hanbí sa ale povie si, čo ja budem utekať, musím sa prekonať a nadviaže kontakt. To pes nikdy nespraví. To by musel napríklad mať pri koňovi žrádlo. To by potom konal na základe toho, čo by bolo pre ňeho väčším podnetom. Čiže teoreticky má každé zviera svoju "osobnosť" ale nemôže sa rozhodnúť ju zmeniť, lebo vznikla čisto na základe prostredia v ktorom žije. Pôvodne zaslal Azuritko - 27 jún 2008 : 15:37:06
Presne tak. |
|
Upozorniť moderátora
|
|