Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Homosexualita
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Izrael - Juda či Samaria? Téma Next Topic: Chocholouskove vtipy
Strana: z 6

Ales

Stav: offline

Odoslaný - 13 máj 2008 :  23:34:19  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Alesko: Nie, keby cirkev pristupovala k HS normalne, nepoburovalo by ma to.

Pôvodne zaslal Slayer - 13 máj 2008 : 22:05:50

no lenže tu nejde o postoj Cirkvi k ludom, ale k činnostiam ktore robia, takže asi v tom bude problem že nevieš rozlišiť človeka a činy ktore robí...potom je jasne že ani nechapeš čo hovorí cirkev a ta to poburuje

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 14 máj 2008 :  11:26:06  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
No nazvi si to ako chces, ale kazdopadne su tu pokusy o obmedzovanie osobnej slobody cloveka, co je jeden zo zakladnych pilierov demokracie a prvy odsek prveho clanku ustavy SR.

Preco im chce potom zakazat sobase a registrovane partnerstva??

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 445  ~  Člen od: 06 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 03 júl 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 14 máj 2008 :  11:29:41  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
Ozaj....alesko, moje slova zneli: keby cirkev pristupovala s HS (homosexualite) normalne, tak....

Hovoril som prave o cinnosti/stave...a poburuje ma ze k nej tak pristupuje. Ale ani nie tak to, ale to skor ze sa miesa do svetskych zalezitosti, to je horsie.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 445  ~  Člen od: 06 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 03 júl 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 14 máj 2008 :  13:55:06  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
No nazvi si to ako chces, ale kazdopadne su tu pokusy o obmedzovanie osobnej slobody cloveka, co je jeden zo zakladnych pilierov demokracie a prvy odsek prveho clanku ustavy SR.

Preco im chce potom zakazat sobase a registrovane partnerstva??

Pôvodne zaslal Slayer - 14 máj 2008 : 11:26:06

Osobná sloboda pre homosexuálov je, že sa môžu stretávať a robiť tie hnusné veci ked chcú. Ale sobase a registrovane partnerstvá a adoptovanie detí a iné veci to je už navyše. Ved oni môžu uzatvárať partnerstvá ale z opačným pohlavým. To mňa ako demokrata potom uráža a cítim sa byť diskriminovaný lebo homosexuál dostane niečo navyše a ja normálny heterosexuál mám vlastne menej práv. Iná vec je privilégiá pre postihnutých. Ale pre homosexuála? Za to že si zmyslel že sa vo svete nebude chovať prirodzene a normálne nemôže žiadať špeciálne práva.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 14 máj 2008 :  13:58:20  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Ozaj....alesko, moje slova zneli: keby cirkev pristupovala s HS (homosexualite) normalne, tak....

Hovoril som prave o cinnosti/stave...a poburuje ma ze k nej tak pristupuje. Ale ani nie tak to, ale to skor ze sa miesa do svetskych zalezitosti, to je horsie.

Pôvodne zaslal Slayer - 14 máj 2008 : 11:29:41

Úlohou cirkvi je upozorňovať na konanie zla. Či už veriacich alebo neveriacich. A kedže sa zlo koná, nemôže nečinne sedieť a čakať ako sa to vivinie ale MUSÍ na to upozorňovať.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 14 máj 2008 :  14:33:16  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
navrhla by som si pozrieť túto stránku: http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=1950, aby sme si tak trocha ujasnili, ako došlo k odľahčeniu problému "homosexuality". V čom je teda problém. Tak, ako Aleško i KC, aj ostatní tu, neodsudzujeme človeka, majúceho tento probl, ale jeho požiadavky, ktoré sú diskriminačné voči bežným obyvateľom, voči úlohe rodiny, ktorá je v počatí, privedení na svet a vo výchove dieťaťa nenahraditeľná a nezastupiteľná. "Použiť" ženy, ktoré by boli tzv. náhradnými rodičkami, ako si to homosexuáli "predstavujú", je totálnym zdevastovaním postavenia ženy a úlohy matky!!! A nakoniec lesbičky si aj tak v tomto smere urobia "svojské" riešenie umelé oplodnenie. To tiež nie je TÁ cesta k správnemu založeniu si rodiny.
Názory, že homosexuálna život je pre spoločnosť pozitívny a teda prijateľný, to už bolo v starej Sparte. A nakoniec sa tiež tento štýl života neetabloval v celom starovekom Grécku.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 14 máj 2008 :  17:38:30  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
Ibaze ani cirkev ani vy nemate pravo rozhodovat co je spravne;)

A ako presne diskriminuju homosexuali heterosexualov?:D:D

Mato

Odoslaný - 14 máj 2008 :  17:39:44  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Slayer - 14 máj 2008 :  17:38:30

To tvrdis Ty.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 14 máj 2008 :  17:43:26  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
A ustava.

Slayer

Odoslaný - 14 máj 2008 :  17:46:39  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
Teda ma pravo, ale rovnakym dielom ako ty, ja alebo ostatni tuna na fore, skratka kazdy obcan svojim dielom ciastocne rozhoduje, podotykam ciastocne.

Pre sex. or. nie je mozne sa ''rozhodnut''.

Mato

Odoslaný - 14 máj 2008 :  17:52:53  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Pre sex. or. nie je mozne sa ''rozhodnut''.

Pôvodne zaslal Slayer - 14 máj 2008 :  17:46:39

Mylis sa. Je to mozne. Vo velkej vacsine pripadov, sa vsak ludia pre nu nerozhoduju, ale ju maju. Preto orientacia ako taka nie je zlom.

Zlom je iba to, k comu svojho nositela vedie. A pre to, ci nemorlanemu spravniu podlahnem, alebo nie sa uz rozhoduje kazdy jednotlivec.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 14 máj 2008 :  18:05:55  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
Nie je to mozne. Vela ludi sa sice rozhodne ''byt'' bisexualni, lebo je to ''cool'' (co sice celkom nechapem ale co uz), ale ak sa raz niekto narodi gay, ci uz zena alebo muz, nemoze sa len tak rozhodnut, ze nechce pokial sa mu/jej to neda. Su rozne debaty, no ja radsej budem verit lekarom a medicine nez laikom.

Slayer

Odoslaný - 14 máj 2008 :  18:21:54  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
Nechcem naliehat, ale od Azuritka som este nedostal odpoved o tej diskriminacii. Ja len aby sa na mna nezabudlo.

Mato

Odoslaný - 14 máj 2008 :  18:46:00  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Su rozne debaty, no ja radsej budem verit lekarom a medicine nez laikom.

Pôvodne zaslal Slayer - 14 máj 2008 :  18:05:55

V tom pripade mi kludne mozes verit, ze to mozne je. Otazka ostava, ci je problem v tomu komu chces verit, alebo comu chces verit.

Slayer

Odoslaný - 14 máj 2008 :  18:48:52  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
Ak si lekar, tak sa rozchadzate a mne nezostava nic ine len priznat, ze to od teraz nemam vyriesene.

Ales

Odoslaný - 14 máj 2008 :  21:01:31  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ano mato je lekar a navyše sa velmi zaobera takymito otazkami.

vyjadrim sa k tomuto

citácia:
ale ak sa raz niekto narodi gay, ci uz zena alebo muz, nemoze sa len tak rozhodnut, ze nechce pokial sa mu/jej to neda.

to však neznamena že musi nutne sexovať, lebo... vari je sex jediny zdroj šťastia? resp. jediny spôsob dosiahnutia šťastia? prakticky HS je len o masturbacii, takže aku funkciu tu plni sex? rozmnožovaciu? či zabavnu? je tu sex vyjadrenim lásky alebo iba "robením si dobre"? Vieš mnoho ludi je HS nie od narodenia, ale pretože sa tak rozhodli.

čo myslíš prečo je tu sex a načo služí sex. príťažlivosť?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 14 máj 2008 :  21:06:47  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Teda ma pravo, ale rovnakym dielom ako ty, ja alebo ostatni tuna na fore, skratka kazdy obcan svojim dielom ciastocne rozhoduje, podotykam ciastocne.
Pôvodne zaslal Slayer - 14 máj 2008 : 17:46:39

to čoje správne rozhodol už Boh, a Cirkev je tá, ktorá nie rozhoduje, ale iba ozrejmuje, čo je a čo nei je správne, z pohľadu Boha. Takže nikto, ani ja , an ty ani nikto iný nemá právo rozhodovať čo je a čo nie je správne

Slayer

Odoslaný - 14 máj 2008 :  21:13:13  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
To bolo myslene na legislativu.
Ale inak s tebou v podstate suhlasim, teda az na to ze nie som veriaci tak s niekt. vecami nie celkom...ale s ostatnym ano.

Ales

Odoslaný - 14 máj 2008 :  21:47:41  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
prakticky teda s ničim, kedže sa odvolavam na Boha a na Cirkev, ako na hlasatelku Jeho slova

Azuritko

Odoslaný - 14 máj 2008 :  22:25:45  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Nechcem naliehat, ale od Azuritka som este nedostal odpoved o tej diskriminacii. Ja len aby sa na mna nezabudlo.

Nie som na fóre neustále aby som hneď po zadani otázky mohol reagovať. To je dáfam pochopiteľné.

citácia:

No ja som to už horevižšie veď písal. Proste človek ako taký má v štátnom zriadení nejaké práva. A aj homosexuál sa môže rozhodnúť byť homosexuál. To je jeho právo. Lenže homosexuály chcú mať právo na registrované partnerstvá a podobné veci. Lenže homosexuál nieje ukrátený o žiadne práva. On sa takisto ako ja heterosexuál môže zosobášiť zo ženou, môžu si do rodiny adoptovať dieťa... Ale aby sa im na to vytvárali osobitné zákony, pre ich rozhodnutie, to je podla mňa právo navyše pre niekoho, kto sa rozhodol byť niečim, čo sa vymiká normálnemu. A tým pádom on získa vlastne práva navyše a normálny človek nič. Ale celkovo vychádzam z toho, že podla mna homosexualita nieje vrodená. Vrodená môže byť maximálne psychická porucha majúca za následok inú sexuálnu orientáciu. Ale inak je to skôr vplyv prostredia.

Rímskokatolík

arch.raziel

Odoslaný - 15 máj 2008 :  13:52:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: arch.raziel  Pridať arch.raziel do zoznamu priateľov
mna len zaujala vypoved, ze ulohou cirkvi je upozornovat na zle... mal som dojem, ze cirkev je o niecom inom.

I amar presstar aen, han mathon ne nen, han mathon ne chae a han noston ned ‘wilith

Krajina: Italy  ~  Počet príspevkov: 76  ~  Člen od: 26 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 15 máj 2008 :  18:42:32  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
je Cirkev o tom, s láskou upozorňuje na to zlé a nie len...

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 15 máj 2008 :  21:07:29  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
mna len zaujala vypoved, ze ulohou cirkvi je upozornovat na zle... mal som dojem, ze cirkev je o niecom inom.

Pôvodne zaslal arch.raziel - 15 máj 2008 : 13:52:18

ano a aj maš pravdu, cirkev ma ohlasovať Radostnú zvesť, a súčasťou tejto radostnej zvesti je aj to, že človek má činiť pokánie... a samozrejme, treba aj vedieť z čoho činiť pokanie - z toho zlého, takže úlohou cikvi je počas ohlasovania radostnej zvesti upozorniť aj na to zlé.
samozrejme uloha cirkvi je aj vytvárať také podmienky, aby človek mohol rásť vo viere, a to sa tiež neda, dokym nie je zrejme, čo je dobre a čo mi pomáha a čo je zlé - teda škodí mi. Takže bez ohľadu ktoru ulohu cirkvi si zoberieš, stále z toho vyplynie, že treba upozorniť aj na to zlé...aj ked primarnou a najdôležitejšou vecou je ohlasovanie zmrtvychvstaleho Krista.

Azuritko

Odoslaný - 15 máj 2008 :  21:28:13  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
arch.raziel predpokladám že v spoločenstve v ktorom žijete, upozorňujete ľudí na niečo, čo je podľa Vás zlé. To káže rozum človeku upozorniť na to čo sa mu zdá byť zlé. A cirkev, ktorá vystupuje na celom svete a verejne, má hlavnú úlohu takú ako to popisoval alesko, ale by som povedal doslova jej povinnosťou je upozorňovať na zlé. Kázať dobro a zároveň ignorovať zlo je určite nesprávne riešenie.

Rímskokatolík

yyyno

Odoslaný - 16 máj 2008 :  21:54:17  Zobraziť profil  Pridať yyyno do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Slayer - 14 máj 2008 : 17:38:30

Trochu to odlahčím ( aj keď to na smiech veľmi nie je.)
Ak mňa zavrú do basy, dostanem sa medzi odpudzujucich chlapov. Keď zavrú gaya, alebo lezbičku dostane sa do sexualného raja.
Keď už nediskriminovať, tak nech aj mňa v base dajú na izbu s kyprími ženami. Potom sa aj ja budem na basu tešiť.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 357  ~  Člen od: 30 jún 2007  ~  Posledná návšteva: 06 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 6 Previous Topic: Izrael - Juda či Samaria? Téma Next Topic: Chocholouskove vtipy  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06