Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Homosexualita
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Izrael - Juda či Samaria? Téma Next Topic: Chocholouskove vtipy
Strana: z 6

Ales

Stav: offline

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  12:19:44  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Alesko, akym sposobom moze byt v manzelstve vztah sexom znecisteny?
vdaka

Pôvodne zaslal janka - 14 apríl 2008 : 11:32:23

myslim si že to mato spominal v inych temach, nateraz nemam čas ale ked budem moct rozvediem v čom

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  15:10:40  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

myslim si že to mato spominal v inych temach, nateraz nemam čas ale ked budem moct rozvediem v čom

Pôvodne zaslal alesko - 14 apríl 2008 :  12:19:44

Každé správanie, ktoré protirečí slobodnému, úplnému, vernému a potenciálne plodnému dávaniu sa, ku ktorému sa manželia pri oltári zaviazali, by bolo urážkou samotnej podstaty sexu, inymi slovami porusenim cistoty.
Vynuteny sex, sex s antikonceciou, sex pri ktorom snivame o niekom inom - toto vsetko su priklady porusenia manzelskej citoty.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  15:41:23  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
dakujem mato,

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 15 apríl 2008 :  18:46:04  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
ja tiez dakujem

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

arch.raziel

Odoslaný - 16 apríl 2008 :  15:13:39  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: arch.raziel  Pridať arch.raziel do zoznamu priateľov
este by som dodal, ze homosexualitu ani z biblickeho hladiska nemozes povazovat za chorobu. a tu je moje odovodnenie: Boh v celej Biblii nikoho za chorobu netrestal. Preco by potom znicil cele mesto, kde su ludia "postihnuti" chorobou?

I amar presstar aen, han mathon ne nen, han mathon ne chae a han noston ned ‘wilith

Krajina: Italy  ~  Počet príspevkov: 76  ~  Člen od: 26 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 16 apríl 2008 :  18:55:15  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
to znamena že homosexualita je ale rozhodnutie človeka

janka

Odoslaný - 17 apríl 2008 :  12:08:10  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
to znamena že homosexualita je ale rozhodnutie človeka

Pôvodne zaslal alesko - 16 apríl 2008 : 18:55:15

ale co potom ti, ktori tvrdia, ze sa tak citili vzdy?

u nich je to choroba podla mna a keby sa im nenatiskalo, ze je to normalne nemuseli by tak zacat aj zit...co je potom rovne ich rozhodnutiu a su zan aj zodpovedny...ked sa im klame do oci a oni tomu uveria, su podla mna na tom potom este horsie a trpia navyse aj depresiami, zavislostami a pod...keby sa im povedalo, ze to normalne nie je a ked tak zacnu zit budu este nestastastnejsi, ze napriek tomu ze su homosexuali ich Boh miluje a On ma moc ich aj urobit stastnymi, dokonca vnutorne uzdravit...proste homosexualny zivot je porusovanie prikazania nezosmilnis, tak isto ho mozu porusovat aj heterosexuali

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

arch.raziel

Odoslaný - 17 apríl 2008 :  12:31:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: arch.raziel  Pridať arch.raziel do zoznamu priateľov
mozes mi, Janka, povedat, o aky druh choroby presne ide?

I amar presstar aen, han mathon ne nen, han mathon ne chae a han noston ned ‘wilith

Krajina: Italy  ~  Počet príspevkov: 76  ~  Člen od: 26 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 17 apríl 2008 :  16:32:56  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal arch.raziel - 17 apríl 2008 : 12:31:03

Väčšina ludí ju volá homosexualita :)... Ale ako už Janka písala skôr v tejto téme. Neverím tomu že ak sa niekto opýta 6 ročného Peťka, že kto sa mu páči v škole, tak že povie Jožko. A pritom môže byť homosexuál v budúcnosti.
Zlomová je hlavne puberta. Človek sa narodí z určitým vzhľadom tela a hormónmi, ktoré ho predurčujú k tomu aké je pohlavie. To že začne uvažovať v budúcnosti že sa mu asi páči rovnaké pohlavie, je bud vplyv okolia celkovo, alebo (neviem ako sa to volá) poznám (z videnia) ženu, ktorá ak sa nemýlim nemá vaječníky a je trochu menšieho zvrastu a z prvého pohladu vyzerá trochu ako chlap. Ale tiež ak sa nemýlim tak sa rozhodla že vo viacerých veciach je podobná viac žene. A bola ako žena vychovávaná tak nepriahla po zmene. V takomto prípade ide vlastne o vrodenú chorobu, pri ktorej to rozhodnutie môže byť teoreticky rôzne. Ale zase sa len sám človek rozhodne.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 18 apríl 2008 :  08:58:37  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal arch.raziel - 17 apríl 2008 : 12:31:03

homosexualita...ale rozlisujem medzi nou a homosexualnym spravanim...to uz choroba nie je...pociatkom tohto spravania moze byt homosexualita, ale aj nemusi (moze to byt napr. zavislost od sexu)

yyyno

Odoslaný - 04 máj 2008 :  15:09:18  Zobraziť profil  Pridať yyyno do zoznamu priateľov
citácia:
ked citam Bibliu, tak ja tam nevidim potlacanie zien, skor naopak...nech ma niekto opravi ak klamem, ale Biblia je prelomova kniha co sa tyka co i len spominania zien v dobrom svetle

Janka verím ti, že neklameš, len sa veľmi mýliš,
Veď ani homosexualitu žien Biblia nepozná , pretože mužom - pisateľom nestáli za to aby sa nimi zapodievali, ešteže že je tam bezbožná Pieseň Šalamúnova.
citácia:
ktorý by sa cudzoložstva dopustil so ženou niečiou... smrťou umrie cudzoložník aj cudzoložnica. Kto by obcoval s nevestou svojou, smrťou umrú obidvaja. Kto by sa schádzal s pohlavím mužským, ako so ženou... smrťou umrú obidvaja... A kto by si vzal ženu aj jej matku.... ohňom spália jeho aj ich.... Kto by obcoval s hovädom smrťou umrie a hovädo zabijete.... Kto by videl hanbu sestry svojej a ona tiež by videla jeho hanbu, vyhladení budú pred očami synov ľudu svojho... Kto by spal so svojou ženou v čase jej nemoci (menštruácia) a obnažil by jej hanbu a ona by ukázala krvotok svoj, vyhladení budú obidvaja.... Muž alebo žena, ktorí by mali ducha čarodejného a veštiaceho smrťou umrú, kamením ich uhádžete. 3. Moj. kap.20. Čarodejnicu nenecháš nažive! 2. Moj. 22.18. ... ak by nebolo nájdene panenstvo dievčaťa (pri sobáši) Vtedy vyvedú dievča ku dverám jej otca a uhádžu ju kamením... 5. Moj. 22:21 Bolo by dievča, panna zasnúbene mužovi, našiel by ju niekto v meste a bol s ňou (znásilnil by ju ) Vyvediete obidvoch k bráne mesta toho a uhádžete ich kamením. 5. Moj. 22.23

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 357  ~  Člen od: 30 jún 2007  ~  Posledná návšteva: 06 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 04 máj 2008 :  15:29:44  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Tymto upozornujem uzivatela yyyno na porusovanie pravdidiel prispievania, tym ze znevazuje Bohom inspirovanu knihu Biblie. Este jedna takato urazka a budem nuteny pozastavit vase prispievanie.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 05 máj 2008 :  16:15:24  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
citácia:
este by som dodal, ze homosexualitu ani z biblickeho hladiska nemozes povazovat za chorobu. a tu je moje odovodnenie: Boh v celej Biblii nikoho za chorobu netrestal. Preco by potom znicil cele mesto, kde su ludia "postihnuti" chorobou?

Pôvodne zaslal arch.raziel - 16 apríl 2008 :  15:13:39

- No.., chorobu mozes mat ale nemusis sa podla nej spravat. Homosexual nemusi mat pomer s muzom, rovnako ako napr. aj zoofil nemusi mat pomer so zvieratom...

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

yyyno

Odoslaný - 08 máj 2008 :  20:27:05  Zobraziť profil  Pridať yyyno do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal arch.raziel - 16 apríl 2008 : 15:13:39

- No.., chorobu mozes mat ale nemusis sa podla nej spravat. Homosexual nemusi mat pomer s muzom, rovnako ako napr. aj zoofil nemusi mat pomer so zvieratom...

Pôvodne zaslal Pierre - 05 máj 2008 : 16:15:24

Su ludia, ktori dostali pri narodeni "do vienka" taku genovu vybavu ktora ich predurcuje pachat zlo. Agresivita- majetnitcvo- pedofilia- zoofilia-homosexualita- nekrofilia, su podla mna z velkej casti dosledky, nechceneho daru.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 357  ~  Člen od: 30 jún 2007  ~  Posledná návšteva: 06 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 08 máj 2008 :  23:54:50  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
svojim sposobom si povtrdil nauku o dedičnom hriechu

yyyno

Odoslaný - 10 máj 2008 :  14:30:59  Zobraziť profil  Pridať yyyno do zoznamu priateľov
citácia:
svojim sposobom si povtrdil nauku o dedičnom hriechu

Pôvodne zaslal alesko - 08 máj 2008 : 23:54:50

Z biblickeho textu vyplyva, ze dedicny hriech, treba brat vazne. Su v nom aj verse, ktore hovoria o tom, ze nemozno trestat synov za previnenia otcov. Ale ak sa to zoberie z tej strany ako si naznacil, je to tak, hriesne spravanie moze byt dedicne.

Slayer

Odoslaný - 11 máj 2008 :  18:10:37  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
Tolerantni...nenormalne....az to cloveka udivuje...vsetci...najtolerantnejsi na svete....hanba vam, je to ich vec, ja sice nie som homosexual, no neodsudzujem ich
KTO VAM DAVA PRAVO?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 445  ~  Člen od: 06 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 03 júl 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 11 máj 2008 :  18:37:51  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Tolerantni...nenormalne....az to cloveka udivuje...vsetci...najtolerantnejsi na svete....hanba vam, je to ich vec, ja sice nie som homosexual, no neodsudzujem ich
KTO VAM DAVA PRAVO?

Pôvodne zaslal Slayer - 11 máj 2008 : 18:10:37

Mi ich nesúdime ale upozorňujeme, ako správny kresťania by mali, na to že páchajú hriech.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 11 máj 2008 :  19:51:28  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
KTO VAM DAVA PRAVO?

človeka nikto neodsudzuje, odsudzuje sa tu len prevadzkovanie homosexualneho, teda sex medzi dvomas ludmi rovnakeho pohlavia, lebo to nie je v poriadku....ale je zaujimave ked cirke v hlasa že knaz ma žiť v celibate, všetci tu bojujete, že je to porti prirode a že človek potrebuje sexovať to je v pohode, ale ked sa deje niečo ine proti prirode tak je cirkev zla, že na to upozornuje? alebo dvojaky meter, že keby cirkev HS prijimala normal v pohopde tak by zase bola zla za to?
odsudzuješ to, že cirkev bojuje proti prejavom zvtratenosti, či ti je to jedno, hlavne že si môžeš kopnuť do Cirkvi?

arch.raziel

Odoslaný - 13 máj 2008 :  09:15:26  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: arch.raziel  Pridať arch.raziel do zoznamu priateľov
ak si vezmes, samci niektorych druhov zvierat pri nedostatku samic vybijaju svoju pohlavnu energiu medzi sebou. a su dokonca druhy, napriklad kosatky, delfiny a pod., kde ziju samce pohlavne medzi sebou bezne, bez pricin. a teraz mi povedz, alesko, co z toho je podla Teba konkretne proti prirode?

Azuritko

Odoslaný - 13 máj 2008 :  10:25:09  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
ak si vezmes, samci niektorych druhov zvierat pri nedostatku samic vybijaju svoju pohlavnu energiu medzi sebou. a su dokonca druhy, napriklad kosatky, delfiny a pod., kde ziju samce pohlavne medzi sebou bezne, bez pricin. a teraz mi povedz, alesko, co z toho je podla Teba konkretne proti prirode?

Pôvodne zaslal arch.raziel - 13 máj 2008 : 09:15:26

A vedeli by ste udať aj percentuálne v akom množstve sa takéto extrémi vyskytujú? V prvom rade tie pudy ktoré pri nedostatku samíc, to človek môže ovládať a zviera vtedy možno ani nerozoznáva samca od samice.
A že by niektore druhy samcou žili pohlavne medzi sebou bežne, to sú podla mňa extrémy, ktoré sa vyčleňujú z normálneho a to bežne bude tak desatina %-ta si myslím.
Ale ako sú proti prírode dvojhlavé zvieratá, tak sú proti prírode homosexuálne vzťahy. Je to veeelmi zriedka sa vyskytujúci jav, ale na tolko zvláštny, že pri jeho výskyte sa o to zaújma vždy televízia, takže sa niekomu môže zdať že to je bežné. Ale čísla určite hovoria inak.

Rímskokatolík

Ales

Odoslaný - 13 máj 2008 :  11:30:11  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
rozmyslam že kosatky a delfiny...no neviem ich sposob rozmnožovania...takže vyjadrim sa skor k zvieratam pozemskych kde mam istotu že sa rozmomnožuju podobnym sposobom ako človek.

pripajam sa k azuritkovi, človek ma možnosť svoj sex. pud ovladať a to je rozdiel, a navyše si aj uvedomuje rozumovo svoje konanie, na rozdiel od zvierat. Preto človek sa zodpoveda aj za svoje činy, zviera nie. Ale to že sa to deje, neznamena že to je správne. Nezabudaj že všetko skazil hriech a ten priniesol smrť, a nekorektne spravanie.

a viem že sa take deje, mal som kedysi kocura ktory robil to iste. a mam aj psa, ktory niekedy zvlaštne rieši taketo situacie

yyyno

Odoslaný - 13 máj 2008 :  20:01:33  Zobraziť profil  Pridať yyyno do zoznamu priateľov
citácia:
.najtolerantnejsi na svete....hanba vam, je to ich vec,

Slayer. Mam niekolko znamych s touto orintaciou a ani by ma nenapadlo v priamom kontakte, alebo poza chrbat, co i len naznacit nejake pohrdanie a odsudzovanie nimi. Ina vec je v nesosobnom fore vyjadrit nazor na homosexualitu. a nemozem s tebou suhlasit, ze je to len ich vec, extremna promiskuita geyov. rozsirila HIV do celej populacie. Je okolo nich pomerne viac kriminality a co vychova potomstva. Skratka, je to nechcene vybocenie z normalu, ako aj v inych pripadoch, preto som proti trestu smrti.

Slayer

Odoslaný - 13 máj 2008 :  22:05:50  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
HIV s homosexualitou nesuvisi. Je tam o nieco vyssia sanca pretoze anus nie je prisposobeny pre pohlavny styk, narozdiel od vaginy. Preto sa niektore choroby prenasaju touto cestou lahsie. Ale aj pri heterosexualnom styku je toto nebezpecenstvo skoro rovnake - to vam potvrdi kazdy lekar.

Co sa kriminality tyka, ale no tak prepacte ale to je smiesne aby sme kriminalitu spajali so SO.

Alesko: Nie, keby cirkev pristupovala k HS normalne, nepoburovalo by ma to.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 445  ~  Člen od: 06 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 03 júl 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 13 máj 2008 :  22:09:13  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
KTO VAM DAVA PRAVO?

Mi ich nesúdime ale upozorňujeme, ako správny kresťania by mali, na to že páchajú hriech.

Pôvodne zaslal Azuritko - 11 máj 2008 :  18:37:51

Myslim ze o tom vedia...no neprestali.

Strana: z 6 Previous Topic: Izrael - Juda či Samaria? Téma Next Topic: Chocholouskove vtipy  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06