Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Teológia tela - otázky
 Manželka odmieta sex
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ako daleko je prilis daleko? Téma Next Topic: manžel odmieta sex
Strana: z 6

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 27 november 2007 :  09:31:00  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

- Ano a niektori zasa hlasaju skoro opak. A vsetci maju imprimatur. Cize mozem si vybrat .

Vies vobec, co znamena nihil obstat a imprimatur? Asi nie, ked pises, co pises...

Navyse skoro opak nehlasaju. Ide skor o "znovu potvrdenie a súčasne prehĺbenie tradičného učenia o zmysle manželstva (a jeho usporiadaní) z pohľadu vnútorného života manželov...“ (Jan Pavol II. 10.10.1984)

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 27 november 2007 :  11:03:17  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
- Je to schvalene a preslo to cirkevnou cenzurov...

- Hehe, Matko, posielal si mi sukromne spravicky, kde si poukazoval na nazlucitelne rozdiely v tych dvoch knihach . Uz kasli radsej na to.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 27 november 2007 :  11:22:02  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Manzelstvo je slobodne. Ano, ale manzelstvo je slobodne tym, ze obaja don celkom slobodne vstupili. No potom uz nie je sloboda. Preto sa aj po sobasi vzdy hovorilo a dodnes hovori, ze uz nie si slobodny, ale si zenaty/vydata. Cize doslo ku strate slobody, a to bol ten stary princip vdaka comu manzelstvo mohlo fungovat. Dodnes sa tak sice este hovori, ale ten rozdiel sa v skutocnosti uz vytratil, dnes su manzelia slobodni aj po sobasi, kazdy si moze robit co chce. A tu je jeden z korenov nestastia. Telo je rozdelene, jednotlive udy si mozu robit co chcu.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 27 november 2007 :  11:35:55  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pierre, ked budeš manželom, potom sa môžeš k tomu vyjadrovať, oki? potom sa nam aj pochvališ, či zvladaš plniť všetky manželske povinnosti a či sa ti do nich chce s rovnakou chutovou ako do tejto jednej, o ktorej sa bavime.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 27 november 2007 :  12:23:53  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
pierre nie som proti sexu,patri to k manželstvu to určite, ale tak ako to mMato povedal otomanovi, manžestlvstvo ni ej eo tom, aby som legalne pred Bohm si mohol sexovat kolko sa mi chce a kedykolvek sa mi chce. Vieš je tu aj ten druhy clovek v manželstve, ktoreho treba milovat a rešpektovat a ty si tot zatrial neuvedomuješ.
Manželstvo je totiž o laske a nie o sexe.
Laska neni o sexe ale o milovani
Sex nie je podstatou vztahu, ale laska.
Milovanie je len určitou formou prejavu lasky, pri ktorom dochadza akj k plodeniu deti(teda malo by, ale to je predovšetkym v Božích rukach).
Laksa to nie je sex, laska to je predovšetkym rozhodnutie milovať toho druhého.
A čo sa týka milovania, ty sa nemáš milovať s manželkou preto, že tebe sa to páči, ale ty by si mal milovať manželku, pretože jej sa to páči(a je to vyjadrenim lasky k nej).

Pôvodne zaslal alesko - 26 november 2007 : 18:49:01

- dalej uz necitam, tato tema je tymto pre mna skoncena ....

- vyborne Alesko, toto sa mi velmi paci !..... mas u mna velky BOD ! ....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 27 november 2007 :  12:24:20  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Manzelstvo je jedno telo. A niekto nam naznacuje, ze prava ruka ci noha ma vraj pravo povedat hlave: Nie. Ten stary vyrok diabla - Nie, nebudem sluzit, nebudem sa obetovat. Lenze manzelstvo medzi muzom a zenou je obrazom spojenie medzi Kristom a cirkvou, medzi Bohom a ludmi. Sice aj Bohu mozeme povedat Nie. Ale tu sa nehovori o prave, ale o moznosti. Mame teda moznost Bohu povedat Nie, ale doslova pravo na to nemame, je to hriech. Toto je povodny model katolickeho manzelstva, od ktoreho sa upustilo a hladaju sa nove modely.

Manzelia su jedno telo a muz tam tvori hlavu, to vsetci vieme. Ale ci azda prava ruka alebo noha ma pravo hlave povedat Nie? To by potom bolo chore telo, teda chore manzelstvo. Telo je velmi chore vtedy ak udy maju slobodu a nie su hlave podriadene, ze si robia co same chcu.

Ruka ci noho moze oznamovat hlave ze je unavena, a prosit nech jej da oddych, a dobra hlava jej ten oddych iste da, ale musi to byt vzdy aj vola hlavy, nie ze jednostranne a autoritativne si prava ruka len tak zahlasi: Nie. To je chore, vzdy to musi byt vzajomne so suhlasom hlavy. A moze sa aj kludne stat, ze na tu prosbu hlava povie ruke: este chvilku vydrz. A vtedy ma ruka hlavu posluchnut, priniest tuto obetu, a nie povedat to diabolske Nie. Ale iste by to nemalo byt zo strany hlavy prvidlom, ze bude presilovat svoje telo, vynimka moze byt, ale pravidlo rozhodne nie. Telo, ktore sa prilis presiluje, ochorie.

Pierre

Odoslaný - 27 november 2007 :  12:25:27  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Suhlasite, katolici, s tymto opisanym modelom manzelstva, alebo mate vyhrady?

Ales

Odoslaný - 27 november 2007 :  12:29:07  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
milan aj pre mna tema skoénčila..... lebo pierre sai neuvedomuje čo tu píšeme a stale si mysli že všetci sme autička a on jediny je liatadielko.

čo sa tyka toho Bodu: neteší ma to že som ho u teba ziskal, ale že si ma povzbudil, že idem dobrou cestou a za to ti dakujem. a dufam, že manželstvo, až na niektore veci, by mohla byt tema kde by si skor ty mna mohol viesť. Možno to budem aj potrebovať ked budem mať ženu a deti.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 27 november 2007 :  12:35:13  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Alesko: Stale ti hovrim, ze tuto temu som si zalozi s istym zamerom, kde si chcem nieco pisat. Toto je moja tema, ak chces mozes sa vyjadrit k tomu co som napisal, ak nechces, tak tu, prosim, prestan ustavicne otravovat. OK?

Ales

Odoslaný - 27 november 2007 :  12:39:15  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no na jasnu otazku sxom ti jasne odpovedla a nielen ja.... takže bnechapem prečo stale oživuješ a tvariš sa jak slepy za rohom....

Mato

Odoslaný - 27 november 2007 :  12:43:04  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Lenze manzelstvo medzi muzom a zenou je obrazom spojenie medzi Kristom a cirkvou, medzi Bohom a ludmi.

Pôvodne zaslal Pierre - 27 november 2007 :  12:24:20

Vyborne. A teraz, co bolo podstatou Kristovho posobenia na zemi?

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 27 november 2007 :  12:48:53  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
alesko: Lebo ja chcem pokracovat dalej. Teraz to uz nie je o sexe, prenasam sa dalej, na celu podstatu manzelstva. Asi zalozim novu temu, kde na uvod napisem: Vyjadrujte sa len k napisanemu, alebo mlcte.

Pierre

Odoslaný - 27 november 2007 :  12:50:09  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Mato: Obeta.

Ales

Odoslaný - 27 november 2007 :  12:53:37  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
alesko: Lebo ja chcem pokracovat dalej. Teraz to uz nie je o sexe, prenasam sa dalej, na celu podstatu manzelstva. Asi zalozim novu temu, kde na uvod napisem: Vyjadrujte sa len k napisanemu, alebo mlcte.

Pôvodne zaslal Pierre - 27 november 2007 : 12:48:53

aj ty si ignoroval ked som sa vyjadroval k teme ..... nepôjdeš radšej prikladom nabuduce?

Pierre

Odoslaný - 27 november 2007 :  15:54:15  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Takze som predsa len k danej veci zalozil novu temu: Katolícke manželstvo:
http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=1790

A tu mozeme pokracovat uz len tak volne, aj o inom

Pierre

Odoslaný - 27 november 2007 :  15:57:21  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Alesko:
môžeš porušiť, prečitaj si CIC

- Fajn Alesko, ideme na to. Vedel by si, prosim, to aj lepsie upresnit kde v CIC sa nachadza to o tom ako ja laik porusujem spovedne tajomstvo?

Ales

Odoslaný - 27 november 2007 :  17:00:08  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
dakujem že ignoruješ poznamku o novej teme

Pierre

Odoslaný - 27 november 2007 :  17:05:14  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Niet za co, Alesko . Ked uz si to tu zahadzal, mozes to tu zahadzovat aj nadalej...

Pripadne, mozes novu temu k danej veci zalozit aj sam. Ja ta tam navstivim, neboj

Ales

Odoslaný - 27 november 2007 :  17:21:41  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ty si lenivy, ja som lenivy

Pierre

Odoslaný - 27 november 2007 :  18:11:35  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Povedz ako chces aby sa ta tema volala a ja ti ju zalozim.

Ales

Odoslaný - 27 november 2007 :  18:33:38  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
mne je jedno, ide o to či ty maš zaujem v nej komunikovať.

Pierre

Odoslaný - 27 november 2007 :  18:42:45  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
To hodne zalezi od tvojho spravania, ci budem komunikovat.
A chces tam pisat len o tom spovednom tajomstve, ktore maju len laici, alebo o spovednom tajomstve vseobecne cize aj o knazoch? Lebo nukaju sa mi taketo dve moznosti nazvu:

1 Spovedne tajomstvo
2 Spovedne tajomstvo laikov

Ales

Odoslaný - 27 november 2007 :  19:07:36  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
mam na haku nazov ktory tomu daš.....a vidim že szase debata s tebou bude o ničom..... lečbo sa zase predvadzas

Pierre

Odoslaný - 27 november 2007 :  19:14:50  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Ved ale chcem vediet o com tam ides pisat. Ci aj o tajomstve knazov, alebo len o laikoch?

Ales

Odoslaný - 27 november 2007 :  19:20:57  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no ty si to chcel ....ty len nevieš najsť v CIC slovíčko "exkomunikácia"

Strana: z 6 Previous Topic: Ako daleko je prilis daleko? Téma Next Topic: manžel odmieta sex  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06