|
Odoslaný - 31 august 2007 : 11:06:08
|
citácia: Pán Pierre, Panna Mária žiadala zasvätiť RUSKO a to pseudopápeži neurobili, aby si ekumenicky a politicky nenahnevali pravoslávnych a postsovietskych politikov. Urobil to iba Pius XII. , žiaľ bez všetkých biskupov, ale on aspoň spomenul Rusko a na to vydal exkomunikáciu všetkých , ktorí aktívne šírili komunizmus. Vaši pseudopápeži túto exkomunikáciu zrušili. Pôvodne zaslal Oliver Oravec - 31 august 2007 : 09:51:07
A Šašulníku, tento příspěvek se Ti nezdá ani hloupý (postrádající logiku - pan Oravec věří že má spolu s některými lepší výklad motivů jednání posledních papežů než oni sami a celá církev), ani drzý (útoky na církev a její představitele)?  ) |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 31 august 2007 : 12:03:21
|
A ty mas samozrejme ten spravny vyklad motivov konania poslednych papezov Ty si bol ich spovednikom ! Rad by som bol aby si si odpustil vyrazy ako cela Cirkev Ty nie si nikym povereny hovorit co cela Cirkev uznava alebo neuznava Ty si sa pytal kazdeho clena Cirkvi ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 31 august 2007 : 12:44:55
|
citácia: A Šašulníku, tento příspěvek se Ti nezdá ani hloupý (postrádající logiku - pan Oravec věří že má spolu s některými lepší výklad motivů jednání posledních papežů než oni sami a celá církev), ani drzý (útoky na církev a její představitele)?    ) Pôvodne zaslal rad.ek - 31 august 2007 : 11:06:08 Ten príspevok, až na tých pseudopápžeov je to OK.
Mons. O. Oravec je katolík. Rovnako ako ja a ty.
Mimochodom, ja s ním v niektorých tvrdeniach nestotožňujem. |
|
|
|
Odoslaný - 31 august 2007 : 18:50:53
|
citácia: Mons. O. Oravec je katolík. Rovnako ako ja a ty. Pôvodne zaslal sasulnik - 31 august 2007 : 12:44:55 Ako Ty a ja?. Ani Ty neuznavas papeza? Ja uznvam. Tak ako moze byt taky ako ja?
A mimochodom, katolika nerobi katolikom to, ze navonok hlasa, ze je katolik. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 august 2007 : 19:06:20
|
Som prekvapený , že pán Mato sa považuje za katolíka . Nuž, dnes sa nazýva kdekto katolíkom. |
Počet príspevkov: 122 ~
Člen od: 10 august 2007 ~
Posledná návšteva: 03 marec 2008
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 august 2007 : 19:11:18
|
Sasulnik: Hmm, jasne . Pan Oravec neuznava papeza, neuznava zbor kardinalov, neuznava cirkevnu hierarchiu... Zaklada si vlastny zbor biskupov a knazov, teda vlastnu cirkev. No proste katolik ako kazdy iny..  |
|
|
|
Odoslaný - 31 august 2007 : 19:45:17
|
Ak páni Mato a Pierre sú katolíkmi , tak ja som kabalistom ako Madonna. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 august 2007 : 20:17:19
|
Amerika: Ty nie si nikym povereny hovorit co cela Cirkev uznava alebo neuznava
- Ak napr. opakuje to co hovori katechizmus, potom sa da povedat, ze to hovori cirkev.
Ty si sa pytal kazdeho clena Cirkvi ?
- Hmm, touto logikou by sme potom ozaj nemohli povedat nic z toho co uci - hovori cirkev, lebo sme sa nepytali kazdeho jej clena . Akurat ze nasa cirkev nie je ludovodemokraticka, u nas teke pravidlo neplati .
Sasulnik: Ten príspevok, až na tých pseudopápžeov je to OK.
- Hehe, no z toho jeho celeho prispevku su OK iba tie uvodne slova: "Panna Mária žiadala zasvätiť RUSKO", a tu to konci, dalej to uz OK nie je 
Oliver: Som prekvapený , že pán Mato sa považuje za katolíka .
- Jasne, ten titul by mal Mato a rad dalsich, vratane papaza a kardinalov, odovzdat vam. Hej, hej, vieme 
Nuž, dnes sa nazýva kdekto katolíkom.
- Veru, dokonca aj pan Oravec...
Ak páni Mato a Pierre sú katolíkmi , tak ja som kabalistom
- Potom by ste mali bezat medzi svojich sukmenovcov - kabalistov, sedevakantistov a kludne aj inych istov, to je vase. Co tu este robite? 
|
|
|
|
Odoslaný - 31 august 2007 : 20:26:13
|
Pán Pierre, Chcem Vás obrátiť na katolícku vieru, ktorú ste odhodili v prospech ekumenického modernizmu. Viem , že je aj nezavinená nevedomosť, ale tá sa Vás asi netýka. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 august 2007 : 21:02:47
|
citácia: Pán Pierre, Chcem Vás obrátiť na katolícku vieru, Pôvodne zaslal Oliver Oravec - 31 august 2007 : 20:26:13 Nuz aj tak sa da utiect z diskusie a namiesto toho zautocit na oponenta.
Prosim, nesnazte sa nas obracat na vieru, ktoru oznacujete za katolicku. Aj tak robite Cirkvi dost zle a netreba, aby ste zvadzali na neposlusnost este dalsich. Z tohoto dovodu by som Vas prosil, aby ste prestali prispievat na katolickom fore, ktore sluzi aj hladajucim a nezorientovanym katolikom, cize na tomto. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 september 2007 : 12:14:41
|
Tomu kluciarovi , ako aktivnemu charizmatikovi chyba diskusia s heretikmi Po koncile modernisti vedu dialog a obijmaju sa s kazdym okrem katolikov Niekto ma potrebu vyznavat vieru ekumenizmu a niekto vieru katolicku Ak ti to tak vadi , tak naco s otcom Oravcom diskutujes ? ked sa ti nepaci nediskutuj Kto chce nech diskutuje Zacinas sa hrat na velkeho arbitra pravovernosti |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 01 september 2007 : 13:54:32
|
|
|
Odoslaný - 01 september 2007 : 14:02:14
|
citácia: Pán Pierre, Chcem Vás obrátiť na katolícku vieru, ktorú ste odhodili v prospech ekumenického modernizmu. Viem , že je aj nezavinená nevedomosť, ale tá sa Vás asi netýka. Pôvodne zaslal Oliver Oravec - 31 august 2007 : 20:26:13
Takych co nas chceli obratit na "pravu vieru" tu uz bolo.., a zatial sme vsetkych poslali niekam. Ste na rade mily pan misionar . Smola, my hodlame zostat verni Rimu. Takze chodte si hlasat tie bludy sedevakantistickej sekty a obracat ludi na vasu "pravu" vieru, laskavo inde 
Vam podobni misionari, co z tohto fora nedobrovolne i dobrovolne odchadzaju, vacsinou odchadzaju na toto forum: http://www.milosh.sk/diskusie/ To je priam idealne miesto aj pre vas, tam ked zahlasite, ze neuznavate papeza ani kardinalov, pan Pavelba vas cely happy asi uvita slovami: "Vitaj brat moj" a zacne spievat Bohu oslavnu odu, ze nasial dalsieho cloveka, co ma rovnaky pohlad na vec. Bezte teda pan Oravec za svojim novym kamosom - pavelbom, velmi sa potesi 
|
|
|
|
Odoslaný - 01 september 2007 : 17:09:57
|
A este takto pan Oravec, nejlepsie ked tam poviete, ze ste katolik (na to nezabudnut), ktory prestal uznavat papeza i kardinalov, lebo pochopil, ze su to vsetci bludari... Vtedy bude Pavelba skutocne cely stastny, tiez je to pobludeny katolik, ktory rovnako neuznava papeza a cirkevnu hierarchiu a rovnako si mysli ze su to bludari. Takze s nim si budete iste vyborne rozumiet . A kto vie, mozno ho privediete aj k sedevakantistom, u neho je mozne vsetko  |
|
|
|
Odoslaný - 01 september 2007 : 17:13:36
|
Vie niekto, ci sa pri sluzeni omse p. Oravec modli za papeza, alebo tuto modlitbu vynechava? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 september 2007 : 19:17:45
|
Pán Mato, Už ste ma poprosil , aby som neprispieval, ale znova sa ma pýtate, či v Kánone sa modlím za pápeža. Odpoveď: Za pápeža sa nemôžem modliť, lebo nemáme pápeža, nakoľko Ratzinger je arcibludár. Ja ho spomínam v spomienka za živých, aby sa navrátil do Katolíckej cirkvi z ktorej automaticky vylúčil pre svoje herezy Mimochodom, on bol "konsekrovaný" podľa nového rítu a tak neverím , že je biskupom Ríma a tým pádom pápežom. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 september 2007 : 19:50:34
|
citácia: Pán Mato, Už ste ma poprosil , aby som neprispieval, ale znova sa ma pýtate, či v Kánone sa modlím za pápeža. Pôvodne zaslal Oliver Oravec - 02 september 2007 : 19:17:45 Ja som sa sa ale nepytal Vas.
Ked ste sa uz ale znova zapojili, len ste potvrdili to, co som tusil a sice ze sa dopustite aj tohoto schizmatickeho aktu. Uz papez Pelagius I. vyhlasil, ze vynechanie tejto modlitby (una cum famulo) je ekvivalentom vyhlasenia toho, ze ste mimo Cirkev. Comu Vy osobne verite, alebo neverite a koho ste vyhlasili za bludara (na co mimochodom nemate ziadne pravo) nie je podstatne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 september 2007 : 06:33:16
|
Pán Mato, Nechcite , aby som Vám citoval mnoho výrokov Otcov Cirkvi, korí učia, že spomenúť v "una cum famulo tuo" v kánone sv.omše heretika znamená vzývať Pána Boha , aby Cirkev bola zjednotená s heretikom , čo konštituje sacrilegium, čiže svätokrádež. Bolo by to to isté, ako keby ste spomenuli v kánone : "una cum famulo tuo Martin Luther". V slovenčine tá veta zneje:" "..ráč ju (Cirkev)zjednotiť so služobníkom svojim Martinom Lutherom". Je nekatolícke považovať bludára za katolíka a tobôž nie za pápeža. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 september 2007 : 08:57:42
|
citácia: Je nekatolícke považovať bludára za katolíka a tobôž nie za pápeža. Pôvodne zaslal Oliver Oravec - 03 september 2007 : 06:33:16 Az na to, ze Vy nemate ziadne pravo papeza za heretika vyhlasit. osobujete si pravo, ktore Vam nenalezi a myslite si, aky ste dobry katolik. Preto by sam Vas este raz poprosil neprispievat do tohto fora. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 september 2007 : 12:08:15
|
Prečo neprestávate ma označovať za bludára, schizmatika atď. Ja sa potom nemôžem vyhnúť mojim odpovediam. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 september 2007 : 12:20:53
|
citácia: Prečo neprestávate ma označovať za bludára, schizmatika atď. Ja sa potom nemôžem vyhnúť mojim odpovediam. Pôvodne zaslal Oliver Oravec - 03 september 2007 : 12:08:15 Ja naozaj neviem. Napr. ja Vás za schizmatika, heretika alebo apostatika nepokladám. Ja Vás zatiaľ pokladám za (tradičného) katolíka.
U niektorých je pohľad na Váš status príliš triviálny. Neuznávanie terajšej osoby na pápežskom stolci za pravú, väčšina katolíkov považuje automaticky za schizmu. Snažil som sa na to poukázať v jednej apologetickej téme. A dať jasný pohľad, na túto problematiku.
Paradoxne sa dajú označiť FSSPX skôr za schizmatikov ako Vy. |
|
|
|
Odoslaný - 03 september 2007 : 14:20:37
|
citácia: A ty mas samozrejme ten spravny vyklad motivov konania poslednych papezov Ty si bol ich spovednikom ! Rad by som bol aby si si odpustil vyrazy ako cela Cirkev Ty nie si nikym povereny hovorit co cela Cirkev uznava alebo neuznava Ty si sa pytal kazdeho clena Cirkvi ? Pôvodne zaslal amerika1 - 31 august 2007 : 12:03:21
Motivy jednání posledních papežů neznám, stejně jako pan Oravec. Ne rozdíl od pana Oravce se však netvářím, jako bych to věděl.
Celá církev v čele papežem podává k věření například učení o náboženské svobodě a o ekumenismu, které nám předkládá k věření jak v katechismu, tak v dekretech II.vat. Samozřejmě že tím nejsem pověřen ani já, ani ty. Jsem rád, že se shodujeme. Ovšem jsou v církvi i mimo církev někteří křesťané, kteří toto učení církve nepřijímají, a papeže i celou církev (mimo stejně smýšlejících) obviňují z bludu. |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 03 september 2007 : 14:26:08
|
citácia: [ Ja naozaj neviem. Napr. ja Vás za schizmatika, heretika alebo apostatika nepokladám. Ja Vás zatiaľ pokladám za (tradičného) katolíka. Pôvodne zaslal sasulnik - 03 september 2007 : 12:20:53
Zajímavá situace. Pan Oravec neuznává papeže, téměř v každém příspevku napadá učení církve předkládané nám k věření v katechismu. Některé z disutujících na tomto fóru, kteří papeže uznávají a učení církve jim katolickou církví předklakládané přijímají, nepovažuje za katolíky.
A ty pana Oravce považuješ za (tradičního) katolíka.
A například mě Mirca, Maťu, Pierra, .... za katolíky považuješ? |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 03 september 2007 : 14:28:23
|
citácia:
Motivy jednání posledních papežů neznám, stejně jako pan Oravec.
To je smutné , že nepoznáte motívy svojho pápeža. Potom je otázka: načo potrebujete pápeža, keď nepoznáte jeho intencie ? Ak pápež nemá v úmysle chrániť poklad katolíckej viery zrozumiteľný svojimi ovečkami, je tu problém. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 september 2007 : 14:44:12
|
Pan Oravec, prosim, neprekrucajte vyznam slov. Rad.ek reaguje na ich motivy ako u sukromnych osob, nie je ich spovednikom, vy to vsak obraciate, ako ze nevieme o co im ide ako nastupcom sv. Petra. Prosim, riadte sa Pravidlami prispievania. Dakujem. |
Veď ma, Pane, vo svojej pravde a uč ma, lebo Ty si Boh, moja spása, a v Teba dúfam celý deň. |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|