|
Odoslaný - 07 apríl 2005 : 17:20:54
|
hej mi vravel kamarat, ze to bol asi ten kostol...a riadna zima tam bola inak:) |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 apríl 2005 : 05:39:38
|
quote: Pôvodne poslal janka
hej mi vravel kamarat, ze to bol asi ten kostol...a riadna zima tam bola inak:)
ved to musela, uz len z toho nazvu:) Iste Ta vsak hriala Panova pritomnost a Laska:) |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 apríl 2005 : 08:32:41
|
nase spolocenstvo tam zacinalo svoje chvalove stretka, no a poviem vam v novembri, decembri tam byvali zarosene okna znutra - kosa jak v ruskom filme. a este jedna vec - kostol nema vezu, ale mal len ju komunisti dali zvalit, aby nekonkurovala slavinskemu pamatniku. |
|
|
|
Odoslaný - 08 apríl 2005 : 16:01:27
|
Ahoj, tak toto bude moje svedectvo. Inak mi radili aby som si svoje prezivania s Bohom zapisoval, tak sa na to aj vrham . Je to take zhustene, mozno to niekomu pomoze, mozno porovi, kedze sa pozname z vysokej a momentalne trosku nevie pochopit co sa to so mnou stalo .
Je sasulnik - ty ma citujes, az teraz som si vsimol na Blumental uz skoro vobec nechodim. Tak Ti teda odpoviem mailom, ak chces potom to zverejni. Ale je to dost osobne, preto bez tvojho suhlasu to nenapisem, nie ze by som sa hanbil za svoje nazory alebo ich nebodaj tajil (Ved som preukazal velku davku odvahy, ist proti prudu. ).
|
Počet príspevkov: 228 ~
Člen od: 13 december 2004 ~
Posledná návšteva: 01 september 2005
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 apríl 2005 : 11:53:53
|
nasmu otcovi na nebesiach nic nie je nemozne...napisem neskor ked bude cas co mi zas pomohol...tak len vam na povzbudenie zatial takto kratko, ze mas boh je naozaj nasim bohom...neopusta, je verny, zlutuva sa, stara sa o nas, uci nas...on moze vsetko!vdakaaaa nebesky otec:) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 apríl 2005 : 23:51:59
|
mno pisem teda:) ako minuly semester som pisala svedectvo ze mi pan pomohol so seminarkou...teraz to spravil zas:)...nemohla som prist na vysledok...bolo uz pol druhej rano, mala som ten den prezentovat a navyse este pisomka...boli to sice na ucenie len tri strany...mno ale boli...kedze som nemohla prist na ten vysledok,chcela som povedat na prezentacii, ze som nedospela k vysledku...este som si precitala to na pisomku...no premslala som , ze tam ani nepojdem...tak som o nejakej tretej isla spat...rano som sa zobudila a rozhodla sa este zmenit nieco co som si chcela vytlacit na folie...a vtedy zas mi pan poradil ako dostat ten vysledok...:)...tak som teda svoj poviodny zamer zmenit foliu naplnila ovela lepsie ako som povodne chcela:)...a aj na pisomke som vedela...teda nato ze som sa tomu venovala malo...ale este cakam na vysledok...uvidim:)... vdaka ti pane, ze pomahas ked sme bezradny:) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 apríl 2005 : 13:29:58
|
vcera som mala skusku z fyziky...a kedze som sa velmi nepripravovala, spravila som si nejake tahaky...cestou do skoly som o tom premyslala...odohraval sa vo mne boj, ci ich potom pouzit alebo nie...a tak som panovi povedala, ze viem, ze by som nemala, ale ked by to bolo len na mne tak to spravim...tak som ho poziadala, aby nieco spravil,aby som tie tahaky nepouzila, lebo moja tuzba pouzit ich bola velka...a on spravil:)...prisla som do ucebne kde to malo byt a tam ziadny spoluziaci...bolo mi to divne...chvilu som pockala potom som sla na katedru, ci tam nieje nejaky oznam o skuske, ale nic....vratila som sa spat a stale nikoho...telefon som zo sebou nemala, takze som sa pobrala spat na intrak...potom som sa dozvedela, ze skuska nebola o 12,00 ako som tam dosla ja, ale o 13,00...bola to dolezita skuska, potrebujem ju urobit, ale verim, ze pan to pouzije este na lepsie veci, ako skoncit skolu uz tento skolsky rok... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 apríl 2005 : 21:27:07
|
Janka, Janka, to este v 5. rocniku pouzivas tahaky? Nam sa to na skole nedalo pouzit uz v druhom rocniku. Ale povzbudenie pre Teba:Ked som statnicovala - "hodili" sme 1 Zdravas so spoluziakmi pred vstupom do statnicovej miestnosti. A vies co sa mi stalo? Tak z jedneho predmetu som dostala otazku a na nu maximalne okno /pricom som nemala problemy s oknami/-rovno som cakala, ze ma vyhodi, ale nevyhodil/on ma stale vyhadzoval zo skusok, cviceni/,z dalsieho predmetu som dostala 1 otazku, ktoru som si povedala, ze sa ucit nebudem, lebo si ju aj tak nezapamatam/same roky/ - odpovedala som jednou vetou a teta rozkrutila debatu o inej problematike ako bola otazka a ked chcela pokracovat k teme, prerusili ju, ze dlho skusa,treti predmet som vedela, stvrty som vedela - ale profak mi polozil otazku taku, co nebola v statnicovych otazkach a mne sama ruka pisala odpoved, fakt dodnes neviem ako- ved som mu aj povedala, ze co sa ma to pyta, ze to nema nic spolocne s nasimi predmetmi, ze to je z uplne inej oblasti a este z 2. roc. a on povedal, ze to vie, ale ze len tak sa pyta...ze si nemam z toho robit hlavu. Inymi slovami, odisla mi pamat a aj to, co som vedela som nepotrebovala, lebo sa ma pytali uplne ine veci ako patrili k otazkam, ale bdela nadomnou Bozia Matka, a vzdy sa to nejak uhralo a dopadlo to dobre./dodnes dakujem/Cize, aj ked mame smolu a poprosime o pomoc tam hore, ta pomoc pride. Verim, ze Pan ma s tebou ine plany ako Ta drzat na skole , a taktiez vidi vsetko vynalozene usilie. Prajem ti vela uspechov. |
Počet príspevkov: 638 ~
Člen od: 03 január 2004 ~
Posledná návšteva: 17 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 apríl 2005 : 21:44:16
|
Janka, Janka, to este v 5. rocniku pouzivas tahaky? Nam sa to na skole nedalo pouzit uz v druhom rocniku. Kto umi, ten umi a kto neumi, ten cumi...
GMK v tretiaku spravil ustnu odpoved tak, ze vsetko precital z tahaku dva metre pred docentom, co sa na neho uprene pozeral.
|
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2005 : 12:34:48
|
miska vdaka za povzbudenie...tahaky nepouzivam, preto ten boj pred skuskou:)...dnes sa mi zas nepodarila skuska(zapocty vsak vsetky)...a rano mi kamaratka napisala taky vers z pisma ohladom vitazstva...hm je to take zvlastne vitazstvo,ked sa nieco nepodari, ale naozaj tomu verim, ze je to vitazstvo...a nak este je sanca nejaka ze porobim tie skusky este teraz a statnicu v januari...mn a to usilie...o tom pmlcim radsej...som sa mohla snazit este viac...
gmk...s tym ako si spravil tu skusku...asi ten docent na teba cumel ako umis:)) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2005 : 19:52:08
|
Janka, nikdy sa netreba vzdavat, nuz a ak naozaj mozes, urob vsetko co mozes a co je v Tvojich silach a potom budu velke Bozie zazraky. Ja som prisla k viere na vysokej skole a to tak, ze naozaj mi pri mojich schopnostiach/lepsie povedanej mozgovej kapacite/ neostavalo okrem doslednosti a vypatia vsetkych sil nic ine ako modlit sa, aby som porobila skusky. A Pan robil take zazraky, ze som cumela . Bohu vdaka dodnes za to.Zacala som sa zamyslat, preco prave ja urobim skusku ako jedina, preco prave mne dali vynimku, preco sa profesor obmakcil a dal mi skusku, ked mi chybal 1 bod...atd. Riadne tu uradoval Pan Boh. Dnes viem, ze hoc skola sama o sebe mi zatial je k nicomu, bol to Bozi zamer absolvovat ju, lebo som tam prisla k pevnej viere a Boh mi dal velmi dobrych priatelov do zivota. Lucim sa slovami z jednej rozpravky: Vzdy je lepsie dufat ako zufat. Vela uspechov, uceniu zdar a pozehnane ukoncenie studia praje Miska.
PS: GMK:Take uspechy, ako ty som zozala este v 1. rocniku,ale kedze postupne nastaval obrat na vieru v Boha, uvedomovala som si klamstvo a radsej som vsetko vkladala do Bozich ruk. A napokon sa naozaj nedalo opisovat, lebo nas strazilo vela profesorov,a ak som nieco nevedela, ani tahak mi nepomohol. A neskor mi bolo lahsie naucit sa ako pisat tahaky. |
Počet príspevkov: 638 ~
Člen od: 03 január 2004 ~
Posledná návšteva: 17 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2005 : 20:03:59
|
Janka, nikdy sa netreba vzdavat, nuz a ak naozaj mozes, urob vsetko co mozes a co je v Tvojich silach a potom budu velke Bozie zazraky. Inymi slovama: Pomoz si, clovece, sam - aj panboh ti pomoze.
Ja som prisla k viere na vysokej skole a to tak, ze naozaj mi pri mojich schopnostiach/lepsie povedanej mozgovej kapacite/ neostavalo okrem doslednosti a vypatia vsetkych sil nic ine ako modlit sa, aby som porobila skusky. Vidis, GMKovi pomahala osvedcena metoda - tahaky.
A Pan robil take zazraky, ze som cumela . Aj tahaky.
Bohu vdaka dodnes za to.Zacala som sa zamyslat, preco prave ja urobim skusku ako jedina, preco prave mne dali vynimku, preco sa profesor obmakcil a dal mi skusku, ked mi chybal 1 bod...atd. Riadne tu uradoval Pan Boh. Dnes viem, ze hoc skola sama o sebe mi zatial je k nicomu, bol to Bozi zamer absolvovat ju, lebo som tam prisla k pevnej viere a Boh mi dal velmi dobrych priatelov do zivota. Cize protekcia?
Lucim sa slovami z jednej rozpravky: Vzdy je lepsie dufat ako zufat. Vela uspechov, uceniu zdar a pozehnane ukoncenie studia praje Miska. Kazde dufanie obsahuje zufanie, kvoli ktoremu dufame.
GMK:Take uspechy, ako ty som zozala este v 1. rocniku,ale kedze postupne nastaval obrat na vieru v Boha, uvedomovala som si klamstvo a radsej som vsetko vkladala do Bozich ruk. To uz tak skoro si bola vymleta?
A napokon sa naozaj nedalo opisovat, lebo nas strazilo vela profesorov,a ak som nieco nevedela, ani tahak mi nepomohol. A neskor mi bolo lahsie naucit sa ako pisat tahaky. Zopakujem myslienku: Kto umi, ten umi a kto neumi, cumi... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2005 : 20:43:27
|
je úžasné,že existuje fórum na ktorom sa môžu ľudia takto rozprávať o Pánovi.pridám sem aj ja jeden zážitok za ktorým stojí Pán.v zimnom semestri som mal skúšku z algebry.nejak sa mi podarilo pripraviť ale trochu som sa bál lebo o skúšajúcom sa všeličo hovorilo...po písomke som čakal 3 hodiny a išiel som na ústnu.začal kontrolovať len výsledky a vyzeralo to tak na E.potom ho zavolala kolegyňa a on mi povedal že nech si to ešte skontrolujem,to dovolil každému.bol preč asi tak 12minut.na stole nechal výsledky.(dosť nenápadné)keďže som trochu vedel kde mám chyby pustil som sa do toho.strašne ma lákali tie výsledky na stole 30 cm odo mňa.povedal som si Pane nezapriem Ťa. nič som neodpísal.prišiel a začal kontrolovať.spýtal sa ma na STEINITZOVU VETU.tej som aj rozumel ale niečo sa mu chvíľu nepáčilo,potom sa zamyslel a začal len tak letmo kontrolovať príklady.odfajkával a napísal B.bol som šokovaný.teraz viem že Pán ma obránil.mám veľa podobných skúseností,život s pánom Ježišom je pre mňa priorita č.1. nech vas všetkých ochraňuje náš NEBESKÝ OTECKO. |
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2005 : 21:07:14
|
quote: Pôvodne poslal Peet
je úžasné,že existuje fórum na ktorom sa môžu ľudia takto rozprávať o Pánovi.pridám sem aj ja jeden zážitok za ktorým stojí Pán.v zimnom semestri som mal skúšku z algebry.nejak sa mi podarilo pripraviť ale...
Kedze pises o algebre, nebudu ti otazky, ktore ti polozim cudzie.
Vycisli korelaciu medzi tvojim rozhodnutim nepozriet si vysledky a znamkou a otazkou, ktoru ti dal. Vycisli korelaciu medzi nepozretim si vysledkov a otazkou a znamlu, co si dostal. Ako by sa zmenil vyvj udalosti, keby si sa bol pozrel na vysledky? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2005 : 21:24:02
|
quote: Pôvodne poslal GMK
je úžasné,že existuje fórum na ktorom sa môžu ľudia takto rozprávať o Pánovi.pridám sem aj ja jeden zážitok za ktorým stojí Pán.v zimnom semestri som mal skúšku z algebry.nejak sa mi podarilo pripraviť ale...
Kedze pises o algebre, nebudu ti otazky, ktore ti polozim cudzie.
Vycisli korelaciu medzi tvojim rozhodnutim nepozriet si vysledky a znamkou a otazkou, ktoru ti dal. Vycisli korelaciu medzi nepozretim si vysledkov a otazkou a znamlu, co si dostal. Ako by sa zmenil vyvj udalosti, keby si sa bol pozrel na vysledky?
O korelácii sme nepočuli.som prvák.keby som chcel podrobne opísať čo sa dialo tých 10 minút tak by som potreboval viac času a miesta a ja nechcem nudiť.nešlo len o jednu otázku.začal sa hrať s pojmami.ja nehovorím že som z matematiky macher.ale mám nádej a chuť žiť.čo by sa stalo keby som opisal vysledky?keďže kontroloval len vysledky mal by som A.takto som už dopredu vedel že možno neprejdem,alebo len ochlp.o to ide.ale to je dôležité že Pán ma podržal.poznávame len sčasti.veľa toho neviem ale pokorím sa a poviem :som úbohý hriešnik a moje poznanie je biedne.Pane pomôž mi.On sám je POKORNÝ.veď je to aj v Biblii.a On ma vypočuje. pokorným sa dá poznať. |
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2005 : 21:33:55
|
je úžasné,že existuje fórum na ktorom sa môžu ľudia takto rozprávať o Pánovi.pridám sem aj ja jeden zážitok za ktorým stojí Pán.v zimnom semestri som mal skúšku z algebry.nejak sa mi podarilo pripraviť ale trochu som sa bál lebo o skúšajúcom sa všeličo hovorilo...po písomke som čakal 3 hodiny a išiel som na ústnu.začal kontrolovať len výsledky a vyzeralo to tak na E.potom ho zavolala kolegyňa a on mi povedal že nech si to ešte skontrolujem,to dovolil každému.bol preč asi tak 12minut.na stole nechal výsledky.(dosť nenápadné)keďže som trochu vedel kde mám chyby pustil som sa do toho.strašne ma lákali tie výsledky na stole 30 cm odo mňa.povedal som si Pane nezapriem Ťa. nič som neodpísal.prišiel a začal kontrolovať.spýtal sa ma na STEINITZOVU VETU.tej som aj rozumel ale niečo sa mu chvíľu nepáčilo,potom sa zamyslel a začal len tak letmo kontrolovať príklady.odfajkával a napísal B.bol som šokovaný.teraz viem že Pán ma obránil.mám veľa podobných skúseností,život s pánom Ježišom je pre mňa priorita č.1. nech vas všetkých ochraňuje náš NEBESKÝ OTECKO.
Ok mohol by si konkretizovat skusajuceho? To uz nebude Bozia vola, ktora ta potopi,ked im poviem nech si davaju na teba pozor.
Chyba mi dokazanie suvisu medzi bozou volou a zmenou znamky? Nie je to dane napr. tym, ze skusajuci bol roztrzity clovek, ktoremu nezalezalo na objektivnosti skusania? Alebo, ze si si skutocne zasluzil B a priklady boli len na odseparovanie, tych s ktorymi by bola strata casu robit ustnu cast?
Zazrak by bol, keby ti zapise E a naraz sa to zmeni samo od seba na B a niekto mu vymaze pamat. 
Vsak zazrakov je potom velmi vela, podla toho co sa tu pise... Ale zazrak nemoze byt bezna vec. Napr. ked niekto z roztrzitosti ti da inu znamku, alebo ked vies ustnu a chce ti prilepsit alebo... (neviem ktora moznost je spravna, ale o zazrak asi neslo!) |
Počet príspevkov: 228 ~
Člen od: 13 december 2004 ~
Posledná návšteva: 01 september 2005
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2005 : 21:41:56
|
O korelácii sme nepočuli. To je chyba. Len pre istotu, aku skolu studujes?
FYI: Korelacia je zavislost jednej udalosti od vyskytu druhej. Vyhodnocuje sa statistickym aparatom.
Keby som chcel podrobne opísať čo sa dialo tých 10 minút tak by som potreboval viac času a miesta a ja nechcem nudiť. Naopak, dost by ma to zaujimalo...
čo by sa stalo keby som opisal vysledky?keďže kontroloval len vysledky mal by som A.takto som už dopredu vedel že možno neprejdem,alebo len ochlp.o to ide.ale to je dôležité že Pán ma podržal. Nie je to nahodou tym, ze si bol pripraveny pomerne dobre a len tvoj komplex, ci mindrak sposobil, ze si mal pesimisticky postoj, ktory bol nerealny a nereflektujuci skutocnost? Da sa to dedukovat aj z tvojho: veľa toho neviem ale pokorím sa a poviem :som úbohý hriešnik a moje poznanie je biedne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2005 : 21:59:36
|
to Poro
jedna otázka :povedal som niekde slovo zázrak ? ten skúšajúci bol náhodou prísny.nepriamo si napísal že nech poviem kde študujem a ty povieš nech si davaju na mna pozor.To mi implikuje že mi želáš zlé.ale ja ťa nebudem urážať a vysvetľovať...neprajem ti zlé.Skutočný zázrak som tiež zažil.Ježiš Kristus prišiel svet rozdeliť.na tych čo veria a majú nádej a tí čo neveria.podľa mňa padá celý ateizmus a nevera a pre ateistov typické nekonečné teoretizovanie a polemizovanie o NIČOM na tom že NEVERIA BIBLII,BOŽIEMU SLOVU.TAM je celá pravda o KRISTOVI. prečítaj si Jn14- -18.kapitolu.mne zmenila život. |
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2005 : 22:16:25
|
to GMK na skúšku som bol slušne pripravený a nepodceňoval som sa.ale tem profesor pred tym dal kamaratovi E.a on to bol namakany a cely semester sa učil.Profesor sa hadal aj o banalitach s ludmi ktori su vysoko nadpriemerni v mat.GMK,napišem ti o tom ale ked bude viac času. takto to len zovšeobecňujem a strácajú sa súvislosti.tento pribeh je jeden z obycajnych.Osobne si myslim ze hlbsie pribehy sa ani nehodia na internet kde ich ludia bud zosmiesnia alebo vyhlasia za pometene,ale svedectvo moze mat pre krestanov velky zmysel.Ježiš povedal že lampou tela je oko.čo vchádza do človeka zrakom ho značne formuje.na Bohu je úžasné že túži po nás ako 1.my mu jeho lásku môžeme už len opätovať.šťastný ten čo tak urobí. |
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2005 : 22:22:10
|
GMK,napišem ti o tom ale ked bude viac času. Budem cakat. Dovolim si zopakovat prosbu, ze na aku skolu to chodis?
takto to len zovšeobecňujem a strácajú sa súvislosti. Ved prave. To je ten problem. Suvislosti su dolezite.
tento pribeh je jeden z obycajnych.Osobne si myslim ze hlbsie pribehy sa ani nehodia na internet kde ich ludia bud zosmiesnia alebo vyhlasia za pometene,ale svedectvo moze mat pre krestanov velky zmysel. Svedectva patyria aj sem. Krestan ma ist s kozou na trh a ten, komu sa smeju pre Krista...
Ježiš povedal že lampou tela je oko.čo vchádza do človeka zrakom ho značne formuje.na Bohu je úžasné že túži po nás ako 1.my mu jeho lásku môžeme už len opätovať.šťastný ten čo tak urobí. Cize potvrdzujes, ze laska je len forma tuzby, vyjadrenie nasho chcenia uspokojit vlastne potreby?
Pozri: http://www.blumental.sk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=316 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2005 : 22:38:48
|
to GMK ináč už som ti písal GMK ,len asi pod inou adresou.o bazach a LN vektoroch.fakt nie som v mat. nejaký expert tak ti nemôžem odpovedať na určité otazky.poviem ti iba ze matematika je vedlajsi predmet.viac ma baví chémia.keď som ešte "nepoznal Boha bol som tak trochu fanatik do chemie" bolo to dost o život.teraz sa priority zmenili. |
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2005 : 22:51:12
|
to GMK ináč už som ti písal GMK ,len asi pod inou adresou.o bazach a LN vektoroch.fakt nie som v mat. nejaký expert tak ti nemôžem odpovedať na určité otazky.poviem ti iba ze matematika je vedlajsi predmet.viac ma baví chémia.keď som ešte "nepoznal Boha bol som tak trochu fanatik do chemie" bolo to dost o život.teraz sa priority zmenili.
Takze bud chemickotechnmologicka, alebo chemicko-potravinarska. Aj tam mam iste veci rozbabrane.
Vedel si o tom, ze tuky sa daju rozpusti vo vode? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2005 : 23:34:25
|
dakujem miska:) pan ma povzbudzuje aby som este nehadzala flintu do zita...som tak dnes premyslala, ze keby ho nemam,tak by som sa uz davno lutovala a umierala v depke... mno s tym mam aj ja skusenosti, ze ked uz mne sily nestacia a neviem si pomoct,vtedy pan urcite pomoze...
gmk, v tom je pravda, ze mame robit tak, akoby sme sa nemohli spoliehat na boziu pomoc... inak to prislovie:clovece pomoz si sam aj pan boh ti pomoze sa mi zda divne...akoby boh bol len doplnok do zivota,pomocka ked uz nic ine nefunguje... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2005 : 00:00:19
|
v tom je pravda, ze mame robit tak, akoby sme sa nemohli spoliehat na boziu pomoc... inak to prislovie:clovece pomoz si sam aj pan boh ti pomoze sa mi zda divne...akoby boh bol len doplnok do zivota,pomocka ked uz nic ine nefunguje... Ale ved to prislovie je len ina formulacia tvojej prvej vety...
Ts-ts-ts, dievca zlate, no neviem, neviem.
Ale mas pravdu v jednom - hodnoteni toho prislovia, ba je do dokonca este zlejsie: Boha posiela do rise rozpraok... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2005 : 09:47:31
|
ale gmk, nie je...mala som na mysli zas druhy extrem, ked mozeme byt vedeny k lenivosti tym, ze vsetko nechame na pana boha...aj to co mozeme urobit vlastnymi schopnostami...ale robit vlastnymi schopnostami, pre cloveka zijuceho s bohom neznamena vylucit ho z danej cinnosti, ale mat v srdci, ze pan je so mnou a pomaha mi, pozehnava moju snahu a veri mojim schpnostiam(ktore mam pravdaze tiez od neho), ze to dokazem...keby nam neveril, nic nam nenecha spravit samym a robi vsetko za nas...ale to uz nie je o skutocnej laske, pretoze laska neobmedzuje... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|