|
Odoslaný - 15 marec 2006 : 22:22:18
|
Už len existenciu Boha, neviem vyvrátiť.
Len ? To je dost , co nevies Skus marxizmus tomu sa to vraj vedecky podarilo
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2006 : 22:30:18
|
quote: Pôvodne poslal Asined Jednoducho som chcela veriť aj obidvom stranám, chcela som dať do kopy katolícku a evanielckú vieru, a to v čom boli rozdiely som jednoducho neriešila a zatiaľ neriešim.
Nemozes sediet na dvoch stolickach naraz.
quote: Možno raz sa na týchto veciach dohodnú.Možno je aj to dobré, že je veľa kresťanských cirkví, každá môže dačo dať.
Mozno je a mozno nie je. Spytaj sa vsak katolikov, co si o tom myslia.
quote: ja vidím tie rozdiely, ale skrátka ich nevnímam, keď som tými ľudmi, keď som s nimi a aj keď niesom cítim a vidím nás ako deti boha, a zrazu tam nevidím rozdiely.
Skratka si asimilovana.
quote: Na najdôležitejši otázky majú cirvi rovnaké odpovede a tak som z toho rada.
Ake su tie otazky a odpovede na ne?
quote: Nedá sa mi však roštiepiť a spraviť zo seba dve srdcia, aby jedno malo evanickú a jedno katolícku vieru, a tak sa stotožňujem zatiaľ s tými spoločnými vecami.
Skratka sa snazis sediet na dvoch stolickach naraz. To vsak nejde: Skor ci nskor minimalne z jednej spadnes.
quote: nikomu som v škole nechcela povedať čo som zač, už len preto, aby ma nebrali ako cudzinca, a tak to väčšina ľudí nevie.
Takze, kto chce s vlkmi byt/zit, musi s nimi vyt/pit. A najlepsie je zapriet vlastnu identitu a vlastne ja.
Takto chces nazoaj zit: zapierat svoj povod, svoje ja?
quote: Keď sa to už dozvedela spolužiačka tak mi povedala:"Ja nevyvrátim tvoju vieru a ty moju".
Skratka sa ukazao mat rozdielne viery ako konfliktne.
quote: Ku tým bludárom asi toto: stretávaš ľudí, žiješ s nimi, ktorí sú RKC, tí ti dávajú svojím správaním najavo ako ťa berú. Ja som sa túto otázu spýtala na škole ľudí, tak ma vysmiali, že nie sme sektári, bludári, zatiaľ máme ďaleko do satanistov.
Byt satanistom a byt bludarom su dgve rozne veci. Nemusis byt hned satanistom na to, aby si bola poriadne daleko od Boha a spravnej cesty.
quote: Samozrejme môžu byť takí ľudia, ale majú skreslený pohľad, nikdy sa neboli pozrieť do protestanskej cirkvi, a tak si myslia ,že proti všetkému protestujeme,čo nie je pravda.
Termin 'protestant' je pravny termin 'odporca' a naznacuje situacii ked bol Luter exkomunikovany a Melanchton proti tomu podal 'protest', teda odvolal sa proti tomuto rozhodnutie, napadoil ho.
S nejakym protestovanim (okrem toho pravneho zmyslu) to nema nic spolocne.
quote: Spýtaj sa tvojich kamarátov z inej cirkvi, či si myslia , že protestanti sú bludári, alebo si daj nezávislý prieskum na ulici čo odpovedi ľudia.
Kamarati maju iste emocionalne zabrany povedat ti do papule takuto vec napriamo, kebyu si to hned mysleli. Akosi sa zdrahame si o niekom mysliet, ze je trulo, pritom to moze byt rodeny debil.
Tazko ocakagvat, ze ti niekto povie uprimne, co si naozaj mysli.
quote: Tvojím kamarátom ťa ani nenapadne pokladať za bludára, také názory sú smiešne.
A ak si to aj myslia, do chrapu ti to nepovedia.
quote: Netreba si to brať príliš osobne, lebo nie je to príjemný pocit sa tak cítiť.
Jaj, cize len obranna reakcia - kedze mi to vadi, strcim hlavu do piesku. Pstrosi efekt ako vysity.
quote: Ak máš aj kamaráta z inej kresťanskej cirkvi, a rozumieš si s ním ako človek, zisťuješ že aj vaše viery sú tie isté,a naopak.
Vrana k vrane sada.
Rozumies si s tym,, co ti je blizky, co ma podobne zmyslanie a hodnoty. To je uplne prirodzene a nemusi to byt len o viere.
quote: Máš pravdu nedá sa sedieť na dvoch stoličkách. a tým,že som chcela byť doma všade, súhlasiť s každou cirkvou, nepatrila som nikde.
Ako si to vyriesila?
quote: a predsa potrebujem spoločenstvo, kde by som sa mohla zdieľať s druhými.
Ci vsak aj to spolocenstvo potrebuje teba a chce ta za svoju, to je otazka.
quote: Nevylučujem,že tam zostanem do konca života, ťahá ma to ak do RKC, ale čas ukáže.
Ved vravm, ze si asimilovana.
quote: Keby som sa teraz mala rozhodnúť kde patrím, nevedela by som to, neviem, viem sa stotožniť s každou. v provom rade dúfam, že sa nájdem pri kristovi, ale ani to neviem. viem, jednoducho sa nedá naraz povedať na isté veci áno aj nie, zatiaľ som teda neistá, cirkvi sú na dobrej ceste ku sebe.
A to vies ako rozudit, ked sa ani sama v sebe nevyznas, ako potom sa mozes vznat v tak komplikovanych spolocenstvach aktymi siu rozne cikvi?
quote: A terar to posledné čo si sa pýtal: Dobré je to v tom, že je jedno, či človek uverí skrze, babtistu, kalvína, katolíka, anglikána, boh sa teší z každého človeka. Pred ním sú všetci rovní. Ja by som naraz chcela veriť každej cirkvi,a aj verím. Je to relativizácia, vieš keď sa ti zdá,že každá cirkev má pravdu.
Je to nielen relativizacia, ale snaha sediet na niekolkych stolickach naraz. Som zvedavy, ako si ich ustojis.
Mne je jasne, ze by bolo prijemne vediet, ze tento svet je raj, kde si vlane vsetci rozumieme, - nie je vsak takym. Nielenze su ludia, ktori su zli, su ludia, ktori nas nebudu mat rai a su cirkvi ktore sa proste navzajom odlisuju.
quote: Súhlasím, že by svedectvo malo byť dôveryhodné, ale ak nechceš veriť tak jednoducho nebudeš veriť, a tak sa ti to zdá nedôveryhodné,aj tak sa mi zdá že si celkom nerozumieme.
Dokaz spociva v tom, ze aj ked nechces verit, pod tarchou faktov si 'prinutena' realitu prijat. Hoci sa s tym mozno tazko vysporiadas.
quote: ja už neviem, čo mám povedať aby to bolo aspoň trocha dôveryhodné, ja už pochybujem takmer o všetkom.
Ako mozes hovorit nieco doveryhodne, ked v tom sama mas popriadny bordel?
quote: Už len existenciu Boha, neviem vyvrátiť.
A snazis sa o to? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2006 : 22:47:04
|
quote: Pôvodne poslal GMK
quote: Samozrejme môžu byť takí ľudia, ale majú skreslený pohľad, nikdy sa neboli pozrieť do protestanskej cirkvi, a tak si myslia ,že proti všetkému protestujeme,čo nie je pravda.
Termin 'protestant' je pravny termin 'odporca' a naznacuje situacii ked bol Luter exkomunikovany a Melanchton proti tomu podal 'protest', teda odvolal sa proti tomuto rozhodnutie, napadoil ho.
Vidis a uz sme zasa pri rozdieloch a to dokonca v prezentovani historickych faktov. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2006 : 22:56:55
|
Termin protestant je odvodeny od protestu evanjelikov proti rozhodnutiu risskeho snemu v Spayeri , ktory zakazal sirenie reformacie do zvolania vseobecneho cirkevneho snemu GMK dopln si znalost historickych faktov tvojej pseudocirkvi a netlac nam tu kaleraby do hlavy . |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2006 : 22:58:31
|
quote: Pôvodne poslal janka
ja som si pri tvojom svedectve asined aj poplakala prajem ti,aby si mala s panom doverny vztah a rada si sa s nim rozpravala
Aj ja placem nad tymi jeho bludmi |
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2006 : 23:00:09
|
máš pravdu je to o ničom, viem, nič neviem, ale nepochopili sme sa. snažím sa pochopiť obe cirkvi. |
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2006 : 23:00:55
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
Termin protestant je odvodeny od protestu evanjelikov proti rozhodnutiu risskeho snemu v Spayeri , ktory zakazal sirenie reformacie do zvolania vseobecneho cirkevneho snemu GMK dopln si znalost historickych faktov tvojej pseudocirkvi .
Amerika1, pseudocirkvou je to spolocenstvo, ktore navstevujes ty. Ba ani len to nie, to nie je ani len pseudocirkev. To je sekta. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2006 : 23:05:44
|
Uz si si tie dejinne medzery doplnil ked mentorujes ? |
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2006 : 23:16:58
|
quote: Pôvodne poslal Asined
máš pravdu je to o ničom, viem, nič neviem, ale nepochopili sme sa. snažím sa pochopiť obe cirkvi.
Pochopit a hlasat ze je to jedno je podstatny rozdiel Lebo jedno je len na furiku koleso |
|
|
|
Odoslaný - 16 marec 2006 : 08:24:19
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Termin protestant je odvodeny od protestu evanjelikov proti rozhodnutiu risskeho snemu v Spayeri , ktory zakazal sirenie reformacie do zvolania vseobecneho cirkevneho snemu GMK dopln si znalost historickych faktov tvojej pseudocirkvi .
Amerika1, pseudocirkvou je to spolocenstvo, ktore navstevujes ty. Ba ani len to nie, to nie je ani len pseudocirkev. To je sekta.
V zivote si GMK nevidel ziveho tradicionalistu , v zivote si nevidel ich obrad , v zivote si neprecital jedinu apologeticku rozpravu od tradicnych . Nepoznas ich teologiu , mravouku , vierouku Ale plujes , cim len dokazujes aky si v skutocnosti primitiv . Ja poznam dejiny protestanskych denominacii , roky sa venujem ich teologii , mravouke a vierouke To je medzi nami rozdiel . |
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2006 : 20:36:04
|
quote: Pôvodne poslal amerika1 V zivote si GMK nevidel ziveho tradicionalistu , v zivote si nevidel ich obrad , v zivote si neprecital jedinu apologeticku rozpravu od tradicnych . Nepoznas ich teologiu , mravouku , vierouku Ale plujes , cim len dokazujes aky si v skutocnosti primitiv .
Primitivizmom a vulgarizmom sa tu prezentujes akurat tak ty.
Ale nepotrebujem chutnat hovno, aby som vedel, ze neni to nic moc s nim prist do kontaktu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2006 : 21:29:18
|
Ved hovorim ze si ubohy primitiv . |
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2006 : 21:43:31
|
Ved hovorim ze si ubohy primitiv .
Podla seba, sudim teba. Ty si sa uz dost zdiskreditoval svojimi rcami o vibratoroch, nadavkami a uchylactvom najhrubsieho zrna.
Ze tu nachadzas spriazdnene duse je vizitkou pre nich, nie plusom pre teba. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2006 : 21:50:40
|
Uz nebudem na teba reagovat lebo by som mohol pouzit este silnejsie nadavky |
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2006 : 21:51:34
|
Uz nebudem na teba reagovat lebo by som mohol pouzit este silnejsie nadavky
Este ze si priznas, ze ty si ten vulgarny a agresivny jedinec. To sme vsak vzdy vedeli. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 marec 2006 : 11:44:25
|
pan tak neskutocne pomaha! kazdy den! aby sme to videli, je potreba odovzdat mu situaciu, nase problemy,lebo ked nas premahaju, tazko vidime boziu pomoc...mam take tazke obdobie, co kazdy uz zazil...a ked mi je tazko, zacnem sa lutovat a nic ma nebavi...konecne po dlhom case mi pan dal silu odovzdat mu to a aj to odmenil...dava mi vnutornu silu a som taka slobodnejsia...vidim, co som pred tym pre problemy nevidela...jeho kazdodennu pomoc...vcera som bola na brigade a je to dost pre mna namahave...zato, ze som sa vzdala svojich zlych myslienok som uvidela, ze mi velmi pri tej praci pomaha aby som ju zvladala...mala som pocit, ze som robila len nejaku hodinku namiesto 4!!! viem, ze nemoze byt kazdy den nedela a vsetko ide od ruky a je super, ale pan naozaj vie, preco na nas dopusti aj tazkosti clovek naozaj z problemov vychadza ako vitaz...tym, ktori boha miluju , vsetko sluzi na dobre!!!...to povedal boh a ja to potvrdzujem!!!! |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2006 : 15:22:09
|
dufam, ze sa ameriky nedotknem, ale mam svedectvo spojene prave s nim a myslim, ze je dobre to napisat
ked mi napisal jednu reakciu, kde ma prirovnal k terezii z avily dost sa ma to dotklo, kedze som citliva nechcela som mat voci nemu zatvrdene srdce, tak som sa potom modlila za toto odovzdala som to panovi ale stale som mala neprijemny pocit o chvilu ma napadla myslienka, ze pred nejakymi 3-mi rokmi by ma nikto nespomenul v ziadnej suvislosti zo svaticou...tak ma to rozosmialo a zacala som za to dakovat jezisovi, ze mu patrim a ze zmenil moj zivot...po tomto som uz ziadne neprijemne pocity nemala...takouto myslienkou mi pan pomohol nehnevat sa ineho
napisala som to preto, lebo si myslim, ze casto sa nam stava, ze sa nas niekto dotkne, casto nechtiac a ked mu nechceme odpustit ostava to v nas a ochudobnuje o mnoho veci...tak vas povzbudzujem, aby ste si voci nikomu nezatvrdzovali srdce...staci len vyslovit tuzbu, ze chceme tomu cloveku odpustit a aj ked to nie je v nasich silach a sklamanie obrovske panovi nic nie je nemozne...da nam pokoj do srdca |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2006 : 15:27:17
|
Nemozes sa citit dotknuta Ake vrece taka zaplata |
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2006 : 15:35:54
|
janka amerika reaguje stylom, ty donho chlebom on do teba kamenom, z toho si nic nerob. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2006 : 15:37:14
|
uz sa necitim dotknuta vies amerika, ty co mas na jazyku, to povies...ale nezda sa mi, ze volis nejaky citlivy pristup...ok, to si ty...ale ja nie som zvyknuta, aby sa tak niekto ku mne spraval...takze si zvykam a ucim sa brat ludi takych aky su...nemozem vsak povedat, ze sa mi to dari super a viem, ze ja sa mozem dotknut tiez inych ludi nepochopila som to s tym vrecom ty si pochopil, co som chcela povedat tym svedectvom? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2006 : 15:43:27
|
janka nechaj to tak. Boh miluje teba rovnako ako ameriku. Boh mu odpusti, tak mu aj ty odpusti a je to vybavena vec. a ked budem s amerikou, tak mu tu druhu facku strelim za teba, aby vedel sa ku dievcatam jemnejsie spravat. vies, jeho asi neucili ze zenu ani kvetinou neudrie.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2006 : 15:53:03
|
alesko, ja sa nehnevam na neho...je mile, ked si zastanes damu, ale fackovat ho nemusis |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2006 : 15:55:08
|
no nie, amerika ma dve facky slubene. teda povodne jednu. tu druhu si vypytal sam. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2006 : 16:02:52
|
quote: Pôvodne poslal janka
alesko, ja sa nehnevam na neho...je mile, ked si zastanes damu, ale fackovat ho nemusis
Damu_?
JE mile ked sa zastanes hocijakeho cloveka. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|