|
Odoslaný - 12 január 2005 : 10:40:40
|
Na jednom stretku ma zaujala skladba "Voda co ma drzi nad vodou". Tak ma napadlo, ci aj v niektorych inych pesnickach sa nenajde nieco na oslavu Pana Boha
|
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 január 2005 : 12:32:41
|
Pockaj, Ty mas pocit, ze tato piesen od Raza chvali Boha? Asi mi nieco uniklo, vysvetli mi to prosim (teraz to nemyslim ironicky). |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 január 2005 : 14:27:11
|
no, asi to nebolo spravne pochopene, ale islo o to skor, ze v pesnickach sa spieva o laske, vacsinou k dievcatu, chlapcovi, ale nie je krstna voda, vodou, co ma drzi nad vodou? Viem ze tato skladba nie je o Chvale Pana Boha, ale islo mi len o inspiraciu... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 január 2005 : 14:34:41
|
Aha, uz rozumiem... Ale tiez som si vsimol jeden zvlastny fenomen, svetske piesne a najma love songy su v 99% pripadov hudobne aj textovo podstane lepsie spracovane ako piesne s duchovnou tematikou. Cim to je? Dokaze snad laska k zene ispirovat viac ako laska k Bohu? Preco je napriklad vacsina krestanskych piesni smutna (melodicky a naladou a vela krat aj textom)? Skusal nad tymto niekto rozmyslat? Rad by som sa podelil s myslienkami... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2005 : 12:35:41
|
no, to je tiez dobry postreh(ale existuju aj vesele pesnicky napr. Atlanta - Catching Hilarity, Shout Haleluja). Otazka bude zniet. Da sa nejaka "svetska" pesnicka prerobit(textovo i hudobne) aby sa dala pouzit na oslavu Pana, nasho Boha? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2005 : 13:14:14
|
Mne sa napriklad pacia prerabky - keď sa zo svetskej piesne urobí Boha oslavujúca... (zmení sa text a melódia ostane...) Lebo je mnoho pekných skldieb, no texty majú príšerné...
Napr. ja som si jednu "prerobil": Používam nápev pesničky "Čééérvenééé jááábĺĺčko v oblôčku mááám..." a text je z jednej piesne z JKS a mne sa to prekrutne ľúbi...
Známy nápev a pekné slová... |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2005 : 16:29:14
|
skus sa podelit! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 január 2005 : 08:24:11
|
Snáď nechceš, aby som tu spieval... Alebo, aby som dal odkaz na mp3 - tak na to zabudni...   (fórum by sa muselo asi uzavrieť, podľa bodu 9 - pohoršovanie spevom ) |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 január 2005 : 10:32:28
|
nie islo skor o uvedenie pesnicky ktoru spievas na dany napev ako aj povzbudenie pre ostatnych. Pre mna su pesnicky dolezite(rad si ich spievam , aby nedoslo k pohorseniu), otazne su texty, lebo niektore(nie krestanske) akokeby vyznavali opak krestanstva. a melodie su kolkoraz chytlavejsie(pre mna to bola napr. pesnicka aj Highway to hell(alebo Shadows atd.), takze nemusim hadam pisat, preco som upustil od tejto pesnicky). |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 február 2005 : 21:59:48
|
Mne pomaha tato piesen pri modlitbe...zacalo to ked som bola totalne zufala...tato piesen vystihovala co som pocitovala... spievala som si ju a zaroven sa nou modlila...Bolo to super...Hudbu mam strasne rada
There must be more
Lord I groan, Lord I kneel, I’m crying out for something real Because I hnow deep in my soul There must be more.
Lord I’m tired, Yes,I’m weak, I need your power to work in me ’Cause I can’t let go I keep hanging on There must be more There must be more
River flow Fire burn Holy Spirit breathe on me
|
:) |
Počet príspevkov: 72 ~
Člen od: 31 január 2005 ~
Posledná návšteva: 14 apríl 2005
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2005 : 15:51:29
|
Preco je napriklad vacsina krestanskych piesni smutna ...? To znie ako výsledok štatistického skúmania Ale k veci... nikdy som nemal pocit, že by boli krestanské piesne väčšinou smutné. Jasné, že aj také sú, hlavne s pôstnym nádychom, ale väčšina? Hoď nejaké príklady, môžme podebatovať konkrétnejšie. Pekný deň! |
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2005 : 17:40:46
|
Hodim kooopec prikladov, ale pred tym chcem zdoraznit, ze som myslel skor hudobne prevedenie, ako texty. A okrem toho, ze su ladene smutne, su si velmi podobne, take monotonne, akoby ludia nemali fantaziu. Ale samozrejme som pocul aj vynikajuce veci, prave teraz si robim specialny vyber, je to zdlhave, ale vysledkom by malo byt CD plne mp3, ktore sa mi vsetky budu pacit  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 marec 2005 : 07:37:28
|
Mato, rad by som si take cd vypocul:) Inak, mna zasa najviac vie povzniest Taize... |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 marec 2005 : 08:54:37
|
Mirec, ked bude hotove, specialne pre Teba urobim jednu kopiu  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 marec 2005 : 09:59:01
|
Vopred dakujem, mas to u mna . |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 marec 2005 : 23:54:34
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Hodim kooopec prikladov, ale pred tym chcem zdoraznit, ze som myslel skor hudobne prevedenie, ako texty. A okrem toho, ze su ladene smutne, su si velmi podobne, take monotonne, akoby ludia nemali fantaziu. Ale samozrejme som pocul aj vynikajuce veci, prave teraz si robim specialny vyber, je to zdlhave, ale vysledkom by malo byt CD plne mp3, ktore sa mi vsetky budu pacit 
Dovod je jednoduchy - stereotypne uvazovanie ludi.
GMK pocuvaval krestansky death-metal i punk. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 máj 2005 : 15:29:04
|
Veselych pesniciek je obrovske mnozstvo. Skuste australsky Hillsong, americky Michael W. Smith, slovensky Olivy. Su textovo aj hudobne premakana a skutocne z nich citit poomazanie  |
Romans 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími. |
|
|
|
Odoslaný - 06 jún 2005 : 15:35:14
|
Uzasny hodobny zazitok nie je prvorady v modlitbe k Bohu. |
|
|
|
Odoslaný - 07 jún 2005 : 13:04:44
|
Ale ked mas mat depresie zo smutnych pesniciek, tak si pustim take, ake su vseobecne povazovane aj vo svete za skutocne zive, pri ktorych Bozia pritomnost zostupuje na cloveka. Potom sa lahsie modli aj od srdca. Aj zla nalada, aj bolesti v momente zmiznu, ked pride On. |
|
|
|
Odoslaný - 07 jún 2005 : 13:12:33
|
quote: Pôvodne poslal vader
Ale ked mas mat depresie zo smutnych pesniciek, tak si pustim take, ake su vseobecne povazovane aj vo svete za skutocne zive, pri ktorych Bozia pritomnost zostupuje na cloveka. Potom sa lahsie modli aj od srdca. Aj zla nalada, aj bolesti v momente zmiznu, ked pride On.
Ano ked Ti je smutno, tak je hlupost si pustat smutne pesnicky. Jedine, keby si si chcel umelo udrziavat depku . Ved smutok vyhana Ducha Svateho. Podla mna Alesko nemyslel smutne, ale take pomalsie, pokojne. Ved ake boli Kristove prve slova, ked sa zjavil ucenikom po vzkrieseni? Pokoj vam.
Ja som chcel svojim prispevkom naznacit, hudba nema umocnovat zazitky ale ma nas priblizit k Bohu. |
|
|
|
Odoslaný - 07 jún 2005 : 13:41:56
|
Tak tak. Prave Hillsong je dost dobry, co sa tohto tyka. Pozri si na nete maju aj kazne on-line a pred kazdou kaznou su asi tri piesne nazivo. Skutocne pomazane. Vtedy prichadza Pan :) |
|
|
|
Odoslaný - 07 jún 2005 : 15:21:14
|
vies, sasulnik, to bol mato a nie ja na tu smutnu temu, ale v podstate mi islo o to, ze niektore pesnicky su viac menej ppomale, niekedy su vhodnejsie pre mna tie vesele. ale niekedy su vhodnejsie aj tie pomalsie. ale ked som navrhoval tuito temu, mal som na mysli nieco vid prosim prispevok ked som vysvetloval tu ražovu "voda co ma drži nad vodou"
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 jún 2005 : 16:08:41
|
Kim Wilde, You came: You came, and changed the way I feel No one could love you more Because you came and turned my life around No one could take your place
Prišiel si a zmenil si spôsob môjho cítenia nikto ťa nemôže milovať viac Prišiel si a obrátil si môj život hre nohami Nikto nemôže vziať tvoje miesto
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 jún 2005 : 16:31:07
|
a nieco asi skor pre janku:
stale tuzim ist a hlasat, stale tuzim ist a kazat, stale tuzim ist a vyznavat, ze On je Pán. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2005 : 20:08:53
|
 to ako pre mna?
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2005 : 10:03:42
|
nie, janka, to je text jednej pesnicky, ktoru som v piatok pocuval. A islo o povzbudenie do zivota. Ty si jedna z mala z tych na tomto fore, ktory sa takto spravaju: stale tuzim ist a hlasat... ze Jezis je Pán. Ale mám pre teba ohormnú správu : ON ŽIJEEEEEEEEEE! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|