Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Darovanie spermii - je to moralne?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Šťastné a veselé Téma Next Topic: Už ste to počuli? Poľskí kňazi nechcú celibát.
Strana: z 5

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 05 december 2006 :  11:17:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Milan
je dost pripadov, ked je zena na zaklade toto, ze nemoze mat deti je spolocensky znemoznovana, ked sa s tym dana osoba, ze nemoze mat deti nedokaze vyrovnat a voli samovrazdu ... co je tiez hriech ak sa nemylim...

Nemozno jednu krivdu napravat inou krivdou.

Nemozem to, ze mne ukradli kolesa z auta riesit tak, ze si ich zoberiem zo susedovho.

quote:
tu len zopakujem...- vzdy sa najdu kreteni, co sa spravaju nemoralne....

A ty si tu teraz ich advokatom. Preco obhajujes kretenov?

quote:
toto tu nema zmysel riesit, to by sa muselo na vela veci pozerat v konecnom dosledku inak a tak i k tomu pristupovat, to by sme potom ozaj daleko nedosli...

Spravne. Co uz, ked ty vsak chces zaist az prilis daleko, ze?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 05 december 2006 :  11:29:47  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Celkom pekne. Jedna z tem kde vsetci tunajsi veriaci sa zhodli. Oponuje akurat ateista Milan. A sektari ako Pavelba, ktori nevedia aky postoj k tomu zaujat, radsej mlcia.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 05 december 2006 :  15:12:04  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Nemozno jednu krivdu napravat inou krivdou.

Nemozem to, ze mne ukradli kolesa z auta riesit tak, ze si ich zoberiem zo susedovho.

Presne.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 06 december 2006 :  18:31:35  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre

Celkom pekne. Jedna z tem kde vsetci tunajsi veriaci sa zhodli. Oponuje akurat ateista Milan. A sektari ako Pavelba, ktori nevedia aky postoj k tomu zaujat, radsej mlcia.

Hm... po krátkej odmlke som sem zavítal, a vidím, že môj kredit je nemenný....a to vo viacerých témach:
Pavelba nereaguje..
Pavelba to tak isto nechápe
Pavelba je na Tvojej vlne... sektár
Pavelba... blablabla...

Nuž, asi som tu už nezmazateľne zapísaný.... tak prečo sa nevyjadriť k tejto téme?

Názov:
Darovanie spermií-je to morálne?

Čo má darovanie spermií spoločné s morálkou? A akú morálku máte na mysli? Tú ktorej pravidlá určuje svet? Alebo tú, ktorej pravidlá určuje Boh?

Na jednej strane pokojne pripúšťate, že názory Boha sa menia v závislosti na čase.... (celibát, ergo tradícia) na druhej odsudzujete darovanie spermií.... na ďalšej pozitívne reagujete na zachovanie života človeka, ktorý dajme tomu môže v budúcnosti spôsobiť smrť miliónov ľudí... (vrahovia, diktátori, nakazení...)

Všetko sa to odvíja od práve aktuálneho stavu morálky. V stredoveku bolo morálne vraždiť a upalovať... bolo morálne trestať smrťou... dnes už nie... na druhej strane, spoločnosť považuje za morálne, poskytnúť-dopriať žene mať dieťa, i keď manžel je neplodný...

Proste morálka sa mení.... s tým nenarobím nič ani ja, ani Vy... Ani Váš názor na to, čo je morálne a čo nie... Ten sa mení v závislosti na veku a skúsenostiach, informáciách...

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 december 2006 :  19:47:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Ale, co to vidia moje prekvapkane ocka???

Palino sa stal moralny relativista!!!

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 07 december 2006 :  13:58:05  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

quote:
Pôvodne poslal Pierre

Hm... po krátkej odmlke som sem zavítal, a vidím, že môj kredit je nemenný....a to vo viacerých témach:
Pavelba nereaguje..
Pavelba to tak isto nechápe
Pavelba je na Tvojej vlne... sektár
Pavelba... blablabla...

Nuž, asi som tu už nezmazateľne zapísaný.... tak prečo sa nevyjadriť k tejto téme?

Názov:
Darovanie spermií-je to morálne?

Čo má darovanie spermií spoločné s morálkou? A akú morálku máte na mysli? Tú ktorej pravidlá určuje svet? Alebo tú, ktorej pravidlá určuje Boh?

Na jednej strane pokojne pripúšťate, že názory Boha sa menia v závislosti na čase.... (celibát, ergo tradícia) na druhej odsudzujete darovanie spermií.... na ďalšej pozitívne reagujete na zachovanie života človeka, ktorý dajme tomu môže v budúcnosti spôsobiť smrť miliónov ľudí... (vrahovia, diktátori, nakazení...)

Všetko sa to odvíja od práve aktuálneho stavu morálky. V stredoveku bolo morálne vraždiť a upalovať... bolo morálne trestať smrťou... dnes už nie... na druhej strane, spoločnosť považuje za morálne, poskytnúť-dopriať žene mať dieťa, i keď manžel je neplodný...

Proste morálka sa mení.... s tým nenarobím nič ani ja, ani Vy... Ani Váš názor na to, čo je morálne a čo nie... Ten sa mení v závislosti na veku a skúsenostiach, informáciách...

- tu uz niet co dodat, Pavelba to vyjadril presne ....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 07 december 2006 :  14:04:56  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- GMK, takze kde je to milujte a mnozte sa?.....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 08 december 2006 :  02:05:00  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Pavelba sa vyjadril velmi chybne mily Milan a nie presne. Celibat je primo aj v biblii vrelo odporucany Bozim apostolom. Takze ziadna Bozia moralka sa v prebehu casu nezmenila, to len zasa nas Palino bluzni a ty s nim, ked mu pritakavas.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 08 december 2006 :  09:25:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre

Pavelba sa vyjadril velmi chybne mily Milan a nie presne. Celibat je primo aj v biblii vrelo odporucany Bozim apostolom.

Toto je vsak, ako pise sam apostol, jeho sukromny nazor, nie prikaz od Boha.

Kde by sme dnes boli, kebyze vsetci posluchneme jeho odporucanie?

Ales

Odoslaný - 08 december 2006 :  10:44:08  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
to mas pravdu.....
ale zas nemozno brat odporucanie ze netreba vobec... Pan jezis hovoril o takych ktorych sa to tyka...

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 08 december 2006 :  11:01:12  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko
to mas pravdu.....

To je na tom to najhorsie - ze sa ukazuje pomylenost a prakticke nefungovanie tohoto odporucania.

quote:
ale zas nemozno brat odporucanie ze netreba vobec... Pan jezis hovoril o takych ktorych sa to tyka...

To bol Pavel, nie Jezis. A ano - kazdy ma svoju cestu a kazdy je na niecoo ine.

Ales

Odoslaný - 08 december 2006 :  11:02:14  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
kde jaka pomylenost a nefunkcnost?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 08 december 2006 :  11:07:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

kde jaka pomylenost a nefunkcnost?

No odporucania celibatu.

Mato

Odoslaný - 08 december 2006 :  11:12:32  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
To bol Pavel, nie Jezis. A ano - kazdy ma svoju cestu a kazdy je na niecoo ine.

To bol Jezis a nie sv. Pavol:

On im povedal: „Nie všetci pochopia toto slovo, iba tí, ktorým je to dané. Lebo sú ľudia neschopní manželstva, pretože sa takí narodili zo života matky, iných takými urobili ľudia a iní sa takými urobili sami pre nebeské kráľovstvo. Kto to môže pochopiť, nech pochopí.“

Pavelba a GMK zjavne nemozu pochopit.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 08 december 2006 :  11:32:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
To bol Jezis a nie sv. Pavol:

On im povedal: „Nie všetci pochopia toto slovo, iba tí, ktorým je to dané. Lebo sú ľudia neschopní manželstva, pretože sa takí narodili zo života matky, iných takými urobili ľudia a iní sa takými urobili sami pre nebeské kráľovstvo. Kto to môže pochopiť, nech pochopí.“

Jasne, o tomto teraz hovoris. Chapanie je zjavne odlisne.

Ales

Odoslaný - 08 december 2006 :  12:17:23  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
este k pavelbovmu relativizmu: nevravel som to?hned na zaciatku? teda aj ty.....

Marcelllooo

Odoslaný - 08 december 2006 :  12:37:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

este k pavelbovmu relativizmu: nevravel som to?hned na zaciatku? teda aj ty.....

Jasne, ze ano. Teraz sa len odhalila jeho dalsia rovina.

pavelba

Odoslaný - 08 december 2006 :  17:56:26  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

Jasne Alesko... si druhý génius... (aspoň teda tu) ale neboj, ešte takých cca 2.600 príspevkov a už budeš zarovno s prvým géniom...

Brouk Pytlík... Ondřej Sekora.

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 08 december 2006 :  17:59:21  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no mal som iba 24000 gmk sa zlakol a zacal uhanat....

pavelba

Odoslaný - 08 december 2006 :  18:09:06  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Čítaj po sebe čo píšeš.... nereaguj v afekte....

08 Dec 2006 : 17:59:21
quote:
no mal som iba 24000 gmk sa zlakol a zacal uhanat....

Nejaké nuly sa Ti tam priplietli....

Ale to je jedno... píšeš v afekte, reaguješ predpojato... čo už s Tebou, kľudne na mňa útoč i naďalej.... "sranda musí byť, i keby na hleba nebolo, nem?"

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 08 december 2006 :  18:16:27  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
tak jedna nula navyse, nooo. neviem v com som inac reagoval predpojato, ale dobre. okrek kreda zvladam este ine cinnosti, takze v takejto veci je preklep zbytocny, nie je to tema kde treba moc premyslat.

p.s. v inej teme som potreboval tvoju podporu tam si sa neozval, takze o predpojatosti by som skor uvazoval o teba.

pavelba

Odoslaný - 08 december 2006 :  18:40:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: neviem v com som inac reagoval predpojato

Na mňa tak reaguješ, (ako i väčšina pravoverných Ríma) som proste už raz zaškatuľkovaný a moje príspevky sú ako červené plátno pre býka....

Cit: v inej teme som potreboval tvoju podporu tam si sa neozval

Kde prosímŤa? Vážne som to nepostrehol, možno mojím niekoľko-dňovým výpadkom... rád svoju chybu napravím... kde to je?

<°)))))><(

pavelba

Odoslaný - 08 december 2006 :  18:45:01  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: nie je to tema kde treba moc premyslat.

A toto ma teda fakt zarazilo... kredo nie je tema, kde treba premyslat? Duchovný život nie je téma, kde treba premýšlať? Alebo konkrétne táto téma, nie tá, kde treba premýšlať?

Načo píšeš? Len tak ala maniak? Len aby som sa vyjadril? Kde premýšlaš? V téme o logike, matike a diferenciáloch? Vo viere nie?

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 08 december 2006 :  20:02:55  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
tak bavili sme sa o pocte prispevkov, neviem nakolko je pri tom dolezite premyslat....

kukni volnu diskusiu.... tam

predpojato? mozno som zacal byt predpojaty po jednom telefonate s tebou, sa mi zda ze po tom poslednom.... vies, nie vo vsertkom, ale ty tam kde nemozes pouzit bibliu tak si to prisbosobis aby to bolo púrit rkc.... skus najst temu(resp.aj ini) kde sa nebude dat bavit o rkc a potom sa ukaze ci ozaj je clovek voci tebe predpojaty.

Marcelllooo

Odoslaný - 10 december 2006 :  22:45:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
...

Brouk Pytlík... Ondřej Sekora.

Nemusis sa predstavovat, my dobre vieme s kym mame tu cest.

Strana: z 5 Previous Topic: Šťastné a veselé Téma Next Topic: Už ste to počuli? Poľskí kňazi nechcú celibát.  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06